Asi Çeşme’nin delikanlısı

76 yaşında. Belediye Başkanlığı’nda dördüncü dönemini yaşıyor. Deli dolu bir yaz çocuğu olan Çeşme’ye baba edasıyla yol gösteriyor. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na misafir oldum

Haberin Devamı

Bir kentin dilinden anlamak, onunla aynı dili konuşmak yetenektir. Faik Tütüncüoğlu bu yeteneğe sahip sayılı kişilerden. Asker kökenli. Turgut Özal döneminde çıkarılan bir kanunla rütbesini rafa kaldırıp, politikaya “Merhaba” demiş. O, yatırım yapmak için Rus milyarder Mihail Prohorov gibi dünyaca ünlü zenginlerin sıraya girdiği Çeşme’nin belediye başkanı.
Tütüncüoğlu’na göre Çeşme Yunan tanrısı Hermes ve tanrıça Aphrodit’in oğlu ‘Hermaphroditus’ gibi çift cinsiyetli. “Çeşme’nin temeli, genetiği, makyajı muhteşem, kusursuz... Bu haliyle tam bir kadın. Ama aynı zamanda da tam bir beyefendi” diyor. Çeşme Başkanı’nın kendine özel bir tarzı var. Kumaş pantolon altına giydiği sandaletlerinden ödün vermiyor. Tatil beldesinde belediye başkan olmanın eğlenceli, zevkli bir iş olduğunu sanmayın! ‘Bu iş metropolde belediye başkanı olmaktan çok daha zor’ Tütüncüoğlu’na göre: “Çeşme’ye gelen herkesi tanırsınız. Buraya streslerinden arınmak için geliyorlar. Onları rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Haberin Devamı

TATİL YAPMIYOR

O, tatilcileri rahat ettiriyor ama tatile çıkmıyor. Akşamları eve gidince dinleniyor, gazete okuyor, bulmaca çözüp televizyon izliyor. Yemeğini evde yemeyi tercih ediyor. Arada kaçamak yapıp Dalyan’daki balıkçılara da gittiği oluyor. Gece mekânlarının hepsine gidiyor. Bunlar “Gözüm üzerinizde” turları... Ne mi seviyor? Çeşme pazarından alışveriş yapmayı... Halk istediği ve sağlığı izin verdiği sürece başkanlığa devam etmek istiyor.

Çeşme tavsiyeleri

Nerede kahvaltı yapalım? Dalyan, Ilıca, Çiftlikköy… Özellikle Çiftlikköy’deki ‘Pilot’un Yeri’ni tavsiye ederim. Çiftlikköy’deki kahveler de güzeldir. Simit fırınından simit, poğaça, peynir alırsınız, yanına da çay…
Butik otel mi büyük otel mi? Sheraton, Ilıca Otel, Radisson, Altınyunus, Ontur ve Ladin’de kalabilirsiniz. Butik otel istiyorsanız Sisus Otel ve Marina Konuk Evi’ni öneririm.
Gece eğlencesi? Gençseniz Ayayorgi’yi tercih etmelisiniz.
Ne yiyelim? Mutlaka kumru...
Balıklardan barbun, ahtapot, kalamarlar…

Yazarın Tüm Yazıları