Azmin eseri

ENTERESAN bir takımız. Portekiz maçı hariç diğer oynadığımız her karşılaşmayı son dakikada çevirdik.

Bu da futbolcuların sahadaki azmidir. Teknik, taktik ile olan bir iş değildir bu. Yarı finaldeyiz. Bu büyük bir başarı. Almanya karşısında eksiğimiz çok. Ayrıca dünkü mücadele sonrası bir hayli de yorgunuz. Ama biz yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz.

Fatih Terim, hatalı işler yapıp, hatalı kadrolar sahaya sürse de bazı futbolcuların üstün gayretleriyle buralara kadar geldik. Tuncay ve Nihat’ı bu takımda oynatacak tek adam Arda iken, onu kanatlara hapsederek hücum gücümüze sekte vurmanın ne alemi var. Normal sürede biz bu Hırvatistan’ın işini bitirirdik. Ama, Terim’in inatları yüzünden rahat kazanacağımız maçları ecel terleri döke döke çeviriyoruz.

Nihat ve Tuncay’ın önüne top atarsan etkili olur. Bu oyuncularla oyun kurmaya kalkarsak, işimiz bir hayli zorlaşır. Kazım’ın bu takımda ne işi var. Dün üç kere topa ya vurdu ya vurmadı.

Rüştü dün gece çok iyiydi. Ama yediğimiz golde akıl almaz bir hata yaptı. Boşa çıktı, kalesini boşalttı. Allah’tan Semih gibi bir golcüsü var da ay yıldızlı ekibin yine bir mucizeyi gerçekleştirdi.

Penaltılarda da topun başına futbolcularımız bunun verdiği moralle geldi. Oyunu geriden gelip çeviren takımlar hep moralli olur. Rüştü’de burada kurtardığı penaltıyla hatasını affettirdi.

Yarı final büyük bir başarıdır. Bunun mimarı da ay yıldızlı futbolculardır. Kanımızla, canımızla mücadele ediyoruz. Başta da dediğim gibi enteresan bir takımız. Sonuna kadar direniyoruz. Dün de ilk kez oyuna iyi başladık. Sonunu da iyi getirdik. Şans da yanımızdaydı. Almanya karşısında da hakeden futbolcular sahada olursa ve yerlerinde oynarlarsa, bu takım finale de uzanır.
Yazarın Tüm Yazıları