Arkadaşınızın eşi sizi tedirgin etmiş

RUMUZ: MİNERüyamda yeni evlenen arkadaşımın evindeyim.

Eve onlar evde yokken anahtarlarını bularak giriyorum. Evlerini temizleyip, yemek pişiriyorum ama arkadaşımın karısı bunları görünce bana çok kızıyor ve "Ben yokken nasıl evime girersin" diyor.

YORUM

Gerçek yaşamınızda yeni evlenen bir erkek arkadaşınız varsa, arkadaşınızın eşinin dostluğunuzu anlayamayacağına ilişkin korkularınız rüyanıza yukarıdaki sembollerle yansımış olabilir. Ya da samimi bir dostunuzun problemlerine getirdiğiniz çözümlerin veya eşiyle ilişkilerinin gelişimine gösterdiğiniz desteğin, arkadaşınızın eşi tarafından yanlış anlaşılabileceği yönündeki bilinçaltı endişeleriniz rüyalarınızda kendini bu şekilde ifade ediyor olabilir.

Hastane kontrol kaybını simgeliyor

RUMUZ: HANDAN

Rüyamda bir hastane var ve ben hastanenin arka tarafında yürüyorum. Yeşil bir yol fakat puslu, yeşillikler canlı değil. Birkaç tane mezarlık görüyorum ve kendi kendime "Hastanelerin bahçelerinde mezarlık var mıydı" diyor, herhalde hastanede ölen kimsesizleri buraya gömüyorlar diye düşünüyorum. Bu sırada hastanenin altında aşağı doğru giden bir yokuş bir tünele bağlanıyor. Ben oraya doğru yürümüyorum, sadece bakıyorum. Bakarken önüme kol kola girmiş bir kız ve bir yaşlı adam çıkıyor. Ben de onların koluna giriyorum. Biraz yürüyoruz. "Hadi sen de bizimle yürü" diyorlar. Bunu söyledikleri anda ben onların kolundan çıkıp yukarı doğru koşuyorum.


YORUM

Rüyanızdaki puslu yeşil yol, normal şartlar altında huzurlu ve mutlu bir hayatınız olsa da, son günlerde kendinizi eskisi kadar mutlu hissetmediğinizi gösteriyor. Rüyanızdaki hastane ve mezarlık sembollerini de göz önünde bulundurursak, hayatınızda iyileştirmeye ya da düzeltmeye çalıştığınız bazı olayların ya da size ait davranışların kontrolünü kaybettiğinizi, bu karamsar psikolojinizin rüyalarınıza bu şekilde yansıdığını söyleyebilirim.

Rüyanızın bir diğer yorumu da, ailede meydana gelen bir ölümün veya önemli birisinin aileden ayrılmasının üzerinizde yarattığı boşluk hissinin bilinçaltınızda meydana getirdiği karmaşa ile çözüm beklediği gerçeği olabilir. Her iki durumda da kullandığınız semboller akıllı bir beyin işleyişini ve davranış bütünlüğünü gösteriyor. Sorunların adını koyabilirseniz çabuk çözebileceğinizden eminim. Sevgi ile kalın.

RÜYA SEMBOLLERİ

HAZİNE

Rüyada görülen hazine, bizim için çok değerli olan fikirleri, projeleri, kişileri ya da kazanımları sembolize eder. Gömülü bir hazineyi bulmak, kaybettiğimiz bazı şeyleri yeniden bulacağımıza; bir hazineyi gömmek ise bizim için çok değerli olan bazı kazanımları emniyete alma ihtiyacımıza işaret eder. Geleneksel yorumunda parasal kazanç ve zenginlik ifadesidir.

MAKAS

Kötümser ve endişeli duyguları, öfke ve şiddeti sembolize eder. Rüyayı gören kişinin hayatında kurtulmak istediği alışkanlıklarına, kişilere ya da davranışlarına işaret eder. Gereksiz bağlantılardan kurtulunması gerektiğine de dikkat çeker. Geleneksel yorumunda, rüyasında makas gören kişinin sahip olduğu şeylerin iki kat artacağına inanılır. Rüyada makas gökyüzünden düşüyorsa ölümle ilişkilendirilir.
Yazarın Tüm Yazıları