Başarısız hocayı kim ister

A Milli Takım’ın Euro 2008’de alacağı sonuç, Terim’in teknik direktörlük kariyerini etkiler mi?

MİLLİ Takım başarısız olursa, bu durum Fatih Terim’in durumunu da etkiler. Tabii, her şey federasyona bağlı. Federasyon başkanı ve yöneticiler, "Terim görevinde kalsın" diyebilir. Yollar ayrılırsa, yerine kimi koyacaksın? Asıl sorgulamamız gereken şey, A Milli Takım’ın oynadığı futbol ve kadrosundaki oyuncu yapısı. Fatih, kadro tercihinde büyük yanlışlar yaptı. Mehmet Topuz, Fatih Tekke, Ümit Karan, Mehmet Yıldız gibi oyuncuları çağırmadığı gibi, ilk 11’de oynaması gereken Yıldıray ve Halil gibi isimleri de gönderdi. Yetmiyor, bir de kadroda yer almaması gereken adamları ilk 11’de oynattı. Mevlüt ve Kazım’ın bu takımda ne işi var?

Fatih Terim, "Benim dediğim kanundur" diyor. Onu denetleyecek hesap soracak kimse yok. Futbol Federasyonu’na devamlı baklava götüren Levent Kızıl’ı Milli Takımlar Sorumlusu yapmışlar. Kızıl’ın hiçbir şeyden haberi yok. Görevinin farkında değil.

A Milli Takım, Portekiz’e kötü bir oyun sonucu yeniliyor, Fatih Terim ne hikmetse, "Benin takımım başarılı oldu" diyor. Hangi akla hizmet böyle konuşuyor anlamıyorum.

Ayrıca Avrupalı takımlar başarılı teknik direktörlerle anlaşmak ister. Terim başarısız olursa teklif götürmezler.

Nuri’nin başarısı Sağlam’a bağlı

Nuri Şahin’in Beşiktaş’a transferini nasıl değerlendiriyorsunuz? 20 yaşındaki Nuri, Beşiktaş’ta oyun kuruculuk yükünü kaldırabilir mi?

BIRAKIN 20 yaşını, 17 yaşındaki bir futbolcu bile dünya futbol piyasasına yıldız olarak çıkabiliyor. Nuri Şahin, milli takıma alındığı zaman "Müthiş, geleceğin oyuncusu" dediler. Daha sonra suratına bile bakan olmadı.

Nuri, futbol oynamasını bilen bir oyuncu. Genç yaşı da en büyük avantajı. Beşiktaş’ta başarılı olur mu olmaz mı, onu zaman gösterecek. Beşiktaş seyircisi onu bağrına basar, hata yaptığı vakit protesto etmezse başarılı olmaması için bir neden göremiyorum.

Takımın beyni olur mu olmaz mı, onu bilemem. Bu, biraz da teknik direktörün tutumuna bağlı. Ertuğrul Sağlam, ona bu ortamı sağlarsa Beşiktaş çok önemli bir oyuncu kazanmış olur.

Süresi dolan futbolcu bırakmalı

* G.Saray Yönetimi, Hakan Şükür’ün ardından efsane kadrodan Okan Buruk’la da yollarını ayırdı. Yönetimin bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

BUNDA bir anormallik göremiyorum. Vakti dolan oyuncu mutlaka bir gün takımdan ayrılacaktır. Kulübüne büyük hizmetler yaptıysan, jübile ile onurlandırılırsın, gerekli yardımı alırsın, takdir edilirsin. Hakan Şükür de Okan Buruk da jübileyi kabul etmemiş. Ömür billah orada oynayacaksın diye bir kural mı var? Demek ki Galatasaray Yönetimi, onlardan faydalanmak istemiyormuş.

Duyduğuma göre Hasan Şaş da Rusya’dan bir takımla görüşüyormuş. O da giderse UEFA Kupası’nı kazanan kadrodan oyuncu kalmayacak.

Fener’in şanssızlığı Avrupa Şampiyonası

Fenerbahçe’de teknik direktör sorunu çözülemedi. Emre Belözoğlu dışında da netleşen bir transfer yok. Yönetim neden bu kadar ağırdan alıyor?

BÜTÜN bunları konuşmak için elinizde paranızın olması lazım. Belki de paraya kıyamıyorlar. Fener Yönetimi, herhalde müthiş futbol bilgisiyle oyuncu arıyordur. Bu arada menajerler de devreye girip kafa karıştrıyorlar.

Fenerbahçe Yönetimi Zico’nun saçmalıklarından müthiş rahatsız. Zico, iyi adam olabilir, zamanında büyük futbolcuydu, olabilir. Ancak kaçan şampiyonluğun baş sorumlusu kendisidir. B takımıyla, C takımıyla maça çıkması yetmezmiş gibi, saçma sapan oyunculara penaltı attırıp herkesi çileden çıkardı. Avrupa’da ikinci olsan bile başarılı sayılıyorsun. Ancak ülkemizde başarının tek bir kriteri var, o da şampiyonluk.

F.Bahçe’nin bir şanssızlığı da Avrupa Şampiyonası. Bütün takımlar şampiyonanın bitmesini ve piyasanın açılmasını bekliyor. İstediği adamlar milli takımlarda olabilir. Bu yüzden temmuz başına kadar beklemek durumunda.
Yazarın Tüm Yazıları