Baza genel genelge

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

SAĞLIK, Çevre ve Ulaştırma Bakanlıkları'nın baz istasyonları konusundaki çelişkili tutumları, bakanlıklarca yayımlanan farklı genelgelerin yarattığı kargaşa galiba son bulacak.

Kamu binalarında baz istasyonlarını sökmek için harekete geçen Bakırköy Kaymakamı Kadri Öner, arkadaşımız Şengün Kılıç'a anlatmış. Turkcell yetkilileri, kaymakama bir hafta içinde hükümetin bütün bakanlıkları aşan ‘‘genel bir genelge'' ile meseleye son noktayı koyacaklarını söylemişler.

Bakalım bu genel genelge ne getirecek?

İSKİ ve İGDAŞ vezneleri

İSTANBUL halkı için su, doğalgaz, telefon ve elektrik paralarını bizzat bu kurumların veznelerine gidip ödemek büyük külfet.

İşte size bir İSKİ, bir de İGDAŞ veznesi hikayesi.

Yaşlıca, hastalıktan yeni kalkmış bir okurumuz, 15.30'u birkaç dakika geçe İSKİ'nin Feriköy'deki veznesine gidiyor. Bir de bakıyor ki, vezne sadece 8.30-12.00 ve 13.00-15.30 arasında açık.

Okurumuz şaşırıyor. Veznelerin en erken 16.00'da kapandığını düşünüyor. Memur, Valiliğin emri gereği 15.30'da vezneyi kapattıklarını söylüyor.

Emrin gerekçesini bilmiyorum. Ama okurlarımıza duyurulur: 15.30'dan sonra İSKİ veznesine gitmeyin!

Bir başka okurumuz ise borçtan kesilen doğalgazını açtırmak için İGDAŞ'ın Beyoğlu Bölge Müdürlüğü'ne gidiyor. Ham kalabalık, hem sakin bir ortamla karşılaşınca şaşırıyor. Sıra beklemeden güleryüzlü bir memura para ödeyince daha da şaşırıyor. Birkaç saat içinde doğalgazın açıldığını görünce daha da şaşırıyor!

İGDAŞ'a tebrikler. Aman hep böyle devam etsin!

Yazarın Tüm Yazıları