Bir sakatlık var

Hayal kırıklıkları yaşadığımız Beijing 2008’de kimsenin sakatlık problemi olmadığı açıklandı. Ancak yarışan 34 sporcumuzdan 8’i ya ’sakatlığım vardı’ ya da ’sakatlandım’ dedi.

TÜRK Olimpiyat Takımı sporcuları, Beijing 2008’e ya sakat geldi, ya idmanda, ya da yarışmada sakatlandı. Sonuçta da madalya konusunda hüsranlar peş peşe geldi. 68 kişilik Türk Olimpiyat Takımı’nda madalya umudu bağladığımız, hatta altın alacağını bile kesin gözüyle baktığımız sporcular tel tel dökülüyor. Yarışmaya çıkan sporcumuz başarılı olamıyor, ardından da ya "sakatım" ya da "sakatlandım" diyor.

Müzmin sıkıntı

Beijing’e sakatlık sorunu ile gelen sporcularımız hem kendilerinden madalya bekleyen Türk halkını, hem de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü hayal kırıklığına uğrattı. Bugüne kadar yarışan 34 sporcumuzdan 8’i sakatlıktan sıkıntısını dile getirdi. Kimisi sakatlık bahanesine sığınıp arzulanan mücadeleyi göstermedi, kimisi ise daha ağır sakatlıkları göze alıp sonuna kadar mücadele etmeye çalıştı.

Halterde 6 sporcu ile Beijing’e geldik. Atina 2004 şampiyonu Nurcan Taylan sıfır çekti "Sakattım, mucize beklediler" dedi. Sedat Artuç, sıfır çekince "Sakatlığım vardı" açıklaması yaptı. 4 yıl öncenin olimpiyat şampiyonu Taner Sağır’dan mutlak madalya bekliyor, halterdeki sıkıntıları biraz olsun unuttursun isteniyordu. Belinden müzmin sıkıntısı vardı, ama bu kez yarışmada dirseğinden sakatlandı, o da sıfır çekti. Şu ana kadar yarışan 4 halterciden bir tek gümüş alan Sibel Özkan sağlam çıktı. Halterde yarışan 4 sporcudan 3’ü sakattı.

Judoda Sezer Huysuz, elenirken sakatlağından yakındı. Boksta 5 sporcudan Adem Kılıççı ilk turda, dün Bahram Muzaffer ikinci turda elenirken sakatlıklarının bulunduğunu, bu sorunun gerçek performanslarını göstermesini engellediğini söylediler. Ringe çıkan 4 boksörümüzden 2’si sakatlık kurbanı. Grekoromen minderine 6 sporcumuz çıktı. Şeref Eroğlu Akdeniz anemisi ve ona bir tedavi programı uygulanıyor, elenenler kervanına katıldı. Nazmi Avluca bronz kazandı, ama o da madalyaya uzanırken sakatlanıp, o haliyle mücadele etmeye çalıştı.

Beijing 2008’de bugün atletizm yarışmaları başlıyor. 3 bin metre engellide umutlu olduğumuz Halil Akkaş’ın ayak tabanından hafif bir sakatlığı var. 400 metre engellideki sporcumuz Özgü Güler ise ayağındaki stres kırığı yüzünden sakatlık problemi yaşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları