Ali Sami Yen futbolcusu

GALATASARAY deplasmandan ürküyor mu, sevmiyor mu? Sahaya bakıyorsun, ’oyun felsefesi’ diye bir şey bulamıyorsun.

Hele bir orta alan var ki, güya takımın en kritik yeri, ama en zayıf yeri. Tamam anladık, Ayhan, Barış, Mehmet Topal ve Linderoth gibi çok önemli eksiklerin var. Ah be birader sen koskoca Galatasaray takımısın; dört tane eksiğin yerini dolduramıyor musun?

Sevgili Mehmet Güven kardeşim, biliyoruz; gençsin, yeteneklisin ve şans da buluyorsun. Gel gör ki, bunun karşılığını veremiyorsun. İyi mücadele ediyorsun ama boşa dönen çamaşır makinesi gibi boşa elektrik harcıyorsun. Aldığın topları nereye, ne zaman ve nasıl kullanacağını maalesef bilmiyorsun. Veya biliyorsun da yapamıyorsun. Gelelim orta sahanın diğer kritik adamı Meira’ya. Kariyerin müthiş. Boyun posun da öyle... Ama dün sende de bir şey göremedik. Topa vuracağına rakibinin poposuna vuruyorsun. Bu ne isabetsizlik! Sanıyorum Skibbe dün bir kez daha görmüştür; senden orta saha oyuncusu olmaz.

Evlere şenlik

Defans desen o ayrı bir şenlik. Artık rakipler duran top kullanınca tüm Galatasaraylılar korkar oldu. Çünkü, hiçbiriniz duran toplarda kimi, nasıl tutacağınızı bilmiyorsunuz. Örnek mi, Galatasaray’ın Ankaraspor’dan yediği gol. O De Nigris ki, Türkiye Ligi’nin en akıllı santrforlarından biri. Adam her yeriyle gol atabilecek bir yetenek. Siz kalkıp bu adamı marke etme görevini gencecik Murat’a veriyorsunuz. O De Nigris de tabii Murat’ı kolaylıkla ekarte edip golünü attı. Hadi Murat adamını kaçırdı diyelim, korner atıldığı sırada ceza sahasındaki Galatasaraylı sayısı Ankarasporlu futbolculardan fazlaydı. Ama nereye baktıkları, ne için orada bulundukları belli değildi. Sanırsınız ki, Ay tutulması var da, kafayı yukarı dikip havaya bakıyorlar. Oh ne güzel! Galatasaray’da oynayan futbolcuların haline bak!

Lincoln’ü hep söylüyoruz, yazıyoruz, bir daha yazalım. Bu adam sadece Ali Sami Yen Stadı’nda sahneye çıkıyor. Onu sadece seyirci gazı gıdıklıyor.

Galatasaraylı futbolculara tavsiyem; Ankaraspor maçının kasetini alıp baştan sona izlesinler. ’Biz ne yapmışız’ diye izlesinler. Koskoca Galatasaray, Ankaraspor’a mahkum oynuyor. Rakip takım 8-9 kişiyle gol ararken, Galatasaray kontratak oynuyor. Vah ki vah.
Yazarın Tüm Yazıları