Akaryakıt pompasında puan yarışı

DAĞITIM şirketleriyle işbirliğine giden bankalar, para puan ve bedava kontör kampanyalarıyla, akaryakıt harcamalarını kendi kredi kartlarına kaydırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Kampanyalar arasında, 3-5 farklı 100 TL’lik alışverişe 400 dakika kontör hediye eden Finansbank, Şekerbank ve Garanti ile 100 TL’lik her akaryakıta 40 TL’ye varan para puan hediye eden Yapı Kredi ön plana çıkıyor.

 

BAYRAM harcamalarından en büyük payı akaryakıt alımlarının alması, bankalar arasındaki rekabeti benzin istasyonlarına kaydırdı. Kurban Bayramı öncesinde dağıtım şirketleriyle işbirliğine giden bankalar, devreye soktukları para puan ve bedava kontör kampanyalarıyla, akaryakıt harcamalarını kendi kredi kartlarına kaydırmaya çalışıyor.

Öne çıkanlar kimler

Bu bankalardan Garanti, Shell’le iÅŸbirliÄŸi yaparak, Bonus kartla yapılan 100 TL’lik 5 farklı alışveriÅŸe 400 kontör ya da 100 dakika konuÅŸma hediye ediyor. Petrol Ofisi’yle anlaÅŸma yapan Ä°ÅŸ Bankası ise 100 TL’lik 5 farklı akaryakıt alımında 50 TL’lik MaxiPuan kazanma hakkı tanıyor. Yapı Kredi Bankası, Kurban Bayramı’na özel uygulamaya koyduÄŸu kampanyada ise worldcard sahiplerine her 100 TL ve üzeri harcamada 40 TL’ye varan worldpuan kazanma imkanı saÄŸlıyor. Banka ayrıca, Petrol Ofisi’nden tek seferde yapılan 100 TL ve üzeri 3’ncü akaryakıt alışveriÅŸine 150 kontör ya daÂ37,5 dakika bedava konuÅŸma hakkı tanıyor.

Haberin Devamı

Pompada büyük yarış

Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre, Akbank da, BP’yle işbirliğine giderek, tek seferde 100 TL ve üzeri tutarda en az 3 harcama yapan Axess kartı müşterilerine 30 TL chip-para puan kazandırıyor. Opet’le anlaşan Finansbank’da Cardfinans sahiplerinin üçüncü 100 TL ve üzeri akaryakıt alımına 40 TL değerinde ParaPuan elde etmesine imkan tanıyor. Petrol Ofisi istasyonlarından Positive Card ile yapılan akaryakıt alışverişlerinde de Pegasus Hava Yolları’ndan yüzde 5 UçuşPuan elde etme hakkı sağlanıyor.

En fazla yakıt alınıyor

Özellikle bayram dönemlerinde seyahatlerin ve ziyaretlerin artması, kredi kartı kullanımının benzin, motorin gibi akaryakıt harcamalarında yoğunlaşmasına neden oluyor. Dini bayramlarda kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 24.95’ini benzin istasyonları akaryakıt alımları oluştururken, market ve alışveriş merkezlerinden yapılan harcamalar ikinci sırayı alıyor. Market ve alışveriş merkezlerinde yapılan harcamaların payı ise yüzde 14.99, giyim ve aksesuar ürünlerine yapılan harcamaların payı da yüzde 10.35’te kalıyor.

Haberin Devamı

 

Puanlar birikiyor

? Kredi kartı kullanıcılarının kart tercihlerinde en fazla rolü taksitli alışverişler oynuyor.

? Taksit imkanı, tercihte yüzde 50 etki yaparken, bunu yüzde 27’yle para puan toplama özelliği izliyor.

? Araştırmalara göre, her 10 kart kullanıcısından 7’si alışverişlerinde nakit puan toplamaya çalışıyor.

? Puanları biriktirip, belirli bir ürünün alımında kullananlar yüzde 50’yi bulurken, yüzde 34’ü de hesaplarında biriken puanların yaptıkları alışverişin toplam bedelinden düşülmesini istiyor.

? Geri kalan yüzde 16’lık kesim ise para puan hesaplarıyla fazla ilgilenmiyor.Â

 

Akaryakıt pompasında hangi banka ne veriyor

 

HSBC: Petrol Ofisi istasyonlarında Positive Card ile yapılan akaryakıt alışverişlerinde, Pegasus Havayolları’ndan yüzde 5 UçuşPuan kazanmalarını sağlıyor. Kazanılan puanların kullanım süresinde herhangi bir sınırlama getirilmiyor.

Haberin Devamı

GARANTİ: Bonus Card sahiplerine anlaşmalı Shell istasyonlarından, tek seferde yaptıkları 100 TL ve üzeri beş akaryakıt alışverişlerine 400 Turkcell kontörü ya da 100 dakika konuşma süresi hediye ediliyor. Ayrıca, Shell’den Bonus Card ile yapılan tüm alışveriş işlemlerinde binde 5 bonus kazanma imkanı sağlanıyor.

İŞ BANKASI: Petrol Ofisi’yle yapılan anlaşma gereği, aralık ayı sonuna kadar tek seferde yapılacak 100 TL ve üzeri beşinci akaryakıt harcamasına 50 TL ilave MaxiPuan hediye ediyor. Puanlara ortalama 10 günlük bir kullanım süresi uygulanıyor.

ŞEKERNBANK: Şeker Bonus Kredi Kartı ile Bonus üyesi Shell akaryakıt istasyonlarından 100 TL ve üzeri beş harcama yapan tüm Turkcell abonesi müşteriler 400 kontör veya 100 dakika konuşma süresi kazanılıyor. Bu kampanyada kazanılan bonusların kullanımıyla ilgili de herhangi bir sınırlama getirilmiyor.

Haberin Devamı

HALKBANK: Tarımsal üreticilere özel Mahsul Kart ile Alpet’le, Halkbank KGS için de Shell’le anlaşan banka, Shell Club Smart Card ve Halkbank Nakit KGS kartının avantajlarını tek kartta toplandı. Sürücüler, Shell Club Smart Card’ları ile yaptıkları her akaryakıt alımında puan toplayarak hediye kazanıyor.

YAPI KREDÄ°: Kurban Bayramı’na özel her 100 TL ve üzeri harcamada 40 TL’ye varan Worldpuan kazanma imkanı saÄŸlıyor. Tüm katılımların ödüllendirildiÄŸi kampanyadan yararlanmak isteyenler, her 100 TL’lik akaryakıt ibaÅŸta olmak üzereÂsüpermarket ve giyim harcamalarından sonraÂPOS slibindekiÂÅŸifreyi SMS ileÂgöndermesiÂgerekiyor.ÂAyrıca, Petrol Ofisi’nden tek seferde yapılan 100 TL ve üzeri 3. akaryakıt alışveriÅŸine 150 kontör veya 37,5 dakika hediye ediyor

Haberin Devamı

AKBANK: Bankanın AXESS kredi kartı müşterilerine uyguladığı kampanyaya göre, BP istasyonlarında farklı günlerde ve tek seferde 100 TL ve üzeri tutarda en az 3 harcama yapıldığı taktirde, bu harcamanın 30 TL’si chip-para puan olarak hesaplarına ekleniyor. Kazanılan bu chip-para’ların 5 Aralık 2009’a kadar BP istasyonlarında kullanılması gerekiyor.

FİNANSBANK: OPET istasyonlarından Cardfinans’la farklı günlerde tek seferde gerçekleştirilecek toplam üç adet 100 TL ve üzeri akaryakıt alımına 40 TL değerinde ParaPuan kazanma imkanı sağlanıyor. Bu para puanların son kullanma tarihi ise 11 Aralık oluyor. Kullanılmayan puanlar, yanıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları