Mustafa Denizli yanlış yaptı

Derbideki Luis Aragones'i ve Mustafa Denizli'yi nasıl buldunuz?

ARAGONES'in elinde pek fazla silahı yok. Derbiye de klasik kadrosuyla çıktı. Zaten beklenen 11'i de buydu. Mustafa Denizli ise en büyük sürprizi yaptı. Bu sürprizi ise baÅŸtan aÅŸağı yanlıştı. Holosko, Bobo ve Tello'yu kulübeye hapsederek, Fenerbahçe'nin ekmeÄŸine yaÄŸ sürdü.                     Â

Derbide, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı hiçbir fazlalığı yok. Cisse atıldı ama maç boyunca topla daha çok oynayan, daha iyi pas yapan, daha organize olan Beşiktaş'tı. Üstelik Fenerbahçe rakibinden daha eksikti. Alex yok, Kazım yok, Deivid etkisiz. Mustafa Denizli'nin böylesine kritik bir maça böylesine acemice bir kadroyla çıkması şaşırtıcı. Ondan beklenmedik bir takım sahaya sürdü. Anlaşılır gibi değil. İlk yarı Fenerbahçe'yi durdur, ikinci yarı vur.

Kaleciler gol attırdı                           Â

Böyle bir mantıkla bir derbiye çıkılır mı? Üstelik şampiyonluğa oynayan bir takımın böyle bir anlayışı olur mu? En iyi kadronu sahaya süreceksin. Nerede olursan ol ezeli rakibini yenmek için oynayacaksın. F.Bahçe'nin ölüsü, Beşiktaş'a yetti. Bunda da Mustafa Denizli'nin rolü çok büyüktü. İki takım da komik goller yedi. Kaleciler asist yapıyor. Olacak şey değil. F.Bahçe'de Alex eski görüntüsünden çok uzaklarda. Üstelik Aragones onu daha geride oynatıyor. O zaman sambacının verimi de düşüyor. Nitekim oyundan da çıktı.

İyi bir Alex, güçlü olduğu zaman ve ileriye dönük oynadığında her takım için büyük tehlike.

Derbiden Fenerbahçe zaferle ayrıldı. Aragones'in bunda payı yok. Fenerbahçe kazandıysa, Mustafa Denizli'nin yanlış kadro sahaya sürmesi en büyük etkendi.

Uyumları yok...

Gökhan Zan ve Zapotocny ikilisi Beşiktaş savunmasının ideal ikilisi midir?

DERBÄ°DEKÄ°
kadroya bakıldığında, Mustafa Denizli'nin tercihi göz önüne getirildiğinde ideal ikili diyebiliriz Gökhan Zan ve Zapotocny için. Israrla bunları oynatıyor. Bana göre bu ideal mi değil mi, derbide ortaya çıktı. Hücum yapmaya gücü olmayan ve yapamayan Fenerbahçe, kornerden gelen bir topla ilk golü, kalecisinin pasıyla da ikinci golü bularak üç puanı aldı.

Burada bir tuhaflık var. Gökhan Zan ve Zapotocny için kötü futbolcu diyemeyiz. Ama, bu ikisi büyük uyumsuzluk gösteriyor. Bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyundan kopuklar. Konsantreleri hiç yok. Volkan topa vuruyor. Beşiktaş ceza sahasına doğru süzülen topu ikisi de seyrediyor. Güiza alıyor, şık bir vuruşla galibiyet golünü atıyor. Yerleşimi ve adam paylaşmayı da bilmiyorlar.

Cisse de dengesiz. O da rakibe çok ters giriyor. Hep arkadan hareket yapıyor. Derbide ilk gördüğü sarı kart bence ağırdı. Ama ikinci hareketi kartlıktı. Uğur'u iki kez kaçırdı ve çok erken atılarak bir anlamda takımına ihanet etti.

Yakışanı yaptılar

F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde tansiyon beklenenden düşük oldu. Bunun sebebi hakem mi yoksa futbolcular mıydı?

BU
maçın tansiyonu diğer derbilere nazaran düşüktü. Bunda da en büyük sebep yöneticilerin maç öncesi gereksiz demeçlerden kaçınmalarıydı. Olay böyle olunca, centilmenlik içinde geçen bir derbi izledik. Tribündeki idarecisinden, taraftarına sahadaki futbolcularına kadar iki camiaya da yakışan buydu.

Fenerbahçe taraftarı sadece takımını destekledi. Ne rakip seyirciyle ne de rakip futbolcuyla uğraştı. Örnek bir tablo sergiledi.

F.Bahçe ile G.Saray arasındaki maçlar daha farklı oluyor. Orada medya da devreye giriyor. Eski yaralar kaşınıyor. İki camianın dışında federasyondan, MHK'dan bile demeç verenler çıkıyor. F.Bahçe-G.Saray derbisindeki heyecan da yüksek tansiyon da Beşiktaş ile oynanan karşılaşmalarda bu yüzden görünmüyor.

Hacettepe'yi doğradı

G.Saray-Hacettepe maçındaki skandal yönetimiyle gündeme oturan Süleyman Abay, maçın kaderini belirledi mi?

BÄ°R
yerde tesir etti. Galatasaray'ın böyle bir maçı kazanması için hakeme ihtiyacı yoktu. Kötü de olsa üç puanı alırdı. Hacettepespor, ilk yarıda Tozo atılana kadar fevkalade başarılıydı. İyi top kullandı, pozisyonlar buldu ve de öne geçti. İkinci yarıda da penaltıyı yapan oyuncuyu değil, yanlış oyuncuyu oyundan atan Süleyman Abay, Hacettepespor'un kolunu kanadını kırdı. Tek kelimeyle, doğradı. Böyle bir Süper Lig hakemi olur mu?

G.Saray'ı Berlin'de çok kritik bir maç bekliyor. Hacettepespor önündeki gibi mücadele ederlerse büyük hayal kırıklığına uğrarlar. Daha fazla mücaele edecek, sahada daha sağlam olacak. Skibbe de düzgün kadro sahaya çıkarmak zorunda.
Yazarın Tüm Yazıları