Basketbol böyle mi yönetilir!

BEN bu işi anlamadım. “Tufan görünümlü Cemal Nalga” skandalından sonra ağır cezalar gelmişti sorumlulara. Şimdi cezalar neredeyse yarı yarıya indirildiyse ortada bir abukluk yok mu?

Ya cezayı ilk kesen bihaberdi hukuktan, ya da “biz en ağır cezayı kesermiş gibi gözükelim, nasıl olsa Tahkim’den döner” hesabı yapılmıştı en başta. İyi de ligin ve basketbolun imajı nereden dönecek? Oyuncular ve teknik ekibe ceza kesince oldu bitti mi? Kulübün ve yöneticilerin hiç mi sorumluluğu yok ya da varsa bu kadar mı eder o sorumluluğun boyu?
Artest sezonu kapamıştı
2004 yılında NBA’de Detroit-Indiana maçında çıkan kavga yüzünden, o dönemde Indiana’nın en değerli oyuncusu olan Ron Artest’i sezon sonuna kadar maçlardan men etmişti NBA yönetimi. Üstelik oyuncunun maaşını da keserek.
Gilbert Arenas mevzuu daha taptaze, NBA patronu Stern hukuki sürecin tamamlanmasını dahi beklemeden Arenas’ın ilişkisini kesti ligle. Tek gerekçesi şuydu “biz bu ligin imajını korumak zorundayız. Eğer maçlara seyirci gelsin istiyorsak, bu tür hadiselere taviz veremeyiz.”
Avrupa’da sürünüyorlar
Memleketimiz liginin lideri ve ikincisi Avrupa’nın averaj takımları...Milli takımın 2001’den beri başarısı yok. Seyirci sayısı yerlerde sürünüyor... Biz de tutmuş federasyondan “imaj yönetimi” bekliyoruz. Basketbol liginin sponsoru Koç grubu. Ligde yer alan dev şirketlere bir bakın; Ülker, Türk Telekom, Pınar, Banvit, Anadolu Grubu... İşin gerçeği, bu dev kuruluşların basketbola değil, basketbolun yaşamak için bu kuruluşlara ihtiyacı var. Böyle yönetilen basketbola bu kuruluşların daha fazla yatırım yapmaları için bir sebep gösterebilir misiniz?
Yazarın Tüm Yazıları