Alaçatı raporu

Geçen hafta, gözlemleri çok sıkı bir elemanı Alaçatı’ya gönderdim. Sezon henüz tam başlamamışken, bir rapor istedim. Bu rapor, tatil için Alaçatı’yı gideceklere son derece faydalı olacak.

Haberin Devamı

Baştan söyleyelim, burada yazılanlara kızmaca, darılmaca yok. Ne görüldüyse, ne duyulduysa o.  İlk önce fiziki şartlardan bahsedelim. Son yıllarda yıldızı parlayan Alaçatı yöresi, toz toprak içinde. Belediye, çalışmak için kış yerine haziran ayını seçmiş.
Sosyetik kızlarımızın telefon konuşmalarının, “Güneşimiz bol olsun” diye bitmesine asla şaşırmayın, hazırlıklı olun. İlk defa karşılaştığınız birinin  selamı da “İyi yazlar”. Bunu da unutmayalım.
Fiyat konusunda, köfteyi baz aldım. Ortalama bir mekânda üç ızgara köfte, bir pide ve dört meşrubat 140 lira. Yani dört kişi bu fiyata yarı aç çıkarsınız. Oysa Bodrum’a gitseniz, dört kişi birer lahmacun-ayran, 200 lira gibi ‘uygun’ bir fiyata karnınızı doyurursunuz. Butik otel fiyatları oda-kahvaltı 250-350 lira. Temmuz ve ağustosta bu fiyatlar kesinlike ikiye, üçe katlanır.
İstanbul’dan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarını tek tek ele geçiren Emre Ergani, Alaçatı’da da Aqua Beach Club’ı temmuz başında işletmeye başlıyor.
Çarşı içinde Roka adlı mekânın çok müdavimi var. Burası bir şekilde çok tutuluyor. Çarşı içindeki sevimli bar Salça, karnınızı doyurduktan sonra gidilebilecek yerlerden biri. Okan Beach, Alaçatı 11, Babylon her yıl olduğu gibi, bu sene de ilgi görecek. Supperclub, Alaçatı’da 29 Haziran Cuma gecesi görücüye çıkmaya hazırlanıyor.
Konserler de başlamış. Fakat pek parlak geçtiği söylenemez. Can Bonomo için geçen cuma satılan bilet sayısının sadece 5 (beş) olduğunu duyunca çok şaşırdım. Umarım bir yanlışlık vardır.
Alaçatı’nın uluslararası festivalini de atlamayalım. Sokak aralarında yazdıklarım olurken, Alaçatı Beach Resort’ta, Buika konseri, sağlam bir kalabalıkta gerçekleşiyordu.
Sezon başı Alaçatı özet raporu böyle. İki hafta sonra, yani tam mevsiminde yine Alaçatı’ya bir çıkarma yapmayı planlıyorum. Son durum ve gelişmeleri özetlerim.

Haberin Devamı

Klarnetler vadisi

Klarnetin sesi İstanbul’a ulaşmadı fakat klarnetçi Serkan Çağrı, Edirne Belediyesi’ni de ikna etti, bu yıl şehirde Uluslararası Klarnet Festivali yapıldı. Popstar’dan tanıdığımız Osmantan Erkır sunucuydu. Çevre ülke ve şehirlerden klarnet üstatları hünerlerini gösterdi. Final gecesinde açılışı Serkan Çağrı yaptı. Ardından Vasilis Saleas ve Ivo Papazov klarneti üflediler. Gecenin sonunda sahneye çıkan Necati Şaşmaz, hafif bir paniğe neden oldu. Bir anonsla, sanatçının klarnet sevdalısı olduğu açıklandı da, halk huzurla evine döndü.

Haberin Devamı

Evdeyseniz tanıtıma gelecektik

Şarkıcının adı Pelin Suade. Çalışmış, çabalamış ‘Pişmanlar Cehennemi’ adlı albümü çıkarmış. Henüz dinleyemedim. ama haber güzel: Suade, albüm tanıtımını evde yaptı. Mekânların ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz. Ona bu yüzden hak veriyoruz. Dostlarını, gazetecileri evinde ağırlayan Pelin, DJ olarak da Hande Yener’in oğlu Çağın Kulaçoğlu’yla anlaşmış. Görüntüye göre, Çağın çalmış, Pelin oynamış. Herkes mutlu. Fotoğraflar hafiften bir sünnet düğününü andırsa da, bunun bir tanıtım olduğunu vurgulayalım.

Ünlü yapma turları

İvana Sert’i mi Yurdal Sert sayesinde tanıyoruz yoksa tam tersi mi? Yurdal Sert, eşinden ayrıldıktan sonra çıktığı Balkan seferinden, yeni bir Sırp güzeliyle döndü. Branislava Mandic isimli güzel kadının tescili de var. Kendisi 2011 Sırbistan Güzeli. Mandic, eğer bir televizyon programına başlarsa işte o zaman keramet Yurdal Sert’te demektir.

Haberin Devamı

Olur böyle şeyler

Söylentiye göre, geçen aylarda kaybettiğimiz senarist Meral Okay’ın abisi, kardeşinin Bodrum’daki evini kontrol etmeye gelmiş. Elindeki adresle evi arayan abi, sonunda buldum diye bir eve girmek istemiş. Fakat anahtar bir türlü açmamış. Sonunda yanlış anahtar aldım deyip, kapıyı kırarak içeri girmiş. Sabah kalkınca da, yanlış evde olduğuna karar vermiş. Sonra da komşulara ulaşıp, hem Meral Okay’ın evini bulmuş. Kapısını kırdığı evin sahibinden de özür dileyip, kapıyı tamir ettirmiş. Abi alt tarafı evi şaşırmış. Ben bir kere içtiğimde, bırakın kapıyı, binayı tutturamamıştım.

Yazarın Tüm Yazıları