Arkadaşıma onu çok beğendiğimi söylüyordum

RUMUZ: LİSERüyamda, lisede şu an ki sınıfımdayım. Sınıfa Ahmet (gerçek adı farklı ama burada bunu kullanalım) adında bir genç nakil geliyor.

Gerçek yaşamda, olaylı eski ilişkimde bana çok yardımcı olan ve benim de, benzer bir konuda ona geçmişte çok yardımcı olduğum bir arkadaşım var. Ona Ahmet’ten çok hoşlandığımı söylüyorum. Bir ara üçümüz kalıyoruz sınıfta, Ahmet bize edebiyat kitabını gösteriyor ve bizden çok ileride olduklarını söylüyor. Ben arkadaşıma dönüp, edebiyat öğretmenimizin ismini söyleyerek "..... Hoca sene sonuna kadar bile bu kadar ilerleyemez. Ne güzel tüm soruların cevapları hazır, uğraşmayacak" diyorum. Arkadaşım da onaylıyor.

Daha sonra onu ön sıralarda yalnız bırakıyoruz. Ahmet ön tarafta, sırada başı öne eğik tek başına oturuyor. Biz arka tarafa, bizim sıralarımızın olduğu yere doğru gidiyoruz. Ben bir sıraya, ayaklarım yerde, sırtım sırada uzanıyorum ve sırayı ileri geri sallıyorum. Aynı zamanda onu çok beğendiğimi, onun eskisinden daha iyi birisi olduğunu söylüyorum. Arkadaşım da, onun benim için uygun biri olduğunu söylüyor.

YORUM:
Rüyanız, günlük yaşamınızda aklınıza takılan konuların yansımasıyla oluşmuş, rastlantısal bir rüya. Sanırım, Ahmet adını verdiğiniz kişiye ilgi duyuyor olmalısınız. Bu çocuğa karşı duygularınız rüyanızda açıkça ortaya çıkmış.

Bir de, okulda edebiyat dersiyle veya işleyişiyle ilgili sorunlarınız olmalı ya da bu dersten beklentileriniz yüksek ya da dersten hiç keyif almıyorsunuz. Bu durum da, ilgi duyduğunuz çocuğun sözleriyle kendisini ifade etme şansı bulmuş.

Edebiyat önemli bir derstir, dersin hangi kısmının siz de bu olumsuz duyguları oluşturduğunu bulup, derse istekli katılım sağlamanızın, ilerleyen yaşlarınızda büyük faydasını göreceğinizi söylemeliyim Niobece. Hoşlandığınız çocuğa gelince, duygusal anlamda kendini iyi tanıyan ve iyi ifade eden birisi olduğunuz izlenimi bıraktınız bende. Dolayısıyla konuyu en iyi şekilde değerlendireceğinizden eminim. Bu yaşların ikili ilişkilerle değil, dersler ve sosyal ilşkilerle pekiştirlmesinden yanayım ama yine de, herşey gönlünüzce olsun.
Yazarın Tüm Yazıları