Alex'siz olmaz

FENERBAHÇE mutlaka kazanması gereken bir maça çift santrforla başladı. Bu da Alex’in yokluğundan Aykut Hoca’nın mecbur kaldığı sistemiydi.

Haberin Devamı

Saha zemininin buzlu olması, F.Bahçe’nin oyun planını bozdu. Stoch olsun, Semih olsun, Niang olsun; son hareketleri zeminin azizliğinden dolayı yapamadılar. Sarı lacivertlilerin yumuşak karnı sol tarafı. Vedat Hoca Fenerbahçe’yi iyi analiz etmiş, rakibini Mehmet Topuz’un tarafından değil; Stoch ve Caner’in olduğu bölgeden devirmeyi planlamış. Ve Malatya’nın tüm pozisyonları sol taraftan gelişti. F.Bahçe ilk 8 dakikada bu bölgeden arka arkaya aynı şekilde 3 yüzde yüzlük gol pozisyonu verdi. Sarı lacivertliler kaleci Mert’in kurtarışıyla ya da topun auta gitmesiyle atakları savuşturdu.
Stoch yeterli değil
Fenerbahçe yavaş bir takım, kanatları iyi işlemiyor çünkü Topuz bir kanat oyuncusu değil, Stoch da çok yeterli bir oyuncu değil. Slovak futbolcu fizik olarak güçlü değil, ikili mücadeleri kaybediyor. Ve topu aldığı zaman hep içeriye doğru kat eden Stoch, kanatları kullanamıyor. Dolayısıyla Niang istediği pozisyonları bulamıyor. Niang fizik olarak iyi duruma gelmiş ama Alex’in yokluğu Senegalli yıldızın verimini düşürmüş. Alex olduğu zaman F.Bahçe’nin oyun kalitesi ve pas yüzdesi artıyor. Sarı lacivertliler çok kolay pozisyon veriyor, Yobo, Caner’in kademesine girmekten yoruldu. Her pozisyonda isyan ediyor. Caner’in defansif kapasitesi bu, ama Stoch adam kovalamıyor ve çok çabuk oyundan düşüyor.
Ayrıca F.Bahçe’nin yediği 2. golde Lugano da yerinde değildi, Uruguaylı ilk işi olan savunma yapmaktan çok gol atmayı düşünüyor. Tamam golünü atıyor ama takımı da kademe hatasından gol yedi. Sarı lacivertliler fizik olarak çok iyi değil; ama bu maç ölçü olmaz. F.Bahçe yumuşak düz ve aynı oyunculardan kurulu. Fazla koşmuyorlar. Koşan takım Fener’e üstünlük ağlar. Malatya ise çok koşan ve rakibi bozan bir takım görüntüsü verdi. Son olarak Aykut Hoca’nın sol beke mutlaka oyuncu alması gerekiyor ve takımının daha disiplinli oynaması gerekiyor.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor kalecisi Mesut’u.

BEĞENMEDİM

Fenerbahçe’nin sol tarafını.

DİKKAT

Aykut Hoca Alex mutlaka olmalı bu takımda.

Yazarın Tüm Yazıları