Babam yanıyordu ama acı hissetmiyordu

RUMUZ: ZEYNEPİki ay önce babamı kaybettim.

Rüyamda bir arabadayız, gidiyoruz, arabayı babam kullanıyor. Arabada başkaları da var. Tanımadığım bir adam arabayı durduruyor ve babamı alıyor. Babamla bir yere gidiyorlar yürüyerek. Ben de arkalarından bakıyorum. Bu arada babamın üstündeki kıyafetlerin alev aldığını görüyorum. Ama babamın bedeninde bir acı yok...

YORUM: Rüyada kişinin, başka birinin kullandığı bir arabaya binmesi, hayatının kontrolünü başka birisine verdiğini gösterir. Rüyanızda, içerisinde başka birilerinin de bulunduğu bir aracı kullanmasına dayanarak, rahmetli babanızın gerçek yaşamda sizin ve başka kişilerin hayatlarında önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz.

Babanızın ölümüyle bozulan bu düzen, rüyanıza bu şekilde yansımış olabilir. Tanımadığınız birisinin babanızı aldığını görmeniz ve babanızın alevler içerisinde kalması ise, daha çok, babanızın ölüm şekli veya ölmeden önceki son zamanlarında çevresinde bulunan kişiler, bu kişilerin davranışları ya da babanızı içerisine çektikleri durumlarla ilgili olabilir diye düşünüyorum.

Bu görüntülerin bir diğer nedeniyse, sevdiklerimizi kaybettiğimizde içten içe hissettiğimiz, şu an nerede olabilecekleriyle ilgili sorular veya varsayımlarla bağlantılı olabilir. Ya da babanızın vefat etmeden önce yaşadığı bir olayın görüntüleri, rüyanıza yansımış da olabilir. En doğrusu sizin rüyayı düşündüğünüzde ne hissettiğinizdir. Tanrıdan size sabır diliyorum, sevgi ile kalın.

Ekmek yiyordum

RUMUZ: ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Rüyamda, çok büyük bir alışveriş merkezine giriyorum, etrafta kimse yok. Alışverış merkezinde sadece ekmek satılıyor. Yüzlerce çesit ekmek var raflarda. Değişik yörelerin ekmeğinden kopartıp kopartıp yiyorum. Huzur ve mutluluk içindeydim.

YORUM: Kişinin rüyasında alış-veriş merkezlerinde alışveriş yapması, sosyalleşme arzusunu gösterir. "Her yöreden ekmek var" açıklamanız, değişik şehirlerden kişi ve kültürlerle tanışma arzunuzu veya rüyayı gördüğünüz günlerde ilişki içerisinde olduğunuz, değişik yerlerden gelmiş gruplarla kurduğunuz olumlu ilişkilerinizi sembolize ediyor olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları