Baba-Oğul karşı karşıya

FENERBAHÇE’de gözler hafta sonu oynanacak Karabükspor maçına çevrilmişken dün “Konuşan Fenerbahçe Platformu”nun gazetelere verdiği ilan, tüm dikkatleri bir anda yarınki Mali Genel Kurula çevirdi.

Sarı lacivertliler yarın iki ayrı heyecanı bir arada yaşayacak . Kalpleri bir yandan şampiyonluk kovalayan futbol takımları için çarparken, diğer taraftan da Mali Genel Kurul’da yönetim ve muhalefetin sert hesaplaşmasına tanık olacaklar. Peki yarınki büyük hesaplaşma öncesi neler oluyor? Gelin hep birlikte göz atalım...

Tüm üyelere telefon açılıyor

F.Bahçe Yönetimi kulüp personelini görevlendirerek kongre üyelerine tek tek telefon açıp Mali Genel Kurul’a davet ediyor. Aziz Yıldırım’a yakın olan dernekler de kongre üyelerine mesajlar göndererek kongreye davet ediyor. Kongrede yaşanacak sert tartışmalarda muhalefete karşı güçlü olmak isteyen yönetim bu nedenle seferber olmuş durumda.

İlan karmaşaya yol açtı

Konuşan Fenerbahçe Platformu’nun verdiği ilan karmaşa yaratmış durumda. Platform üyeleri hafta sonu aralarında seçecekleri kişilere kürsüde sert konuşmalar yaptırarak yönetimi eleştirecek. Kongrelerde eleştirdikleri zaman sert tartışmalar çıktığını belirten platform üyeleri bu nedenle tıpkı Fenerbahçe yönetiminin yaptığı gibi kongre üyelerini tek tek arayarak destek almaya çalışıyor.

Antu.com’dan destek verdi

F.Bahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen platform üyelerini arayarak verdikleri ilandan dolayı tebrik ederken “Yaptığınız hareket çok demokratik” sözlerini kullandı. Oğlu Metin Şen’in sahibi olduğu Antu.com sitesinde yayınlanan bildiride ise “Ligin bitimine üç maç kala, gereksiz işlerle meşgul olanları tarih ve camiamız affetmez. Yapılacak iş çok basit, sadece üç maç boyunca, konsantrasyonumuzu bozacak söz ve eylemlerden kaçınmak. O kadar! Bu kadarcık şeyi umarız herkes başarabilir” denildi. Baba-oğul ters düştü.

200 üye ibra etmeyecek

Mali Genel Kurul’daki 13. maddeye itiraz var. Muhaliflere göre bu madde ile tüzük aşılıyor. Eğer bu madde ibra edilir ve yönetim kuruluna yetki verilirse bu yetkiden hareketle ileride kulüp herhangi bir şirkete dahi satılabilir diyorlar. Dolayısıyla bu maddenin oldu bittiye getirilmeden tartışılması ve incelenmesi gerektiğini ifade ediyorlar. 200 muhalif üye bu maddeye itiraz edip, Kongre Divan’ına dilekçe verip tutanaklara geçirtekler. Gerekirse ibra etmeyecekler ve mahkemeye gidecekler. Yarınki genel kurulda,  2011 yılı için hazırlanan 367 milyon 465 bin TL’lik bütçe tasarısı için oylama yapılacak.

Konuşan Fenerbahçe Pratformu nedir?

FENERBAHÇE’nin yeni eleştiri platformunun kurucuları Metin Şen, Rahmi Eyüboğlu, Işık Eyigüngör, Orhan Demirel, Taner Güven ve Hulusi Belgü.  F.Bahçe’de muhalefetin sesi olarak bilinen platform, Eylül ayında kuruldu..

Mali Genel Kurul neden Mayıs başında?

F.BAHÇE’nin Mali Genel Kurulları genellikle Mayıs ayının son haftasında yapılırken bu kez Mayıs başına alınması tartışmalara yol açtı. Muhalefet cephesi bu durumun lig sonunda olası bir başarısızlıkta yönetimin eleştirilerden kurtulma yöntemi olduğunu öne sürüyorlar. Geçtiğimiz yıllarda ise mali genel kurullar şu tarihlerde yapılmıştı: 2010- 29 Mayıs,  2009- 7 Haziran, 2008- 31 Mayıs, 2007- 27 Mayıs.

150 milyon TL’lik borç artışı niye?

Platformun gazetelere verdikleri ilanda sorulan bazı sorular şöyle: -2009 yılında kulübümüzün toplam borcu 425 milyon TL iken, 2010 yılında toplam borç 575 milyon TL’ye yükselmiştir. 150 milyon  TL’lik borç artışının nedeni nedir?- Kulübümüzün, Genel Kurul üyeleri ile paylaştığı mali tablolar ile TFF’ye gönderilen, UEFA kriterleri çerçevesinde hazırlanmış ve bağımsız denetimden geçmiş mali tabloları arasında farklılık var mıdır? Varsa bu farklılığın nedeni nedir?-2009 yılı faaliyet raporundaki bütçesinde, 12.702.013 TL olarak, 43 eski ve yeni yöneticimize borç olduğunu beyan edilen rakamın, 2010 yılı faaliyet raporunda 5.072.431 TL azalarak 7.629.582 TL’ye düştüğü görülmektedir. Bu 5.072.431 TL’nin kimlere ödenmiştir?

Yazarın Tüm Yazıları