Avantaj Fener'de

Avrupa düzeyindeki dev maçta, sert savunma ve top kapma savaşı izleyenleri mest etti. Sakatlıktan kurtulan Ömer Onan’ın müthiş formu Fenerbahçe Ülker’i zafere taşıdı. İkinci maç yarın.

BEKO Basketbol Ligi play-off final serisinde devlerin düellosunda, son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen’i yıkıp, seride 1-0 öne geçti: 68-60. Rakibinin sahasından mutlu ayrılan sarı lacivertliler, bu sonuçla birlikte büyük bir avantaj elde etti. Sarı Kanaryalar oyuna Vidmar, Mrsic, Mirsad, Green ve Devin Smith beşiyle; Efes Pilsen ise Kaya, Thornton, Kakiouzis, Charles Smith ve Kerem Tunçeri beşiyle başladı. İlk 5’lerde Tanjevic, Vidmar’ı; Ergin Ataman da sürpriz olarak Kakiouzis’i sahaya sürdü.

İnanılmaz sert savunma anlayışıyla geçen karşılaşmada iki taraf da büyük bir mücadele örneği ortaya koydu. Kıyasıya savaşan oyuncular, topa sahip olabilmek için adeta yerlerde süründüler.

İlk periyottan itibaren gerek Efes gerekse F.Bahçe Ülker, birbirlerine boş şut şansı tanımadı. Bunun sonucunda da izlenmesine doyum olmayan bir basketbol ziyafeti ortaya çıktı.

İlk çeyrekte Vidmar ve Ömer Onan’la ağırlığını hissettiren sarı lacivertliler, bu bölümü 19-15 önde geçti. İkinci periyotta ise sahada Efes Pilsen’in etkinliği vardı. Sert savunma ile rakibine nefes aldırmayan lacivert beyazlılar, bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardı.

Solomon hayal kırıklığı

Ancak 2. devreye hızlı başlayan F.Bahçe Ülker, savunmasını da sertleştirip, kontrolü ele geçirdi. Pota altını rakibine kapatan sarı lacivertliler, maçın başında olduğu gibi Ömer Onan yanı sıra Ömer Aşık’ın katkısıyla final bölümüne 49-45 üstün girdi. Maçın en kritik anlarında D.Smith’in aldığı ribaund, Mirsad’ın kaydettiği üçlük ve sakatlıktan çıkan Ömer Onan’ın hem savunmada hem de hücumdaki müthiş performansı, F.Bahçe Ülker’e maçı kazandırdı.

7 top kaybıyla oynayan Solomon hayal kırıklığı yarattı. Efes Pilsen de kazanma stresine kurban gitti. Hakem üçlüsü ise mükemmel bir yönetim örneği gösterdi.
Yazarın Tüm Yazıları