Başarı formülü

FENERBAHÇE, kendi gücünü farkına vararak, PSV’nin de neler yapabileceğini göz önüne alarak çıktığı maçta, sabırlı ve istikrarlı bir oyun düzeni kurdu. Özellikle altını çiziyorum, taraftarının da muhteşem desteğiyle, üstelik 3-0 gibi farklı bir skorla kazandı.

Fenerbahçe’nin bu galibiyetinde, taraftarın ve stadın büyük payının olmasının yanında, kişisel becerilerinin, daha doğrusu oyuncu kalitesinin de büyük bir önemi vardı. Daum’un oyuncu değişikliği konusunda ağır kalması dışında, oyun taktiği son derece olumluydu. Geçen hafta yazdığım gibi Milan maçı Fenerbahçe’nin oyun disiplini ve taktiği açısından bir miladdı. Her ne kadar yenilse de, Daum da doğrusunu yaparak bu formüle sıkı sıkı yapıştı.

Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş formasıyla İnönü Stadı’na giren Fenerbahçe taraftarı, bu maçta da ön plandaydı. Gerçekten her futbol kulübünün hayal ettiği bir taraftar olan Fenerbahçe taraftarı, hep destek tam destek anlayışıyla bu maçta da Kadıköy’ü inletti.

Doktor ve cerrah

ALEX ve Anelka narkossuz bir ameliyat gerçekleştirdiler. Serkan’ın da becerileriyle, ameliyat ağrısız sızısız 3-0 ile mutlu bir şekilde bitti.


Daum ve Hooijdonk

DAUM’un Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi maçıyla ilgili yaptığı basın toplantısında maç ve atmosferle ilgili açıklama yapması gerekiyordu. Ama bu toplantıda Hooijdonk’un Fenerbahçe aleyhine casusluk yaptığını doğruluk payı ne kadar bilmeden, basın mensuplarına açıklaması yanlıştı. Sonuçta Fenerbahçe’nin başarılarında ve şampiyonluğunda emeği geçmiş olan Hooijdonk’un tek taraflı olarak kamuoyuna bu şekilde yansıtılmasını adil bulmuyorum. Ve ben Hooijdonk’un bu tür açıklamalar yaptığına inanmıyorum. Kaldı ki Hooijdonk’un bu konuyla ilgili açıklamaları bütün medyada yer alacaktır. Kısacası Daum’un açıklamalarının yeri ve zamanı yanlıştı.

Maçın sloganı

‘Anelka, Anelka.
. Nicolas Anelka’

Maçın Adamları

Anelka, Serkan, Volkan
Yazarın Tüm Yazıları