Bayan tenisinde ilerleme var

Bayanlar genelde arka çizgiden toplara inanılmaz derecede süratli vurabiliyorlar.

Haberin Devamı

 Bu yüksek tempoda  gelen topları her defasında farklı yönlere de atabiliyorlar. Mücadele süreçleri ve vuruş çeşitliği arttı.Eskisine nazaran daha çok file önüne çıkıyorlar. Arka çizgiden riskli vuruşlar yapıp rakibin ulaşamayacağı toplar atabiliyorlar.

 Erkekler kendi servis atıkları oyunları kazanmaya çalışırken. Kadınlar daha ziyade   rakibin servislerini  karşılayarak sonuca gitmeye çalışıyorlar. Erkelerde olduğu gibi Kadınlarda servis henüz avantaj değil. Bundan dolayı kadınlar ikinci servislerini riskli ve süratli atarlar çünkü rakibin karşılama vuruşundan dolayı zor duruma düşmek istemezler. Buda kadınlardaki çift hata oranını fazlası ile artırmakta.

BAZEN DUYGULARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kadınların maç boyunca istikrarları çok değişken. Duygusallık ön plana çıkıyor. Maçın hâkimiyetini ele alan bir tenisçi maç sayılarında veya set sayılarında adeta donup kalabiliyor ve karşılaşmayı kaybedebiliyor. Basit bir örnek Li Na Kim Clijsters karşılaşmasında oldu.

Haberin Devamı

Çinli tenisçi Belçikalı rakibine karşı birinci seti kazanıyor ikinci sette hakimiyetini sürdürüyor. Tie- break de lehine olan 4 maç sayısını kazanmıyor. Buradan ikinci ve üçüncü seti kaybederek çeyrek finale çıkamıyor.

Bazen bu durumda tenisçilerin ruh halini anlamak zor. Kendi antrenörleri bile böyle durumlarda izahat bulamıyorlar.  Â

SHARAPOVA ÅžAMPÄ°YONLUÄžA DAHA YAKINÂ

Maria Sharapova nın finale çıkması 100. Avustralya Kadınlar finaline renk katacak. Diğer finalist ise Victoria Azerenka. Belaruslu tenisçi kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finalinde şampiyonluk için mücadele edecek.

Azarenka  Clijsters’e karşı oynadığı tenisi ile Saharapova yı Finalde zorlamayabilir. Maria nın arka oyunu çok süratli. Sharapova istediği zaman topların yönünü değiştirebiliyor. Azarenka nın da arka çizgi oyunu etkili. Fakat Sharapova tekrar elde ettiği özgüven ile riskli vuruşlar yapıp Azarenkayı zorlayabilir. Azerenka’nın tek şansı Saharpovay’a açılı toplar ve file önüne kısa vuruşlar yaparak olacaktır. Böylece Sharapova’nın ritmini ve korttaki fiziki üstün yansımasını  bozabilir. Saharapova yı ise şampiyonluk maçında oyununu olumsuz etkileyecek vuruşu servislerdeki çift hata oranı....Avustralya Open da 30 tane yaptı. Bunun sadece 10 tanesini solak  Kivitova ya karşı yarı finalde yaptı.

 

Yazarın Tüm Yazıları