Bazı İnternet sayfaları

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Bugün size İnternet'te kendileriyle ilgili sayfa açılmış bulunan bazı ünlü kişilerin sayfalarını tanıtacağım.

Buna geçmeden önce teknoloji özürlüleri için bazı açıklamalar yapmam gerekiyor.

İnternet'teki sayfaların büyük bölümünde bir de ‘link’ denilen o sayfayla direkt bağlantısı olan ve üzerinde bir tek tıklamayla bağlanabileceğiniz ‘bağlantılar’ var.

Ben yeni adresleri tanıtırken bazı sayfalarda bulduğum linkleri de size aktarmayı ihmal etmeyeceğim.

İşte bazı İnternet sayfaları:

***

WWW.ERTUĞRULÖZKÖK.COM.TR: Bu sayfanın adresini tıkladığınızda ekrana ilk önce gülümseyen bir güneş resmi geliyor. Resmin üzerinde ‘‘Türkiyem, güzel Türkiyem’’ yazısı beliriyor. Sayfada sol üst köşede bir başmakale var. Bu makalede Türkiye'de her şeyin nasıl da güzel olduğu anlatılıyor. Ekranın üst kısmında ise dünyaca ünlü markaların ismi flaş halinde yanıp sönüyor. Sitede ilginç animasyonlar da yapılmış. Örneğin her 2 dakikada bir sayfanın sol alt köşesinde Bugsy Buny adlı karakter görülüyor. Bu karakter ekranın solundan sağına doğru zencilerin top dansını yaparak yürüyüp duruyor. Sayfanın açılışı arka fonda ‘‘Che Guevera’’ şarkısıyla birlikte bir yüksek dağ resminin arkasından sayfanın sahibinin fotoğrafının çıkmasıyla birlikte sona eriyor.

Link:WWW.AYDINDOĞAN.COM.TR

***

WWW.AYDINDOĞAN.COM.TR: Bu sayfanın kendi adına hazırlandığından patronun haberi olmadı. Sayfayı açar açmaz karşınıza O'nun resmi geliyor. Sonra Hürriyet üst yönetiminin patronları için yazmış oldukları şiirler ve övgü yazıları sıra halinde ekrana çıkmaya başlıyor. Bu arada ekranın arka planında yine bir dağ yükselmeye başlıyor, ancak bu kez dağ bir önceki sitede bulunan dağdan tabii ki çok daha fazla yüksek. Yine dağdan O'nun fotoğrafı doğuyor, bu arada fonda Serdar'ın patronu için yazmış olduğu son şiiri İbrahim Sadri sendromuna yakalanmış halde okuyan sesi yükseliyor. Son olarak ekranda halkın her kesiminden küçük siluetler beliriyor ve onlar dağın zirvesine doğru ellerini uzatarak gülümsüyorlar.

Link: WWW.DALAİLAMA.COM.

***

WWW.SERDARTURGUT.COM.TR: Sayfada ilk önce uzun bir ‘‘Yapacağım işler’’ listesi beliriyor. Okumayı sürdürdüğünüz takdirde listenin, patronundan zam alması durumunda yazarın yapmayı planladığı şeyler olduğunu anlıyorsunuz. Bu arada arka planda bir animasyon başlıyor. Serdar, önünde duran bir yabancı markalı şaraba hasret dolu gözlerle bakıyor ve daha sonra da büyük bir çaresizlik içinde elindeki yerli markalı şişenin plastik mantarını kesip bir dilim kuru ekmekle bunu yemeye başlıyor. Daha sonra arka planda bir büyük çukur belirmeye başlıyor. Sayfanın açılışı, yazarın bu çukurdan aşağıya düşmesiyle sona eriyor.

Link: WWW.YALAKA.COM.TR

Link: WWW.RANATURGUT.COM.TR

***

WWW.MESUTYILMAZ.COM.TR: Site Mesut'un resmiyle açılıyor. Uzun süre bir şey olmuyor. İlk önce sayfanın kilitlendiğini veya bağlantının koptuğunu zannediyorsunuz, ancak aradan uzun süre geçtikten sonra Mesut konuşmaya başlıyor. ‘‘Sevgili halkım’’ diyor, tekrar susuyor. Yine bağlantı kesildi zannederek ‘‘dur’’ düğmesine basıp, ‘‘yeniden yükleme’’ yapıyorsunuz. Ancak her defasında aynı şey oluyor, sayfa inanılmayacak derecede düşük hızla çalışıyor. Eğer sabrınız varsa, eğer sonuna kadar dayanabilirseniz, bir iki saat içinde sayfanın yüklenmesi bitebiliyor. Arka planda yapılan animasyonda ise Mesut sürekli bir şekilde Tansu Çiller'i boğuyor

LİNK: WWW.GENELKURMAY.COM.TR

***

WWW.TANSUÇİLLER.COM.: Sayfa, sarışın ve deri kıyafet giymiş bir kadının elindeki kırbacı şaklatmasıyla açılıyor. Arkada bir el işareti silueti beliriyor. Bunu görünce ilk anda biraz panikliyorsunuz, acaba bize karşı duymakta olduğu gerçek hisleri mi ifade edecek diye korkuyorsunuz. Ancak daha sonra el ‘‘İleri’’ işaretini yapıyor ve ‘‘Haydi Türkiyem, İLERİ’’ sloganı ekranda beliriyor. Ekranın altında bu arada çıkan animasyonda ise DYP'nin üst yönetiminden erkeklerin çektiği bir Roma savaş arabası üzerine çıkmış olan Tansu Çiler, kamçısını şaklatarak bir sağa bir de sola gidip geliyor. Ekranın açılışı Hıncal Uluç'un Tansu Hanım'ın hasletlerini ilk kez açıkladığı konuşmasıyla sona eriyor. Arka plandaki animasyonda ise Tansu sürekli biçimde Mesut'u boğuyor.

LİNK: WWW.DOMİNATRİX.COM

LİNK: WWW.DERİNDEVLET.COM

***

WWW.RANATURGUT.COM.TR: Bu sayfada sadece uzun bir liste yer alıyor. Serdar Turgut'un yapmasının yasak olduğu şeyler listesi bu. Sitenin açılışı Mesut'un sitesinin açılışından çok daha uzun sürüyor, çünkü hanımefendi tarafından hazırlanmış olan liste inanılmayacak kadar ve hatta belki de absürd derecede uzun.

LİNK: WWW.VAMPİRA.COM

LİNK: WWW.KALAMİTİJANE.COM

LİNK: WWW.BROOMHİLDA.COM.

***

WWW.HAMİT TURGUT.COM: En heyecansız sayfa, çünkü site Hamit Turgut'un gözlerini hiç kırpmadan size baktığı bir ekran sayfasından ibaret. Fotoğraf bu arada durmadan da pipo içiyor.

LİNK: WWW.TEKEL.COM.TR

***

WWW.BÜLENTECEVİT.COM.TR: Site ilk tıklandığında karşınıza Mustafa Özkan'ın yüzü geliyor. Hayatta hiçbir zaman Ecevit'in arkasından ayrılmayan Özkan'ın söylediği ‘‘Karaoğlan’’ türküsüyle açılan sayfada büyük bir sürpriz de var. Bir anda Özkan'ın sol omzunda arkada durmakta olduğu anlaşılan Ecevit'in yüzü beliriyor. Sayfanın açılışı, sol köşede bulunan Rahşan Hanım'ın ‘‘Biz gerekirse arka planda kalırız, çünkü biz halkçıyız’’ demeciyle sona eriyor.

LİNK: WWW.SAĞIMSOLUMBELLİDEĞİL.COM.TR



Yazarın Tüm Yazıları