Özgüvensizlik

SIR Alex Ferguson takımını mutasyona uğratmış. Biz takımlarımızda yapılan birkaç kişilik rotasyonları bile hoş göremiyoruz.

Haberin Devamı

Onlar dünyanın en büyük futbol organizasyona yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkabiliyorlar. Bizimse derdimiz, “O oynar mıydı. Bu niye ilk 11’de yok. Şu niye kadro dışı?” Futbolda geldiğimiz son nokta budur. Takım oyunu oynamadıkça da futbolda yol kat etmemiz mümkün değil. Günlük başarılarla teselli bulacağız.
Henüz 7. dakikada Svensson kolay bir çalım yiyip, Stepanov da topa sırtını dönünce Nani meşin yuvarlağı Bursaspor’un uzak direğinin dibine nişanladı. Avrupa da bizi başarıya götürecekler diye transfer edilen yabancı oyuncuların bu hataları yapması düşündürücü. Yabancılar nedense ülkemize geldiklerinde eski performanslarından uzaklaşıyorlar.
Bu erken gole rağmen Bursasporlu oyuncular defansı o kadar geride kuruyorlar ki Bursaspor yardımcı hocası Mutlu Topçu takımı sık sık uyarmak zorunda kalıyor. Günümüz futbolunda defansını kendi ceza sahasının üzerinde kuran takım kalmadı ki.
Pozisyon ve şut yok
Futbolcularımızdaki bu özgüvensizliği ve taktik anlayışındaki bu yanlışı acilen gidermemiz lazım. Çünkü rakibe oynayabileceği koskoca bir alan bırakıyoruz. Onlarda yeteneklerini ortaya koyunca sonuç hüsran oluyor.
Bursasporlu futbolcular ikili mücadelelerin çoğunu kaybettiler. Rakibin alanı daraltmadıkları ve basit pas hataları yaptıkları için de oyunun hakimiyeti tamamen Manchester’daydı.
Ertuğrul Sağlam’ın hamleleri de oyunun akışını çok değiştirmedi. Pozisyona girmeden, şut atmadan maçı bitirdik. Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’nde yola devam etmesi artık hayal. Bu futbolla UEFA Avrupa Ligi de düşük ihtimal.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

ManU futbolcularının topu ayaklarında çok fazla tutmamalarını ve gerektiğinde çalım atmalarını.

BEĞENMEDiM

Bursaspor’daki gereksiz telaşı ve paniği.

DİKKAT

Takımlarımız ile Avrupa takımları arasındaki oyun anlayışı ve organizasyon bozukluğuna.

Yazarın Tüm Yazıları