Ankara yolgeçen hanı mı

AFGANİSTAN’dan gelen 40’a yakın mülteci, sınırdan giriş yapıyor bir kamyon kasasında kilometrelerce yol katederek, Ankara’nın göbeğinde Lozan Park’a yerleşip burada yaşamaya başlıyor ve kimsenin haberi olmuyor.

Haberin Devamı

Olay, parka koşu yapmaya gelenlerin şikayeti üzerine ortaya çıkıyor ve Çankaya Belediyesi’yle Valilik yetkilileri, mültecilere yiyecek yardımı yapmaya başlıyor. Kamuoyu bu olayı dün gazetemizin manşetinden verdiğimiz “Lozan Park’ta Afgankondu” başlıklı haberle duydu.

KİLOMETRELERCE YOL

Bu kadar insanın kamyon kasasında pasaportsuz, vizesiz Ankara sınırlarına kadar hiçbir kontrole takılmadan gelebilmesini zaten anlamadık da, Başkent’e ulaştıktan sonra da yol boyunca hiç kimsenin dikkatini çekmemesi de bir hayli ilginç. Burası Türkiye’nin başkenti ve Cumhurbaşkanlığından Başbakanlığa kadar devletin tüm hayati organlarının ve yetkililerinin bulunduğu bir kent.

KARAKOL GÜVENLİKTEN ÖĞRENDİ

Dolayısıyla tüm güvenlik kontrollerinin, en üst düzeyde olması gereken bir şehir. Bu kadar mülteci, Cumhurbaşkanlığına bir kilometre bile uzaklıkta olmayan bir parka kadar kamyon kasasında geliyor ve ne bir kimsenin haberi oluyor ne de herhangi bir kimse tarafından “Nereye gidiyorsun” diye durduruluyor. Zaten, bölgedeki karakolun da, durumdan Lozan Park’ın güvenliğinin araması sonrasında haberi oluyor. Diğer yandan istihbarat birimlerinin de bu yolculuktan haberi var da, ve bu mülteciler, başı boş Ankara sokaklarına salındıysa o da irdelenmesi gereken başka bir durum.

Haberin Devamı

Rekor olmasın normaline razıyız

ANADOLU Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü’nün yenileme çalışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden geçilen haberde ise, Belediye Başkanı Melih Gökçek’in demecine yer verildi. Gökçek, 53 günde tamamlanan çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Marşandiz Köprüsü’nde bir rekora daha imza attık. Hem yıkımı hem de yeniden yapılmasını 53 günde tamamladık. Bu ciddi bir rekor olarak kabul edilebilir” dedi. Kent trafiğini ve yaşamını büyük ölçüde etkileyen bu tür büyük projelerin uzamadan, sündürmeden çabuk bitirilmesi elbette önemli. Fakat, bu kent daha önce yine “rekor” söylemleriyle açılışı yapılan daha sonra balık adamların dalış yaptığı “70 Gün Alt Geçidi”ni görmüş bir kent.

Yazarın Tüm Yazıları