Anayasa’dan ‘Türk milleti’ kavramını kaldıramazsınız

ÖĞRENDİĞİNİZ Türk tarihi Batı merkezli tarihtir, Türk milleti ve kültürünü uygarlık tarihinden silemese bile onu cılız ve önemsiz hale getirir.

1071 tarihiyle de Sevr’e hareket noktası vermeyi gaye edinmiştir. Kısacası Haçlı kalemiyle yazılmıştır, resmi tarih budur.
Bilmedikleriniz: Doğu Anadolu’ya 13 binlerde geldik. 1071 Sevr’e hareket noktası olarak Batı tarafından ileri sürülmüştür.
İstanbul yöresinde Fikirtepe’de 5500’de bulunmaktayız.
Atalarımız yazıyı ve kâğıdı icat etmişlerdir.
Latin yazısı DNA testiyle Türk oldukları ortaya çıkan Etrüsk alfabesidir, ona, Latinler sahip çıkmışladır.
Pekin’den İzmir’e çekilen bir çizginin kuzey ve güneyindeki geniş sahalarda 1 milyondan fazla ön-atalarımıza ait kaya resimleri, damgalar ve yazıtlar bulunur. Tarihleri 18 binyılları civarıdır.
Sadece ?Moğol tarihçilerine göre- Moğolistan’da on milyon ön-Türkçe kaya resmi damga ve yazı bulunur.
Doğu Anadolu, Orta Anadolu, Ankara dahil, çepeçevre çok sayıda ön-Türkçe yazıları içermektedir.
Anadolu’nun dip kültürü Türk kültürüdür.
Bu kültür, milyon yılda Orta Asya’da oluşan Qara-Tau (Karadağ) kültürünün meydana çıkması ve gelişmesinden doğmuştur. Bu kültürü, eski Sovyet bilim akademisinden Anton Ranov ortaya çıkarmıştır.
Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Portekiz, İspanya Fransa, Almanya, İskandinavya ülkeleri, İngiltere, İrlanda, İzlanda, Kanada’da, bol sayıda ön-Türk yazı resim ve damgalar bulunmaktadır.
Dillerin belkemiği olan imek, olmak, etmek fiilini dillerin belkemiği oluşturduğu ve Hint-Avrupa dilinin reddedildiği Batılılarca saklanmaktadır (CNRS, Eylül 2000, bülten 368). Ve de Fransızca, Türkçe ve Mançuca aynı dil ailesinden gelmektedirler.
Fransa, Portekiz, İspanya mağaraları ön-Türkçe yazıtlarla doludur.
Almancanın kökenindeki Hititçenin kökeninde de ön-Türkçe bulunur.
Türkçe ilk dil olarak ortaya çıkmıştır.
Fakat!..
İsmet İnönü’nün Talim Terbiye’ye Amerikanları sokmasıyla Türk tarihi onlar tarafından ve onların çıkarlarına göre cılız ve zavallı hale getirilmiştir. Resmi tarih budur.
Bu tarihe uyarak alacağınız karar ile Türkleri parçalamak, yok etmek isteyen dış mihraklıların paralelinde yer aldığınızın farkında değilsiniz, sizleri uyarıyorum. Lütfen bir toplantı organize edin ve o toplantıda ön-Türk kültürünün karşısında bulunan tüm tarihçi, her tür akademisyen ve kişiler bulunsunlar, ön-Türk kültürünü görsel belgeler, kaya resimleri ve yazıtlarıyla bilgilerinize sunayım. Bunu yapmazsanız ülkenin yıkılışında çok ağır bir sorumluluk altına gireceksiniz.
Hatırlatırım okula ilk başlayan Amerikan vatandaşı herkes, önce ‘I am American’ demesini öğrenir ve öğretilir... Tüm dünyada bu böyledir.
Halûk TARCAN
Bilimsel araştırmacı

Hile ve çete davası

Eski CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu’nun “2009 yerel seçimlerinde hile yapıldı” iddiasıyla yaptığı şikâyet üzerine, dönemin İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan hakkında açılan davanın görülmesinde ilginç gelişmeler oldu.
Mahkeme, eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ve 3 yıldır devam eden soruşturmanın dosyasını istedi. Jandarmanın hazırladığı fezlekede ciddi iddialar yer alıyor. Hile ile çete davalarının birleşmesine yargı karar verirse, Beylikdüzü bölgesinde imar rantından belediye başkanlarının nasıl seçildiği ve ne gibi hileler yapıldığının izine ulaşılabilecek.
Dönemin İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan, müdahil avukat “1100 TL maaşla 18 daireyi nasıl aldınız?” diye sorunca kızdı.
CHP’den Beylikdüzü’nde aday olan ve seçimi az bir farkla kaybeden Dr. Vecdet Öz’ün müdahil olması kabul edildi. Bu arada Öz’ün seçimlerin nasıl kaybedildiğine ilişkin Seçim Kurulu’na yaptığı itirazlara ilişkin belgelerin de getirilmesine karar verdi mahkeme...
Bu konuda ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler Doğan Haber Ajansı’nın önceki akşam 19.00’larda geçtiği bültenden yararlanabilirler.

İlginç adaylar

ESKİ Devlet ve İçişleri bakanlıklarında ve AP’den eski Ankara Belediye Başkanlığı’nda bulunan Orhan Eren’in yeğeni, eski DP Ankara milletvekili Ramiz Eren’in torunu H. Hakan Eren, MHP 2. bölgeden aday oldu.
Sultanahmet Camii eski başimamı olup, 2007 milletvekili adayı olan CHP’li Osman Nuri Bedir İstanbul 1. bölgeden; Ahmet Priştina döneminde belediyede etkin görevlerde bulunan ve 2004’te Konak belediye başkan adayı Dilara Sürgü Ersözlü İzmir 1. bölgeden; ÇYDD’nin bursuyla okuyan ve derneğin eğitimle ilgili birçok projesinde yer alan Olgay Kocatepe (31) İstanbul 1. bölgeden aday oldu.
İstanbul’daki gazeteci kökenli adaylar ve bölgeleri şöyle:
Oktay Ekşi 2, İdris Akyüz 3, Mustafa Dolu 2, Cengiz Kahraman 1, Yrd. Doç. Hilal Ünalmış Tuda 1.

İKİ AYLİN

Eski İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in yeğeni Aylin Kotil ile Ataköy 7, 8, 9, 10 Kısım Mahallesi’nin 18 yıllık muhtarı ve adı ‘Deha Muhtar’a çıkan Aylin Keserkaya 3. bölgeden adaylık başvurusu yaptılar.
Emekli Yargıtay üyesi Kadir Özbek, eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Hulki Cevizoğlu CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Biliyor musunuz

TRAKYA Ergene İnisiyatifi’nin bir zamanlar tüm Trakya’ya hayat veren Ergene Nehri’ndeki kirlenmeye dikkat çekmek için yarın Uzunköprü’de Şevval Sam’ın katılacağı ‘Temiz Bir Ergene, Yaşanabilir Bir Trakya’ sloganıyla bir açık hava konseri düzenlediğini...
Yazarın Tüm Yazıları