Akrepler aşka nasıl bakıyor

Mıknatıs gibi bir çekiciliğe sahip Akrep burcu insanları, Zodyak’ta cinsellikle özdeştirilir.

Akrep tüm kaynakların ortak kullanımından sorumlu olduğu için, temel kaynakların başında gelen bedenin de paylaşılmasını sembolize eder. Akrep dışarıdan anlaşılmasa da son derece duygusaldır. Duygusal olarak aktif bir yaşantının sonucunda, aktif bir cinsel yaşamın da kapılarını rahatlıkla açar. Akrepler kendi çekim güçlerinin farkında oldukları zaman, bunu istedikleri insanları elde etmek için kullanmaktan hiç çekinmezler.

Akrep burcu insanı, karşısındaki kişiyi ilk karşılaştığı andan itibaren dayanılmaz şekilde, etki alanına alır. Oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Aslında, yüzeyde görünenler sadece karşı tarafın görmesini arzuladıklarıdır. Direkt ve hatta biraz zorlayıcı görünebilir, fakat altta oldukça kırılgan ve hassastır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler.

Kıskanç ve koruyucudur

Birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep insanları, yara almak ve incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden özelliktedirler. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için mutlaka elinden geleni yapar. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever. Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder. Akrep’in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir. Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez. Bir Akrep için aşkın cinsel paylaşım olmadan, platonik seviyede yaşanması mümkün değildir. Çok derin düşünen ve yaşayan bir insan olan Akrep, sevdiği insanla her şeyi paylaşmayı, onun her anını bilmeyi ister.
Yazarın Tüm Yazıları