Ben bu ‘ağa’ kadroları beğenmedim

CHP Ankara il kongresini 28.02.2010 tarihinde yaptı. Kendilerini Ankara’nın en büyük CHP’lileri sanan bazı kimseler arkalarında 10-15 kişilik badigardları ile kongre salonuna ‘militarist’ bir giriş yaptılar. Doğrusu korktum.

Haberin Devamı

Seçime bir ay kadar kala partinin en üst kademesinden en alt neferine kadar hayli CHP’liye mevcut il yönetiminin maalesef başarısız olduğunu şu örneklerle izah etmeğe çalıştım.
Bu yönetim:
1- 2007 genel seçimlerinde Ankara’da 29 milletvekilinden sadece 7 milletvekili alabildi.
2- 2009 yerel seçimlerinde Ankara’ya bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamadı, bulunanı da doğru dürüst sahiplenmedi ve Ankara’da üst üste 4 kez seçimleri kaybetti.
3- Dini argumanları yeterince kullanmadı, ve öyle anlaşılıyor ki kullanamayacaktır.
4- Kendi yarattığı ‘Melih İmpararoru’ ile doğru dürüst boğuşamadı ve boğuşamayacak.
5- 2009 yerel seçimlerinde iktidar partisi Ankara’da billbord ve meydanları resim ve afişleri ile doldurup süsledi, sonra  güya şehri kirletmemek için diğer partilerle afiş asmama antlaşması imzaladı. Burada CHP il yönetimi de oyuna geldi.
6- İl Başkanı yeni yapılan Büyükşehir Belediye binasının tepesine CHP bayrağını dikeceğiz diyerek boş yere gaf yaptı. Bu sözle CHP dışındaki partilileri birleştirmiş oldu.
7- Böylesine sert politika yapılan bir dönemde yumuşak, mülayim ve pasif bir duruş sergiledi....
Herkes doğru diyorsun, haklısın dedi. Ama bu süreç durdurulamadı.
Ben iyi bir dökümantasyoncuyum, iyi bir hatip olduğum söylenir. Sağlam görünürüm ama ben 7 kez ameliyat oldum. Kongrede 10-15 kişilik badigartlı, halka gülmeyen, kaşları çatık burnundan kıl aldırmayan CHP’nin Ankara küçük parti ağalarını görünce çekindim. Bu güç gösterisi kime karşı yapıldı. İşte bu ağalar delegelerini, delegeler de ilçe ve il yönetimlerini seçti. Böylesi militarist, fikir ve demokrasiden yoksun, iç muhalafeti bastıran bir kongreyi çok partiye yakıştırabilirsiniz. Ama bu kongre CHP’ye asla yakışmadı. Bizim hiç kimsenin partiden elde ettiği makamlarda gözümüz yok, bizim gözümüz ‘Ankara İmparatoru’ndadır. Bizim gözümüz ‘kara’yı ‘ak’ diye yutturmaya çalışanlardadır. Bizim gözümüz Türkiye’dedir.
Bu kongrelerle seçime gidersek; CHP yine muhalefette kalır. İktidar olmak için il yönetimlerini yeniden düzenleyerek, en az İstanbul örgütü düzeyine getirilmelidir. Öyle badigartları il dolaşan, burnundan kıl aldırmayan, başarısız ve hurdaya dönmüşleri arka planlara almalıdır. CHP artık hatipleri, teknisyenyenleri, stratejisyenleri, taktisyenleri ile, dini argümanları çok iyi  kullanabilen, halkı geri iten değil halkını sıkıca kucaklayan onun inanışlarına saygı duyan ve inanışları ile beraber yaşayan temiz politik profesyonel insanları ile meydanlara inmelidir. Sayın Baykal, bu dönem bütün partililerin umudu haline gelmiştir. İyi gidilirse CHP’nin 60 yıllık maküs talihi yenilebilir.
Ahmet KAHVECİ Makine Mühendisi makmuhkahmet@gmail.com

Haberin Devamı

KISA... KISA...

Haberin Devamı

ODTÜ Mezunları, Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin düzenledikleri ‘Sendikal hareket ve kadın’ konulu etkinlik yarın 18.00’de ODTÜ Fizik Bölümü, Dr. Necdet Bulut Amfisi (Eski U3)’nde yapılacak. Konuşmacı: Yaşar Seyman (Sendikacı- Yazar, Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) Ankara ve İç Anadolu Şube Başkanı)

EGO’nun arka yüzü

GÖRÜYORSUNUZ, Ankaralılar AKP hükümeti ve Sayın Gökçek, yargının kararlarını nasıl eleştiriyor. Daha düne kadar Erzurum Başsavcının, Erzincan Başsavcısını tutuklatması için “Yargıya müdahale etmeyin. Türkiye hukuk devleti” diyorlardı.
Danıştay, Türk yargısı değil mi? Ankara’da otobüs biletlerini 1 TL’ye düşürürken belli şeyleri kriter almıştır.
Sen nasıl düşük ücretle şoför çalıştırmışsan (5000 Bugsaş’cı 800 TL’ye çalışıyor), yargı da bunu dikkate almıştır.
O tarihlerde petrol fiyatlarının varilinin 100’den 40’lara düştüğünü unutmayalım.
Sayın Gökçek söylemelidir; otobüs biletlerine 2004 ve 2008 yılında yapılan zamların bir nedeni de, asgari ücretle çalışan, sendikalaşan 900 Bugsaş şoförlerinin işe almayınca ödediğin 7 trilyonun etkisi yok mu?
Bu eski para birimi ile 7 trilyon, şimdi para ile 7 milyon TL  tazminat ve sendikal hak parasını atılan Bugsaşcı şoförlere ödenmedi mi? Bunların yerine 1000 Bugsaş’cı alınmadı mı? Bunlar da isyan etmesin, sendikaya üye olmasın diye maaşlarını 600 TL yapılmadı mı?
Daha yazacak çok örnek var.
Hala 20 yıl önce hurdaya ayrılması gereken 300 otobüs kullanılıyor. EGO sitesinde ne kadar eski otobüsün servise çıktığı yazıyor. Mahkeme bunları dikkate almaz mı? Büyükşehir hep kendini uyanık zannediyor.
Sayın Gökçek siz 2004 ve 2008 yılları arasında ne kadar maaş alıyordunuz? Şimdi ne kadar maaş alıyorsunuz?
Metro, Ankaray, otobüse binen insan sayısı 2.5 milyonmuş. Neden zarar edilsin.
Bedava yolcuyu hangi yasaya göre yapıyorsunuz?
? Osman GÜMÜŞ

Yazarın Tüm Yazıları