Aşktan geriye kalanlar

Malum yarın Sevgililer Günü. Hiç işim olmaz Sevgililer Günü’yle. Ne de başka bir özel günle...

Haberin Devamı

Ama bazen bu özel günler hayırlara da vesile oluyor.
Örneğin, şu an ıstinye Park’ta bir sergi var. Daha önce bu köşede bahsetmiştim bu sergiden... Dünyayı dolaşan Museum of Broken Relationships’in bizdeki adı Aşktan Geriye Kalanlar olmuş.
Bu sergiyle ilgili yazıyı hatırlamayanlar için kısaca özetleyeyim...
ıki Hırvat sanatçının kurduğu Aşktan Geriye Kalanlar, dünyayı dolaşarak insanların eski ilişkilerinden kalan eşyaları sergiliyor. Romantik mektuplar da oluyor sergilenenler arasında, oyuncak ayı da, bacak protezi de... Dolaştığı her şehirde yeni eklenenlerle koleksiyonunu büyütüyor. 
Neredeyse hepimizin eski ilişkileri ve acılı ayrılıkları olduğundan ıstinye Park’taki bu sergi hemen herkesin kolaylıkla bağ kurabileceği cinste. Gidip görmenizi tavsiye ederim.
ıstinye Park’taki sergiye Türkiye’den neler bağışlandığına baktım, hikâyelerini okudum. Bazıları için anlamlı olan bu Sevgililer Günü arifesinde size sergiden seçtiğim birkaç kırık kalp objesine ve hikâyesine buyrun...
? Burun Spreyi
“Bu burun spreyini horlamamak için almıştı. Eskiden horlamasından uyuyamazdım. şimdi ise sadece aşk acısından uyuyamıyorum.”
? McDonalds’ın
mini oyunu
“Bu mini oyun, eve tonlarca McDonalds siparişi verdigimiz bir sefer, Kids Mönü ile birlikte geldi. Terk edilince bir kenara koymuşum, yeni buldum. ılişkimiz boyunca 8 kilo aldım. Ayrılınca da üzüntüden en iyi diyet kampına taş çıkartacak hızla verdim. Aşk bitti, kilolar gitti, kalanlar ise kırık bir kalp ile hâlâ çalışan bu mini basketbol oyunu.”
? 1.000.000 TL
“Lise mezuniyetini kutladığı geceydi. Henüz birlikte değildik. O, mezuniyetin kutlandığı salonda arkadaşlarıyla birlikteyken, ben salonun önünde arabamı park etmiş rock’n roll klasiklerinden oluşan bir kaset dinlemekteydim. Telefonuma gelen mesaj şöyle diyordu: ‘Yanında olmayı tercih ederdim.’ Onu hâlâ elindeki rahatsız ve şık gece ayakkabıları ve ayağındaki Converse’leriyle hatırlıyorum. Bu 1.000.000 TL gecenin sonunda yediğimiz yemeğin karşılığında ödediğim hesabın yarısı.
Ben hepsini ödemek isterken, o payına düşeni ısrarla elime tutuşturmaya çalışıyordu. Onu bırakmak için evinin önüne kadar geldiğimizde minik bir öpücüğün ardından parayı arabanın ön koltuğuna bıraktı ve hızla eve koştu.
O an aynen bu şekilde katlayıp cüzdanıma koyduğum para yıllarca bana o geceyi hatırlattı. Birkaç kez çesitli yollardan geri vermeye çalıştıysam da başaramadım. K33 0311972 numaralı bu kağıt paranın varlığı ikimize de yıllarca huzur verdi.
Para tedavülden kalkalı çok oldu. Artık hiçbir maddi değeri yok. Ama benim için ondan kalan en değerli parçalardan biri.”
? Elbise temizleme rulosu
“Evimde iki kedi var. Kedi tüyü için kendi rulosuyla gelen bir kız arkadaşım vardı. Bir gün ruloyu bırakıp gitti. Bir daha da dönmedi. ısabet oldu.”
? Oyuncak Tahta At
“Bu tahta atı beraber gezerken bana almıştı, o zaman arkadaştık. Sonra sevgili olduk. Sonra en yakın arkadaşımın sevgilisi olduğunu öğrendim! Bu attan kurtulursam doğru aşkı bulacağımı düşünüyorum ama atmaya elim varmıyor nedense...”
? Bavul
Bu bavulu, onun evinde kalan eşyalarımı taşımak için kullandım. Bavul, sadece güzel anılarımızı taşımakla kalmadı. Bitmek bilmeyen kavgalarımızı, bağrışı, çağrışı, ayrılığın bütün hüznünü, sinirimi, öfkemi, kızgınlığımı, üzüntümü, sıkıntılarımı, kaybetmişliğimi taşıdı. Onunlayken kurduğum küçük sahte dünyamızı, gerçekleşmeyeceğini bildiğim hayallerimi, düşlerimi taşıdı.”

Aşk dedektifleri

Haberin Devamı

Geçtiğimiz akşam Asmalımescit’te bir yerde otururken, seksi polis kıyafetleri içinde kızlar bulunduğumuz mekana baskın yapıp birtakım insanların bileklerine kırmızı tüylü kelepçeler takmaya başladılar.
Biz ne oluyoruz demeye kalmadan bunun bir “test yayını” olduğu ortaya çıktı.
Meğer bunların adı “Aşk Dedektifleri”ymiş ve kendileri Binboa’nın Sevgililer Günü ajanlarıymış. Yarın akşam ıstanbul, Ankara ve ızmir’in belli başlı mekanlarına ani baskınlar düzenleyecek, gözleri fıldır fıldır dönenleri tespit edip yakalayacak, muzır hediyeler ve kokteyller dağıtacaklarmış. Satsumalısı harika; denk gelirseniz kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları