Başkeşişin kehaneti

Dünyadaki pek çok ünlünün de kendisinden medet umduğu, Aynoroz'un sosyetik başkeşişi Efrem, arsa skandalı yüzünden bir süre önce cezaevine kondu. Kondu konmasına ama cezaevinin önünde de uzun kehanet kuyrukları oluştu

Haberin Devamı

Yaklaşık üç buçuk yıl önce bahsetmiştik Kıbrıslı Rum Başkeşiş Efrem'den. Yunanistan’ın kuzeyinde Halkidiki Yarımadası’nda 'Keşişler Diyarı' olarak bilinen, kadınların ayak basması yasak Aynoroz’da, ünlülerin ruhani sığınağı sosyete manastırı Vatopedi’nin başkeşişi.

Gelecekle ilgili kehanetleri adeta efsane olmuştu. Bir sürü Yunan politikacı onu manevi babası sayıyordu. Kimsenin bilmediği sırları ona itiraf ediyorlardı. Tanrı’dan af dilemek için onu aracı kullanıyorlardı. Ünü Yunanistan sınırlarını aşmıştı. Prens Charles dahil dünyada tanınmış pek çok isim gizlice Aynoroz’a gelip Efrem’in kehanetlerinden medet umuyordu.

Ense bu kadar kalın olunca işadamına dönüşüverdi zamanla Efrem. Kurduğu iş gayet basitti. Vatopedi Manastırı'na ait değeri düşük arsa ve arazileri, devlete ait değeri son derece yüksek arsa ve arazilerle takas ediyordu. Takas sonrası da bir güzel satıyordu. Bu arada devletin satışa çıkardığı arsa ve arazileri gerçek değerinin çok altında satın aldığı da oluyordu. Eh parası çıkışmayınca 'yukarıdan' gelen talimatlarla bankalar kredi musluklarını sonuna kadar açıyordu başkeşişe.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyar Euro’luk bu skandal ortaya çıkınca dönemin Başbakanı Konstantin Karamanlis hükümetinden tam üç bakan istifa etmek zorunda kaldı.

Yunanistan’da ekonomik kriz patlak verince unutuldu biraz Efrem. Ta ki geçen ay bir savcı çıkıp da, “Bu adamı tutuklayın” deyinceye kadar.

PUTİN'İN DOSTU

Polis özel izinle Vatopedi Manastırı'na gidip “Sizi tutukluyoruz” dediğinde cevabı “Hastayım gelemem. Birkaç gün dinleneyim” oldu. Tutuklama emrini hiçe sayarak odasına çekildi. Medyada ayrıcalıklı muameleye büyük tepki duyulunca birkaç gün sonra Aynoroz'dan Atina’ya gelerek teslim olmak zorunda kaldı.

Efrem’in tutuklanması ve Pire’deki Koridalos cezaeavinde 'torpilliler' koğuşuna konması diplomatik gerginlik bile yarattı.

Vladimir Putin, Kıbrıslı Rum Başkeşiş'in dostları arasında. Rusya Dışişleri Bakanlığı Efrem’in tutuklanmasından endişesini dile getirerek derhal serbest bırakılmasını istedi. Yunan hükümeti, “Hukuk devletiyiz. Kimse ne yapacağımızı söyleyecek durumda değil” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Aynoroz, Fener Patrikhanesi’ne bağlı. Durum öyle olunca da Fener Patrikhanesi, başından beri Efrem yanlısı Moskova Patrikhanesi’ni eleştiren bir açıklama yaptı. “O diyarda bizim dediğimiz olur. Başka kimse karışamaz” diyerek...

Ziyaretçi günleri (haftada üç gün) Koridalos Cezaevi'nin önünde Efrem’i görmek, duasını almak ve kehanetlerini dinlemek için uzun kuyruklar oluşuyor. Kiminle görüşeceğine manastırdaki yakın çevresi karar veriyor. Zaman sınırlı, her görüşme en fazla 10 dakika sürüyor.

Ziyaretçilerin dediğine bakılırsa son günlerde 'Türk-Yunan krizi çıkacak kehaneti'nde bulunmuş. Proto Thema Gazetesi'ne göre “Ege Adaları ve petrol yüzünden büyük kriz çıkacak. İki ülkenin savaş uçakları ve gemileri iki halka korku yaşatacak. Ama sonunda bu maceradan Yunanistan güçlü çıkacak” diyormuş. Hatta aşırı milliyetçi LAOS Partisi lideri Yorgo Karancaferis’e de “Türkiye ile başımız derde girecek” demiş.

Haberin Devamı

Maksadı belli. Kendisiyle ilgili gündemi değiştirmek. Yaptığı usulsüzlükleri unutturmak.

Ne biçim din adamı bu?

 

Yazarın Tüm Yazıları