Bekir Coşkun: 3285'e göre ağlarım...

Bekir COŞKUN
Haberin Devamı

Sen insanları bilmezsin Pako...

Kimi zaman o denli sistemli olurlar ki, şaşırırsın. Diyelim ki her kanunun bir numarası vardır. Ve insanların başına gelen o numaralarla anılır:

‘‘141'lik’’, ‘‘163'lük’’ gibi.

Beni ilgilendiren ilk numara 657 idi.

Çünkü ‘‘657'ye tabi’’ babam memurdu ve benim haftalığım dolayısıyla 657'ye göreydi. Üniversitede ise kimi arkadaşlarımız ‘‘141'lik-142'lik’’ oldular.

Ya sen?..

Sen 3285'liksin Pako...

İyi bir şey'lik olduğunu sanıp kuyruğunu sallama.

Zaten ben de 3285'e göre ağlarım.

*

Bin yıllık ‘‘3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’’ gereğince kediler-köpekler öldürülüyor. Yeryüzünde ender görülen bir hayvan katliamını sürdürüyorlar. Her gece sabaha karşı zehirli et atıp, sonra yerlerde kıvranan hayvanları kamyonlara doldurarak çöplüklerinde yakıyorlar. Her sabah belediyelerin önü, hayvanını arayanlarla doluyor.

Sonra ben oturup, telefonda ağlayan çocukları dinlerim.

Bu zamanda yeryüzünde hiçbir ülke böyle bir insanlık suçunu yaşamamıştır. Batı gazetelerinde-televizyonlarında bu ilkel görüntüler durmadan yayınlanıyor.

Bunu genelge ile isteyen Tarım Bakanlığı...

Besiciliğe el atıp, et ithal ettiren... Tahıl politikasına el atıp bu tarım ülkesini ABD buğdayına muhtaç ettiren... Balıkçılığa el atıp denizleri kurutan bu bakanlık, bu kez önlem yerine ne kadar kedi-köpek-kuş varsa öldürerek, ülkemizi dünyaya rezil etti.

Ve birkaç gün önce TBMM'de ele alınan Hayvan Hakları Yasası'nın çıkmasını da Tarım Bakanlığı engelledi.

*

Ne yazık ki her yerden insan cesetleri çıktıkça şaşırmış gibi yapan kimi insanlar da, evlerinin önündeki hayvanların öldürülmesini istiyorlar.

Swissotel 15 köpeğini öldürttü, ODTÜ'nün ormanında sabaha kadar silah sesleri ve köpeklerin çığlıkları geliyor, Maçka Parkı'nda, Şişli'de zehirli yiyecekleri gagalayan güvercinler dahi öldüler.

3285'e göre Pako...

Ben her gece senin başını okşarken, uzaklarda yaşanan bir inanılmaz katliamı... Kendisini öldürenlere suçu konduramayıp, ölürken bile kuyruk sallayan seteri... Öldürülmüş annelerinin memelerinden hálá süt emmeye çalışan o küçük yavruları düşünürüm.

Her başını okşarken gözlerimin dolması ondandır Pako...

Ondandır...

Yazarın Tüm Yazıları