Benden selam söyle

THY ile Barcelona arasındaki sponsorluk anlaşması dün imzalandı. Bu sayede dünyanın en başarılı başkanı Laporta ile de biraraya geldik ve eski çalıştırıcısı hakkında konuştuk.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun uluslararası başarılarına şahit oldum, çılgınca sevindim. Bir spor yazarı olarak Dünya Kupası finalleri, Şampiyonlar Ligi finalleri izledim. Dünyanın en güzel statlarında, en büyük yıldızlarını seyretme şansını buldum. Ama cumartesi gecesi benim en özel anlarımdan biriydi. Dünya üzerinde en çok sevdiğim takımlardan biri olan Barcelona’nın stadında Messi’li Barça’yı seyrettim. İlk kez gelmemiştim Nou Camp’a..
Son Şampiyonlar Ligi finalinde de çıplak gözle izlemiştim Manchester’ı yenişlerini. Sevilla maçını özel kılan ise, Türk Hava Yolları’nın Barcelona’nın 5 resmi sponsorundan biri oluşu ve dünyanın dört bir yanından konuk ettiği gazetecilere bu anı yaşatmasıydı..
O benim arkadaşım
Futbolcular THY logolu bir geçitten sahaya çıktılar. Messi’nin gollerini yazan skorbordda dev puntolarla Turkish Airlines yazılıydı. Staddaki reklam panoları 15 dakikada bir THY kuşaklarıyla çevriliyordu. Devre arasındaki etkinlikte 5 kişiye çekilişle Tokyo, Sao Paolo, İstanbul için bedava bilet veriliyor ve bütün stad bunu izliyordu. /images/100/0x0/55ea2872f018fbb8f86ec905
Dün ise Barcelona ile THY arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreni vardı. Dev kulübün başkanı Joan Laporta, Barcelona’nın eski teknik direktörü Frank Rijkaard’dan da övgüyle bahsetti. G.Saray’ın hocası ile 2 İspanya şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıklarına dikkat çeken Laporta, “Kendimi hala onun bir arkadaşı olarak görüyorum. Rijkaard’a selam söyleyin” dedi.

Haberin Devamı

Messi’yi asla satmam

BARCELONA Başkanı Laporta’ya tam giderken “Messi’ye 200 milyon Euro önerilse satar mısınız?” diye bir soru sordum. Güldü ve “Hiçbir bedele, hiçbir kulübe satmam” yanıtı verdi. “Barcelona’ya Türk oyuncu transfer eder misiniz?” sorusunu ise, “Türk Milli Takımını EURO 2008’de seyretmiş ve etkilenmiştim. Rüştü de bizim eski futbolcumuz. Hem iyi sporcu hem de kaliteli bir insandı” diyerek geçiştirdi.

Guardiola’nın parasını THY mi ödeyecek?

GELELİM işin maliyetine.. Üç yıllık anlaşma için THY, Barcelona ile 8 milyon Euro’ya el sıkışmış. Bunun 4 milyon Euro’sunu nakit ödeyecek. Kalan 4 milyon Euro’yu ise barter, yani uçuşlarda kullanacak Katalan ekibi. Güiza’nın 14 milyon Euro’ya transfer olduğunu düşünürsek, oldukça kârlı bir proje THY-Barça işbirliği. Bu arada Laporta, basın toplantısında İspanyol bir gazetecinin, “THY’den alınacak para Guardiola’nın yeni sözleşmesine mi gidecek?” sorusuna kahkahayla yanıt verdi. Başkan, “Siz gazeteciler her olayı birbirine bağlamakta ustanız. Hayal gücünüze inanamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sırada M.United ve bir Alman var

BİZİMLE birlikte Çin’den tutun da Brezilya’ya kadar birçok ülkeden gazeteci de THY’nin konuğuydu Barcelona’da. THY Genel Müdürü Temel Kotil, kafileye verilen akşam yemeğinde bir ara masamıza geldi. “Şu an Avrupa’nın 4. şirketiyiz. Iberia’yı geçtik. Şimdi hedef British Airways’i geçip, ilk 3’e girmek” dedi. Kotil ayrıca, tanıtım bütçelerini 50 milyon dolardan 70 milyon dolara çıkardıklarını da anlatırken, Barcelona’dan sonra sıradaki takımların M.United ve zirveye oynayan bir Alman ekibi olduğunu öğrendim.

Yazarın Tüm Yazıları