Çanta kullanma tekniği

Kıyafetinizin en önemli, en eğlenceli ve anlamı dersek anlatmış oluruz. Kıyafetimizi bir anda yükseltir ama bir anda da indirebilir. O zaman buyurun çanta kullanma kılavuzunun 4 ipucunu sizinle paylaşayım...

Haberin Devamı

1-Vücudunuza göre seçim yapın. Kilolu iseniz keskin hatlar, minyonsanız ve zayıfsanız, yumuşak hatlı çantalar.

2-Nerede kilonuz varsa o kısımdan çantayı uzaklaştırın. Kalçaları geniş olanlar, koltuk altı çanta tercih etsin. Göğsünüz büyükse kesinlikle cluch modeli size göre değil.

3- Elinize aldığınız renkli bir çanta diğer kusurları örter. Tek renk giyin, çantayı renkli kullanırsanız kusurlardan uzaklaşır dikkati çantaya yönlendirirsiniz. Stili olan bir kişi için bu maddeler geçerli değil tabi ki, çünkü stil çok kusuru kapatır. Örneğin minyon çok stil bir kişinin kocaman bir çantayı muhteşem taşıyışının örneklerini görmüşümdür.

4-Boyunuz kısa ise sapı uzun olan çanta size göre değil.

 EBRU AYGÜN İLE 5 SORU 5 CEVAP

O bir Influencer... Londra, İstanbul arasında mekik dokuyor. En iyi mekanları, son trendleri keşfedip takipçileriyle paylaşıyor. www.trendsforeverything.com adresinden de takip edebilirsiniz. Ebru Aygün’le bir araya gelince tabi konu moda, stil oluyor. İşte size bu güzel sohbetimiz...

Çanta kullanma tekniği

Influencer yolculuğu nasıl başladı?

Haberin Devamı

Modayı ve giyinmeyi çok seviyordum 2013 yılında Londra’ya taşındım ve bir blog açmaya karar verdim. O zaman ülkemizde blog, bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar azdı. Gerek belli bir çevrede oluşum gerekse Londra’dan son dakika vitrinlerini ve trendleri paylaşmam blogumu öne çıkardı.

Uzun yıllar Londra’da yaşadınız. Oradaki şıklık nasıl, kadınlar nasıl giyiniyor?

İngilizler daha çok kendi markaları ile giyinmeyi seviyorlar. 40-50 yaşındaki kadınlar, ekonomik durumları iyiyse sade ve şık giyiniyorlar. Ten renklerini de esas alarak soluk ve mat renkler, tercihleri oluyor. Kadın olsun, erkek olsun mutlaka bir burberry pardesüleri var. Erkekler daha çok rahatını esas alarak trençkot, takım elbiselerle klasik şıklık peşinde. Genç kızlar Topshop, H&M,Miss Selfridge gibi mağazalardan giyiniyorlar. Çok stilleri olduğu söylenemez gençlerin; daha çok ne moda ise onu giyiyorlar. Birde üniversite yıllarında o soğukta gece kıyafetlerinin altına çorap giymemeyi ilk İngilizlerden öğrendim ben. İngiliz delikanlılar ise daha çok jean sweatshirt ve sneakers tercih ediyor.

Haberin Devamı

Moda danışmanlığı Türkiye’de nasıl bir yerde?

Açıkça yurt dışındaki kadar rağbet gördüğü söylenemez. Bunun sebebi birazda arzı talep olmayışı diye düşünüyorum.

Kadınlara ve erkeklere stil önerilerinde bulunur musunuz?

Vücutlarını çok iyi tanıyıp ona göre giyinmeleri çok önemli. Doğru renk seçimleri; hem kadınlar hem beyler için olmazsa olmaz. Yaş aldıkça rahat etmek ve şık olmak aynı derecede önem taşıyor. Sosyal statülerine, yaşam tarzlarına göre moda olan kumaş ve modellerin kendilerine yakışanlarını esas alarak bir stil oluşturmalarını ve buna göre fark yaratmalarını asla taklitçi olmamalarını öneririm.

Stillerini beğendiğiniz kişiler dersek?

Türklerde; cemiyet hayatından Derin Mermerci, Yasemin Özilhan. Sanatçılarda Hande Ataizi. Yabancılarda aksesuarda Hailey Baldwin, benim tarzıma uygun bulduklarım; Victoria Beckham, İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ve ezberleri bozan Rihanna var tabii. Gwyneth Paltrow da Oscar törenlerinde zarifliği ile beni benden alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları