Alex’li büyük plan

FENERBAHÇE kaptanının sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Hem zamanlama hem de takım bütünlüğü açısından doğru bir karar aldı.

Haberin Devamı

Alex’in Fenerbahçe’de kalması ve büyük ihtimalle futbolu Fenerbahçe’de bırakacak olması yıllar boyu yapılan vefasızlıkların da bitmesi için büyük önem taşıyor. Alex’e sezon başından beri en ağır eleştiri getirenlerden biriyim. Etkisiz olduğu günlerde yine eleştireceğim. Çünkü, Alex hızı ve depar gücü kısıtlı bir oyuncu. Yaşı ilerlemiş. Fiziki açıdan ikili mücadelelerde zayıf. Sert futbolu çok sevmiyor. Savunması çok güçlü değil. 4-4-1-1 sistemi dışında oynaması çok zor. Buna bir de sözleşme imzalamadığı ya da teknik adamın oynattığı sistemi beğenmediği için kapris yapması eklenince takımına zararı da oluyordu.
Alex’e karşı değilim
Peki neden kalmalıydı? Çünkü, Alex bu ülkenin futbol zekası en yüksek oyuncusu. Belki de dünya üzerindeki en zeki 20-30 futbolcu arasında. Oyun görüşü inanılmaz. Pas zamanlaması, sorumluluk alma bilinci üst düzey. Duran topları müthiş kullanıyor. Tek başına seyirciyi ateşleme özelliğine sahip. Tüm takımları, hakemleri, futbolcuları, kalecileri, sahaları, teknik adamları, hatta gazetecileri tanıyor. Milli Takım’da oynamadığı ve iyi yaşadığı için sakatlanma riski çok düşük. Fenerbahçe seyircisi Alex’le ilgili “Büyük Planı” iyi anlamalı. Hiçbir zaman Alex’e karşı olmadım. Ama Alex’in kulübün üstüne çıkarılmasına, teknik adamların başı üzerinde giyotin olmasına, takımda herkesin üzüldüğü dönemlerde bile “Kahraman” gösterilmesine karşı çıktım. Mutluluklar paylaşılırsa daha büyür. Sıkıntılar paylaşılırsa kolay aşılır.
İki taraf da rahat
Alex’in 100. golü atması, 3000. golü atması, gol ve asist kralı olması öncelikle onun gururudur. Eğer bu başarılar ve kişisel istatistikler takım başarısını getirmezse oturup düşünmek gerekir. Bu takımda neden diğer golcüler, orta sahalar, kanatlar, teknik adamlar başarısız oluyor da Alex’i eleştiriden nefret ediliyor, diye. Alex artık rahat. Taraftar artık rahat. Bundan sonra Aykut Kocaman’ın planları Alex’le ilgili olmamalı. “Büyük Plan” Fenerbahçe’yi yerel sonuçların ötesine taşımaktır. 11 yıl önce Galatasaray’ın geldiği nokta ortada. Fenerbahçe şampiyon olur ya da olmaz. Ama artık “Daha genç, daha hızlı, daha güçlü, daha mücadeleci” ve Avrupa’da başarılı bir takım olmak zorunda. Alex de bu “Büyük Plan”ın önemli bir parçası olmaya çalışmalı. “F.Bahçe’nin her şeyi” olmaya değil!

Haberin Devamı

Halkın Milli Takım’ı

Haberin Devamı

FUTBOLDA en kolay şey kadro oluşturmak. Özellikle de oynanan maçlardan sonra. O yüzden 7-8 aydır bekliyorum. Milli Takım’ın gittiği yolu görmek için. Evet, Milli Takım’da umut vaadeden çok sayıda oyuncu yer alıyor. Yeni bir kadro oluşturuluyor. Ama bütünüyle bir takım olarak hareket etmedikleri ortada. Hücumda çok büyük sıkıntı yaşandığı ortada. Savunmanın göbeğinde ve solunda ağır oyuncular olduğu, bireysel hatalar yapıldığı ortada. Milli Takım’ın kısa vadede finallere kalabilmesi için mutlaka seri galibiyetlere ihtiyacı var. Bunu sağlamak için de hem tecrübeli hem yetenekli hem de hızlı ve dikine oynayan oyunculara. Benim takımımı aşağıda bulabilirsiniz. Eğer bana e-mail olarak kendi Milli Takımınızı gönderirseniz Halkın Milli Takımı hakkında da fikir sahibi oluruz. Sonuçta sahaya Hiddink’in onbiri çıkacak ama halk ne düşünüyor, bence Guus Hiddink de merak ediyordur..
Benim Milli Takım’ım: Volkan (Onur) – Gökhan (Sabri), Serdar (İbrahim Öztürk), Ersan (Servet), İsmail Köybaşı (Vederson) – Nuri (Selçuk İnan), Emre (Mehmet Topuz), Hamit (Mehmet Ekici), Arda – Tuncay (Umut), Cenk Tosun (Sercan).

Yazarın Tüm Yazıları