B Planı

GALATASARAY ilk üç maçın ikisini kendi sahasında, birini de deplasmanda son dakika golüyle kazanıp 9 puanı cebine koymayı başarmıştı.

İlk üç haftadaki rakipler alınmasın, fakat sarı kırmızılı takım için ligdeki ilk zorlu viraj Gaziantep’ti. Yıllardır belli bir kaliteyi korumayı başarmış nadir Anadolu kulüplerinden biri olan Gaziantep’te Bekir, İlhan, Tarık El Taib ve Lazarov gibi hemen her takımın kadrosunda görmek isteyeceği oyuncular var.

Galatasaray, alışıldığı üzere presle başladı. Hatta ilk yarı neredeyse tek kale oynadı. Ama bu arada tuttuğum notlara bakıyorum ‘Ümit Karan uzaktan vurdu, top auta çıktı... Hakan Şükür vurdu, top auta çıktı... Ergün Penbe uzaktan vurdu, top auta gitti...’

Ligin şu ana kadar en çok şut çeken takımı Galatasaray. Fakat bu noktada efektif olmak meselesi çıkıyor karşımıza.

Galatasaray görkemli bir şekilde hücuma çıkıyor, estetik hareketler yapıyor, güzel kombinasyonlar üretiyor, fakat gole o kadar rahat ulaşamıyor. Bakın, ilk yarıda 10’dan fazla, belki 15 tane pozisyon vardı, fakat Gaziantepspor kalecisi Hasagiç sadece bir tanesini kurtardı. Çünkü Galatasaraylı futbolcularda topu çerçeveye yollayamamak gibi ciddi bir problem vardı.

Oysa ilk yarıda, geçen haftaların aksine ‘ortasından sıkılmış bir diş macunu’ görüntüsünde değildi Galatasaray. Yani orta sahası da olumlu işler yapıyordu. Malum, ilk üç hafta sadece savunma ve sadece forvet hattından oluşan Galatasaray’ı konuştu bütün spor adamları.

1 puan önemli

Gaziantepspor’a gelince... Teknik Direktör Hadzibegic savunma güvenliğini göz ardı etmeden oynattı takımını. İleride hızına güvendiği adamlarıyla kontratak bekledi. Ve planı da tuttu.

Plan demişken; Galatasaray bu sezon ligde ilk kez bir maçta geriye düştü. Bu durumda Gerets’in bir B Planı olup olmadığını görme fırsatı doğdu haliyle. Malum, hep önde veya berabere vaziyette gitmişti bugüne kadar. Takım hücum gücünü daha da artırdı geriye düşünce. Ve Gerets’in B Planı tutmuş oldu. En azından son dakikada bir puan kurtarmış oldu Galatasaray Hasan kabze’nin uzatma dakikalarında bulduğu golle.

Neticede bu sezon alışıldığı üzere Galatasaray, muhakkak rakibinin de katkısıyla seyri şahane bir maç oynadı. Bu zorlu deplasmandan çıkarılan bir puanı önemsemek gerekir, bu da son söz olsun...
Yazarın Tüm Yazıları