AK Parti Bodrum’da iddialı

GEÇTİĞİMİZ hafta Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi’nde, Yılmaz Algül başkanlığa yeniden seçildi.

Haberin Devamı

Seçimden notlar; İlçe kongresine AK Parti Muğla milletvekillerinin yanı sıra Demokrat Partili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, diğer belde belediye başkanları ve diğer siyasi parti temsilcilerinin de nezaketen bu seçimi izledi. Daha önce 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Partili Mehmet Kocadon’un kampanyasında yer almış Dilek Ertem, Çiğdem Demiralp ve Hasan Sinop ile CHP’li olarak bilinen Adil Ülgen‘nin de AK Parti ilçe yönetiminde yer almaları dikkat çekici ayrıntılardı. Öte yandan Bodrum’da 400 delegesi olan AK Parti kongresinde, sadece 226 kişi oy kullandı.
Peki yerel belediye seçimlerine daha 2 yıl var. Ancak halk ne düşünüyor, “AK Parti’nin bu son dönemleri, 5 yıl Bodrum’da olsun sonra gitsin” diyenlerin sayısı ilçede azımsanmayacak kadar çoğalıyor. Halkın en önemli isteği, Bodrum’a daha çok yatırım. Gerçi bugüne kadar Ege’de, AK Parti’ye bir direnç, kemikleşmiş bir CHP tabanı vardı. Ancak AK Parti’nin izleyeceği strateji ve kiminle bu seçime gideceği büyük önem kazanıyor bu süreçte.

Haberin Devamı

Çalışmalar önceden başladı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, 2014 yılı için çalışmalara önceden başladıklarını, Bodrum’un başta altyapı ve turizm olmak üzere çeşitli sorunları bulunduğunu kaydetti. İlçe Başkanlığı olarak sorunların çözümü için projeler ürettiklerini belirten Algül, şunları kaydetti:
“Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni kurduk. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini Bodrum’a getirdik. Bodrum Devlet Hastanesi’ni yeniledik. Bodrum Halk Sağlığı ve Tanı Laboratuvarı’nı hizmete sunduk. Hükümetimiz ve hayırsever vatandaşlar tarafından 597 derslik, 2 spor ve 1 konferans salonu, 27 lojman ihtiva eden eğitim komplekslerimiz yapıldı. Bodrum Yarımadası duble yol çalışmaları yapıldı. Gemi Yanaşma İskelesi ve Adalet Sarayı yapıldı” dedi.

Yeni projeler

Algül, yeni projelerini şu başlıklar altında topladı; “Kiraların yüksek olması nedeni ile memur lojman kompleksi ve ilköğretim kampüsü yapılacak. Torba kavşağı civarında 50 dönüm arazi üzerindeki arazi tahsisi yapıldı. İçmeler ve ahşap tekne imalatı için geliştirme projesi ile hayvan sağlığı ve barınağı ile hayvan hastanesi projesi devam ediyor. Çevre yolu projesi, Yeni otogar 2012’de devreye girecek, 2014’e kadar tamamlanmış olacak. 2014 yerel seçimlerinde belediyeyi alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerde hedef 35 bin oy

Algül, 2014 vizyonu kapsamında kamu görevlileri lojmanı, ilköğretim kampüsü ve lise, yeni cezaevi, yeni tersane bölgesi, hayvan rehabilitasyon merkezi, kongre ve kültür merkezi ve yeni Bodrum Limanı projeleri bulunduğunu bildirdi. Algül, AK Parti’nin Bodrum’da 5 bin 234 üyesi bulunduğunu, bu sayıyı 2 yıl içinde 13 bin 500’e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. 2014 yerel seçimlerinde 35 bin oy almak için çalıştıklarını anlatan Algül, bu oyu aldıkları takdirde belediye başkanlığını da kazanabileceklerini ifade etti. Algül, AK Parti iktidarları döneminde Bodrum’a yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Yazarın Tüm Yazıları