Batı medeniyetindeki son gelişme

BATI medeniyeti üzerindeki araştırmacı gazetecilik faaliyetlerim bütün hızıyla sürüyor sevgili okurlar.

Sizler için neredeyse 24 saat boyunca hiç durmadan araştırma-inceleme faaliyetleri içindeyim. Deyim yerindeyse saçımı süpürge yapmış durumdayım velinimetim okuyucular için.

Bu kadar faaliyet sonucunda gayet tabii ki tek dişi kaldığı söylenen ancak daha sonra bildiğim kadarıyla takma diş taktırmış olan medeniyet ile alakalı son derece ilginç yeni gelişmeleri de yakalamayı başarıyorum.

İtiraf etmeliyim ki benim bu araştırma konum üzerinde çalıştığı belirtilen daha nice araştırmacı, bilim adamı var.

Ancak onların hiçbirisi benim tespit ettiğim ana dinamikleri keşfetmeyi başaramaz. Bu mümkün değil.

Eğer bana inanmıyorsanız, bu dediklerimi haddinden fazla şişmiş bir egonun lüzumsuz böbürlenmeleri olarak algılıyorsanız, buyurun aşağıda aktaracağım haberi okuyun.

* * *

Bu haber New York Post Gazetesi'nin cumartesi günkü nüshasında 10'uncu sayfada manşetten yayınlandı.

Yorumsuz yayınlıyorum, bilmem anlatabiliyor muyum?

‘‘Mattel şirketi tarafından ‘Harry Potter' filminden esinlenerek üretilen ve titreşim mekanizmasına sahip olan süpürge sopası oyuncağının genç kızlar arasında haddinden fazla popüler hale geldiği öğrenildi.

‘Nimbus 2000' adı verilen oyuncak ‘Harry Potter and the Sorcerers Stone' adlı filmindeki oğlan sihirbaz tarafından kullanılan sihirli süpürge sopasının benzeri olarak piyasaya sürüldü.

19.99 dolara satılmakta olan süpürge sopasının ‘üzerine iyi binilmeyi kolaylaştıracak bir dizaynı' olduğu ve ‘heyecanı artırmak için titreşim yaratıcı mekanizmaya sahip olduğu' üretici şirket tarafından açıklandı.

Oyuncak şirketinin internet sitesi yeni oyuncağın özellikle genç kızlarda yaratmış olduğu büyük heyecan nedeniyle şaşkınlıklarını ifade eden anne ve babaların yazmış olduğu yorumlar ile doldu.

Sitedeki köşede mektubu yayınlanan bir anne oyuncağı aslında oğluna aldığını ancak ablasının oyuncağı onun elinden almak için sürekli kavga çıkardığını belirterek, ‘Oyuncağın pilleri de kısa sürede tükeniyor' diye şikayette bulundu.

Bir başka mektup sahibi ise ‘Benim 12 yaşındaki kızım yaş gününde ona hediye olarak illa da bunu almamı isteyince ben başta onun bu oyuncak için yaşının büyük olduğunu düşünmüştüm ancak şimdi bakıyorum da kızım bu hediyesinden son derece mutlu gözüküyor' dedi.

Bir başka anne ise mektubunda ‘Kızımın arkadaşları da bu yeni oyuncağa bayıldılar. Öyle ki hepsi birden toplanıp odaya kapandıklarında neredeyse saatlerce oradan çıkmadan sessizce oynuyorlar' diye yazarak mutluluğunu ifade etti.

Oyuncağın üreticisi Mattel şirketinin sözcüsü Sara Rosales ise ‘Her zaman olduğu gibi çocukların iyiliği ve sıhhati bizim en önde gelen hedefimizdir. Bu oyuncağın çocuklar için uygun olmadığını düşünmüyoruz' dedi.’’

* * *

Sevgili okurlar.

Haber bu kadar.

İzin verirseniz bugün yazımı kısa kesmek zorundayım çünkü bu tür araştırmacı gazetecilik derin çalışmaları beni çok yoruyor.

Denilebilir ki entelektüel açıdan son derece yorgun düşüyorum bu tür araştırmacı faaliyetler sonunda.

Dolayısıyla dinlenmeye, bir süre sessiz kalmaya ve yarın yepyeni bir yazı için enerji toplama zamanına ihtiyacım var.

Bu bizim meslek böyledir işte, araştırma, irdeleme yazma işi hiç bitmez, tüketir insanı kısır döngüsel dişleri arasında.

Uzun lafın kısası haydi bana baş baş, bırakın da gideyim...
Yazarın Tüm Yazıları