Aurelio yaktı

YILDIZLAR topluluğu Beşiktaş müthiş bir yara aldı. “Bu Beşiktaş’ı kim yenecek?” diyorlardı. Her zaman ters gelen Olimpiyat Stadı ve ters gelen takım İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyah beyazlıların umutlarını bir kez daha söndürdü.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ı hayal kırıklığına uğratan faktörlerin 1 numarasında ise Mehmet Aurelio var. Aurelio gibi tecrübeli bir futbolcunun hakemin gözü önünde böyle sorumsuzca rakibe arkadan girip kırmızı kart görmesi affedilir gibi değil. 10 kişi kaldığın bir maçı kazanman çok zordur. Özellikle de deplasmanda... Ama buna deplasman da diyemezsin, zira Olimpiyat Stadı’nda, İnönü Stadı’ndakinden daha fazla taraftar vardı. Aurelio oyunda olduğu sürece Beşiktaş tek kale oynadı. Bütün oyunun kontrolü onlardaydı. Ne var ki, Aurelio atılınca direksiyon tamamen Belediyespor’a geçti. Ama Schuster de gerekli hamleleri yapamadı...
Kulübende Fernandes ve Ernst gibi çok koşan iki orta saha oyuncun varsa ve sen bu hamleleri zamanında yapamıyorsan sevgili Schuster, ben seni tartışırım. Sen de maçı benim gibi seyrediyorsun; orta saha yol geçen hanı gibi. Bir tek Guti var, onun da fizik gücü malum. Belediyespor son vuruşları ve son pasları iyi yapabilseydi, maç çok farklı skorla bitebilirdi.
Hamle yapmayı bileceksin
Beşiktaş’ın bir mantalitesi var; top kendisinde iken oynamak. Top rakipte iken oynamayı düşünmüyor. Böyle olunca da futbolun acımasızlığına yenik düşüyorsun. Tekrar Schuster’e sesleniyorum; eğer elindeki malzemeyi iyi kullanamazsan, 2-1’lik yenilgi bile sevinilecek bir sonuç olabilir. Elindeki bireysel yeteneklere fazla güvenmemelisin. Arada sırada birtakım hamlelerle maçı kurtarmak lazım.
Beşiktaş iyi mi oynadı hayır, ama rakibe bu kadar çok gol pozisyonu verecek duruma düşmemesi lazım.
Simao sadece attığı golde vardı. Onun dışında yoktu. Almeida aynı. Bir tek Quaresma bir şeyler yapmaya çalıştı.Beşiktaş’ın yumuşak karnı orta sahası. Çünkü sadece hücumculara iyi paslar atan ve iyi atağa kaldıran bir orta saha var. Bu oyuncular, top rakipte iken zafiyet gösteriyor. Belediyespor ‘önce rakibi nasıl durdururum ondan sonra nasıl oynarım’ mantalitesiyle sahaya çıkıyor ve bunu çok iyi uyguluyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarının maç sonuna kadar desteğini.

BEĞENMEDiM

Belediyesporlu hücumcuların laubaliliğini.

DİKKAT

Haberin Devamı

Beşiktaş, tek yönlü oynama anlayışından vazgeçmeli.

Yazarın Tüm Yazıları