Ayın burcu Yay

Yay burçlarının temel motifi, bilgiyi anlama ve kontrol etmedir.

Haberin Devamı

Pek çok Yay burcu, çok farklı ilgi alanlarını kapsayan, akademik bir meraka sahiptir. ılgisini çekmeyen durumlar ve insanlar karşısında sıkılır. Bu gibi durumlarda bulunduğu ortamdan uzaklaşmak bir Yay için son derece kolaydır.
Klasik eğitimden çok, kendi deneyimleri ve yaptıkları yolculuklar ile öğrenmeye eğilimlidir. Değişken bir burç olan Yay, hayatındaki değişimlere de kolayca adapte olur. Ancak tüm değişken burçlarda olduğu gibi Yay için de bu adaptasyon yeteneği, kendi gerçeklerinden uzaklaşma, temel ihtiyaçları göz ardı etme tehlikesi taşır.
Gerçek bir bilgi, macera ve deneyim avcısıdır. Samimi ve gerçek düşüncelerini ortaya koymaktan çekinmeyen Yay burcu insanları, zaman zaman kaba olabilir. Sıcak ve dürüst yapıları sayesinde de insanlarla kolaylıkla ilişki kurabilir.
Yay burcu insanları, kendilerini gündelik hayattan uzaklaştıracak her türlü farklı deneyime açıktır. Doğalarındaki özgürlük arzusu, onları maceraya ve denenmemişi denemeye yönlendirir. Bağımsızlığına şiddetle düşkün olan Yay aslında göçebe ruhludur. Kişisel bağımsızlıklarından vazgeçmek istememeleri, evli Yay’ların, problemler yaşamasındaki en büyük etkendir.
Bolluk, bereket ve şans gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay, bonkör, sınırları aşmak isteyen, abartmaya eğilimli ve iyimser bir karaktere sahiptir. Yay’a göre hayat, tadı çıkarılması gereken, sonuna kadar eğlenilecek bir fırsattır. Ve hayattan maksimum tat almak için elinden geleni yapar.

Yazarın Tüm Yazıları