Alışveriş sigortasını unutmayın

Alışveriş sigortasını duydunuz mu? Çoğunuzun duymadığına eminim. Kredi kartıyla yaptığınız alışverişlerin hırsızlık ve hasara karşı sigortalı olduğunu hiçbirinizin aklına bile gelmemiştir.

Haberin Devamı

Başınıza bir hırsızlık olayı gelene kadar bu sigortaların hiçbirini düşünmüyorsunuz. Çanta hırsızlığına uğrayan ama çanta sigortası olmayan okurlarımdan gelen onlarca mail üzerine alışveriş sigortasını yazmaya karar verdim.
20 yıla yakın süredir aynı bankanın kredi kartını kullanıyorum. Çalınan klavyemin ve makyaj malzemelerinin ilk taksitlerine ilişkin banka ekstresi posta kutuma gelince alışveriş sigortasına da başvurmayı düşündüm. Hem de ilk kez. Oysa aldığım birçok şey daha eve gitmeden hasara uğramıştı. Ama hiç başvurmamıştım. Bilgi almak için daha önce aradığım bankadan talep formunu gönderdiler. Bu formu banka şubenize ya da faksla belgelerli birlikte iletmeniz gerekiyor. Bu forma göre yapmanız gerekenler bakın şöyle:

36 SAAT İÇİNDE POLİS RAPORU ALIN

Haberin Devamı

1-Çalıntı tazminatları için kaza veya polis raporu gerekiyor. En fazla 36 saat içinde alınması şartı var. Yani 36 saat içinde polis raporu almazsanız, bu sigortadan yararlanma imkanınız yok.
2-Taleple ilgili 45 gün içinde bankaya yazılı başvuru şartı ve 90 gün içinde de evrakların gönderilmesi gerekiyor.
3-Kart ödemesi düzensiz ve kart bu yüzden kapalıysa sigortadan yararlanmakta mümkün olmuyor.
4-Diğer sigorta poliçeleriniz varsa başvuruların detay ve sonuçları da talep ediliyor. Çünkü alışveriş sigortası ikincil bir sigorta.
Alışveriş sigortasına başvuracaksanız bu ayrıntılara dikkat.

YARSAV’IN YENİ YÖNETİM KURULU

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 3 Kasım’da yaptı. 13 kişilik Yönetim Kurulu üyeliği için 16 aday yarıştı. 556 üyenin oy kullandığı seçim sonucunda YARSAV’ın yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim kurulu; Murat Arslan, Leyla Köksal Tarhan, Oktay Aydın, Bülent Yücetürk, İbrahim Fikri Talman, Defne Bülbül, Kamil Çil, Kazım Uslu, Levent Ünsal, Süleyman Bozoğlu, Ayşe Çakırca Rutbil, Murat Durmaz ve Berrin Erdoğan’dan oluştu. 4 Kasım’da yapılan toplantıda Yönetim Kurulu’nda görev dağılımı da yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Murat Arslan, Genel Sekreterliğe Leyla Köksal Tarhan, Başkan Yardımcılıklarına İbrahim Fikri Talman, Oktay Aydın, Bülent Yücetürk, Defne Bülbül ve saymanlık görevine Murat Durmaz seçildi. Yeni YARSAV yönetimine başarılar diliyorum. Son bir not olarakta şu var. Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün uyarı yazısı üzerine YARSAV zorunlu tüzük değişikliği yaptı. Dernekler Kanunu’na göre “Dernek” ibaresinin isimde yer alması bir zorunluluk olduğundan yapılan değişiklikle “Yargıçlar ve Savcılar Birliği Derneği” olarak değişikliğe gidildi. Ancak, yapılan değişikliğin teknik bir değişiklik olduğu, YARSAV’ın yapısı ve statüsü ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı bildirildi.

Yazarın Tüm Yazıları