Asansör düştü ben kurtuldum

RUMUZ: ASANSÖR

Rüyamda asansördeydim ve asansörün kapısı kapalıydı. Asansör birden aşağı doğru düştü ama orada çakılı kalmadı. Birden kapı açıldı ve ben kurtuldum.

YORUM: Klostrofobiniz varsa ve çalıştığınız yerde son zamanlarda asansör problemleri yaşanıyorsa, rüyanız rastlantısaldır. Böyle bir durum söz konusu değilse, genel olarak asansör yaşamsal hedeflerimizi, zirveye çıkma isteğimizi sembolize eder. Dolayısıyla, asansör kariyer hedeflerinizin önündeki sizi rahatsız eden engellere veya çalışıyorsanız iş yerinizdeki sorunlara dikkat çekiyor olabilir. Ancak rüyanızın sonu, her iki durumda da problemi aşacağınıza dair ümitlerinize işaret ediyor.

Bavul görmek sorumluluk duygusunu sembolize ediyor

RUMUZ: BAVULLAR

Rüyamda kalabalık bir grupla bir geziye gittiğimi gördüm. İçlerinden bir-iki tanesi de okuldan arkadaşımdı. Yalnız herkesin bir bavulu varken benim 20 tane birbirinin aynı, içi dolu, ağır bavulum vardı. Benimle geziye katılan kişiler de bu bavulları taşımam için bana yardım ediyorlardı.

YORUM: Rüyanız kaldırabileceğinizden fazla sorumluluk aldığınızı ya da var olan iş yükünüzün ağırlığını sembolize ediyor. Ancak gezideki diğer kişilerin yardımı, gerçek hayatta da bu sorunların çözümü için çevrenizde faydalanabileceğiniz ekip arkadaşlarınızın varlığını gösteriyor. Bavul sembolü çok fazla ön planda olduğu için, eğer turizm sektöründe ya da havayollarında çalışmıyorsanız, bavul dediğiniz an aklınızda oluşan görüntüleri hatırlamanız size rüyanızla ilgili daha fazla bilgi verecektir.

RÜYA SEMBOLLERİ

DÜŞMAN: Rüyada görülen düşman, kişinin gerçek hayatta maruz kaldığı düşmanca tavırları hatta gerçek bir düşmanı simgeliyor olabilir. Jung’un gölge olarak adlandırdığı içsel çelişkiyi sembolize ediyor da olabilir. Geleneksel yorumunda, yaklaşan bir tehlike, düşman, günah veya hapis şeklinde yorumlanır.

MERCEK: Rüyada görülen mercek, rüyayı gören kişinin belli bir konu ya da olayla ilgili ihtiyaç duyduğu ayrıntılı bilgiyi sembolize eder. Kişinin bu konuya yoğunlaşması gerektiğini gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları