ARiSTOKRASi podyumları ele geçiriyor

2006-07 erkek modasının tanıtıldığı Milano Moda Haftası’nda, sergilenen koleksiyonlarda aristokrasinin izleri yoğun olarak hissedildi.

Sezonun en gözde ikilisi siyah ve beyaz, kış aylarında da erkek şıklığında söz sahibi olacak.

Milano’da, 2006 sonbahar-kış koleksiyonlarının tanıtıldığı erkek moda haftasında tasarımcılar, bu maskülen dünyanın sınırlarının net olarak hiçbir zaman çizilmemesi gerektiğini bizlere bir kez daha gösterdiler. Tasarımlarda renkler ve kalıplarla sınırlı kalmayan markalar, şimdiye kadar kadınların dünyasına ait olan tüm detayları da farklı şekillerde kullanmışlar.

Önümüzdeki sezonun trendlerinin belirlendiği erkek dünyasında, dar kalıpların öne çıktığı kıyafetler kadar, göze çarpan aksesuarlar, dikiş detayları, işlemeler, kimono tarzında gömlekler, binici pantolonları, militer ceketler, paltolar, gömlekler, geçmiş yılların Fransa’sından izler taşıyan kısa ceketler, renkli baskılar, özellikle siyah ve beyazla oynanan şık oyunlar dikkat çekti.

Detaylarda hissedilen feminenliğin dozunu bu kez çok iyi ayarlayan markalar arasında yine sıradışı tasarımlarıyla Vivien Westwood, Roberto Cavalli ve Alexander McQueen dikkat çekti. Jil Sander, Burberry ve Prada klasik ve modern arasında gidip gelen tasarımlarıyla herkesten tam not aldı. Bence moda haftasının en göz alıcı koleksiyonlarından birine imza atan Gucci ve Versace’de ise sadelikle yorumlanmış "temiz" kombinasyonlarıyla, İtalyan şıklığının en modern yorumlarını temsil ediyordu.

Şıklık zıtlıklardan yaratılıyor

Önümüzdeki kış sezonunda tasarımcıların gözdesi olan siyah ve beyaz, takım elbiseler dışında, erkeklerin sportif şıklığında da söz sahibi oluyor. Bol cepli, kısa pilot montlarının kullanıldığı günlük giyimde, atkılar, trikolar, "postacı" tarzı çantalar, baskılar ve takımlarda hep bu vazgeçilmez ikiliyi göreceğiz.

Aristokrasinin ağırlığını koyduğu tasarımlarda ayrıca aristokrasinin izlerini taşıyan paltolar, ceket ve pantolonlarda da siyah başta olmak üzere, beyazla yapılan tüm koyu renk kombinasyonlarını görebilmek mümkün. Özellikle siyah kadife ceketleri, beyaz pantolonlarla buluşturan markalar, takımlarda da ana renk olarak siyah yerine beyazı tercih etmişler.

Modanın yeni prensleri

Yeni yıldızlar Victor & Rolf’un, medyanın yoğun ilgi gösterdiği bir defile ile geçtiğimiz yıl tanıtılan parfümü Flower Bomb, şubat ayında Türkiye’de.

Nicole Kidman, Cate Blancett gibi yıldızların tutkusu olan Victor & Rolf, yeni parfümünü şubat ayında ülkemizde çıkarmaya hazırlanıyor. Her yıl yepyeni yeteneklerle tanıştığımız moda dünyasında, son yıllarda en çok bu Hollandalı ikilinin ismini duyuyoruz. Modanın yeni prensleri olarak anılan bu iki yetenekli adam, moda dünyasından tamamen uzak olan ülkelerinde, trendlerden ve dayatılan belirli kalıplardan sıyrılıp kendi dünyalarına ait tasarımlar ortaya çıkarıyorlar.

Onların stilini anlatırken sıradışı ve sofistike kelimelerini kullanmak yanlış olmaz. Modern zamanların ruhunu farklı çizgilerle anlatırken bunu podyuma göz alıcı bir görsellikle taşıyan Victor & Rolf, geçtiğimiz yıl lanse ettikleri parfümleri "Flower Bomb"u şimdi de Türkiye’ye tanıştırmaya hazırlanıyorlar. Kendi kurallarını koyan kişiler için tasarımlar yapan tasarımcıların şu sıralar Viktoryen tarzı gömlekleri ve maskülen bir stile sahip pantolon-ceket takımları çok konuşuluyor.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Diesel’in yeni yıldızı

Diesel’in yeni ilkbahar-yaz koleksiyonunun en yeni ve çarpıcı modeli, Cayre, düşük belli jean’den hoşlananların ve dar kalıplara tutkun olanların yeni favorisi. Bu model çok ilginizi çekecek çünkü gerek cep detayları gerekse kumaşıyla farkını ortaya koyuyor. Kalça kısmı bol kesim, arka cepleri fermuarlı ve renkli işlemeli. Çizme veya stiletto; her ikisiyle de kusursuz uyum sağlayacak kadar trendi. Fiyatı; 250-300 YTL.

Lindy dünya basınında

Mavi’nin düşük belli ve vücudu olduğundan çok daha güzel gösteren trendi pantolonu "Lindy", farklı renkleriyle dünya basında yoğun bir şekilde yer almaya devam ediyor. ID dergisi de Mavi’nin bu modeline yeni sayısında yer veren yayınlar arasında. Fiyatı: 94.50 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları