Türk mimarlardan Londra’da en güzel yeni yıl hediyesi

Haberin Devamı

Londra, Noel ve 2012’ye merhaba demenin telaşı içinde. Sokaklar günler öncesinden ışıltılı, Harry Potter filmlerini aratmayan makyajlara büründü bile. Bir yandan alışveriş bir yandan senenin son günleri, şehri daha kaotik daha da büyülü bir hale sokuyor.

 

İşte bu günlerden birinde, geçtiğimiz hafta Londra’nın dünyaca ünlü Savoy Oteli’nde, ‘ Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ yarışması yapıldı. Türk mimarisi bu yarışmada, 80 kişilik dev jüriden en yüksek skoru alarak ‘ Dünyanın En İyisi’ seçmelerinde birinci oldu.

 

Emlak ve gayrimenkul dalında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri kabul edilen International Property Awards-Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 2011, Türk mimarların aldıkları ödüllerle, ilginç bir yüz aldı. Eylül ayında Google ve Bloomberg TV’nin işbirliğinde 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Yarışması’nda, mimarlarımızın yaptığı eserler ‘Avrupa’nın En İyisi’ seçilmişti. Ve, bu 9 Türk projesi Avrupa, Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan’ın birinci projeleriyle dünya çapında yarışmak için hak kazanmıştı./images/100/0x0/55eb6b6af018fbb8f8bfe73f

 

Haberin Devamı

Birbirinden değerli 9 proje, Savoy Otel’de yapılan törende ‘ Dünyanın En İyisi’olmak için mücadele verdi. Türk şirketler GAD( Gökhan Avcıoğlu) ve Dara Kırmızıtoprak, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık, Çamoğlu Mimarlık, Torunlar GYO, AkyürekElmas, Ahmet Vefik Alp ve Oral Mimarlık, emlak ve gayrimenkul alanında dünyaca önemli projelerle kıyasıya yarıştı.

 

Nilüfer Projesi Dünyanın En İyisi

 

Başarılı Türk mimarlar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak imzalı Nilüfer Projesi, ‘ Dünyanın En İyi Yüksek Katlı Rezidans Mimarisi’ seçilirken, Türk mimarlar salonu dolduran katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandılar. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Jüri Başkanı Helen Shield, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mimari alandaki başarısının tesadüf olmadığını açıkladı. Başkan Helen Shield:‘ Türkiye ve Türk mimarlar bugün geldikleri noktaya haklarıyla gelmiştir. Türk mimarlar ve proje geliştiriciler, profesyonelliklerini göstererek, en çok ödül alan ülke olarak ön plana çıktılar. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin projeleriyle, mimari tasarımlarıyla, uluslararası arenada boy göstererek hem ülke tanıtımına yardımcı oldular hem de yabancı yatırımcılara umut verdiler’ dedi.

 

Haberin Devamı

Ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu ‘ Duvar Ustası Robot’ derse ne olur?

 /images/100/0x0/55eb6b6af018fbb8f8bfe741

Esma Sultan Yalısı, Changa Restaurant, Autopia, BeÅŸiktaÅŸ Balık Pazarı ve Borusan Müzik Evi mimarı Gökhan AvcıoÄŸlu, Dara Kırmızıtoprak ile birlikte gerçekleÅŸtirdikleri Nilüfer Projesi ile ‘ Dünyanın En Ä°yisi’ seçilirken, heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Dünya genelinde bir çok iyi projeyle kıyasıya mücadele etmenin kolay olmadığını hatırlatan baÅŸarılı mimarlar, ‘ Bu baÅŸarılar, emeklerimizin ve enerjimizin gerekli yerlere ulaÅŸtığını gösteriyor’ dediler. Bursa’nın en yüksek binası olacak Nilüfer Projesi, otel ve rezidans olarak kullanılacak. Projenin zemin ve alt katlarında maÄŸazalar, 1’inci ve 2’nci katlarında ofisler,Â3’üncü ve 11’inci katları arasında konut ve geri kalan katlarında otel bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Mesleğiyle ilgili yeni icatlara da ruh veren Gökhan Avcıoğlu, duvar ustası robotlardan bahsediyor. Nasıl yani? Demeye gerek kalmadan anlatıyor: ‘ Rönesans’a baktığımız zaman binalar koca koca taşlardan yapılmış. Nasıl çıktı oraya o taş diyorsunuz. Cevabı basit. Mimar oraya koyulacak çıkrığı da tasarlamış çünkü. Ben de şimdi Kale Grubu’yla robot konuşuyor, tasarlıyorum. Bunları inşaatlarda nasıl kullanabiliriz diye bakıyoruz’ diyor...

 

Kim bilir, yakında tıp alanında gördüğümüz robotlar mimariye de el atarsa şaşmayın!!!

 

www.twitter.com/EkinciAysegul
www.facebook.com/AysegulEkinciOfficial

Yazarın Tüm Yazıları