Annem gidecek diye çığlık atıyordum

RUMUZ: 21 MAYIS 1966Rüyamda, annem ile bir restauranttaymışız. Muhtemelen bu bir akşam yemeği.

Haberin Devamı

Ama rüya çok parlak ve net değil. Fon rengi sönük, gri tonlarında… Annem şimdiki yaşından (71) daha genç, siyaha yakın renkteki (tam siyah değil) saçlarını arkadan gevşek olarak tutturmuş (gerçek hayatta saçları meçlidir). Üzerindeki kıyafeti tam belirgin değil ama gene gri veya taş rengi soluk biraz bolca bir triko kazak giymiş.
Ben de şimdiki halimden (43) daha gencim. Benim de saçlarım uzun siyaha yakın ama siyah değil arkadan gevşek toplamışım. Üzerimde gri renkte veya yakalı bol bir süveter var.
Annem bana “Amerika’ya gideceğim, belki dönemem” diyor ve karşısında oturan ben ağlamaklı, biraz da haykırır bir ses tonu ile, gri renkteki V yakalı kazağımın yakasını çekiştirerek, sıkıntı ve korku duyarak “Hayırrrr” diyorum. Annemin gelemeyebilirim demesini “gitmek var dönmek yok, ölebilirim” olarak anlayıp, “Hayır” diyorum.  Ve hemen uyanıyorum. Bu arada annem ile ben gerçek hayatta beraber yaşıyoruz. Babam 6 yıl önce, ani bir beyin kanaması geçirip vefat etti.

Haberin Devamı

YORUM: Rüyanızda ön plana çıkan renkler (gri, siyah ve soluk tonlar) rüyayı gördüğünüz günlerde hissettiğiniz sıkıntılı ruh halinize dikkat çekiyor. Rüyanızın asıl nedeni, babanızın ani vefatıyla, bilinçaltınızda  oluşan annenizi de kaybetme korkunuz sanırım.
Annenizin Amerika’ya gideceğini söylediğinde, size öleceğini hissetiren şey, bu bilinçaltı korkusu aslında. Yani rüyanızın sizi endişelendirmesi için bir neden yok.

Yazarın Tüm Yazıları