GeriNasıl Yapılır? Ütü tabanı nasıl temizlenir? Yanan ve yapışan ütü altını temizlemenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ütü tabanı nasıl temizlenir? Yanan ve yapışan ütü altını temizlemenin püf noktaları

Ütü tabanı nasıl temizlenir? Yanan ve yapışan ütü altını temizlemenin püf noktaları

Kıyafetlerin düzeninde ütü gerekli. Ancak ütünün temizliği de önemli. Uzun süre kullanımda ütü tabanı leke tutar, yanar veya yapışmaya başlar. Bu nedenle kıyafetlere de zarar verebilir. Fakat birkaç pratik yöntemle ütü tabanını kolayca temizleyebilirsiniz. Peki ütü tabanı nasıl temizlenir? Yanan ve yapışan ütü altını temizlemenin püf noktaları...

Ütüler günlük yaşamda en sık kullanılan ve işleri kolay hale getiren yardımcılardan. Ancak uzun süre kullanımda zaman zaman ütülerde kireçlenme, ütü tabanında yanmalar oluşabilir. Sık karşılaşılan bu sorun için etkili olabilecel bazı yöntemleri sizin için derledik.

ÜTÜ TABANI NASIL TEMİZLENİR?

İlk olarak ütünüzün kullanma talimatlarını okuyarak gerekli güvenlik önlemlerini alın. Kullanım önerileri haricinde ütünüzü temizlemeye başlamadan önce kesinlikle ütünüzü fişe takılı halde temizlemeyin veya ütünüzü temizlerken elektrik fişinin çekildiğinden ve elektrikle olan bağlantısının kesildiğinden emin olun.

Daha sonra ütünüzü yüksek ısıda çalıştırın. Böylece tabandaki leke tabakası yumuşayacaktır. Yeteri kadar yumuşadıktan sonra ütünüzü kapatın ve fişini çekin. Ardından fazla soğumadan bir bez ile tabandaki lekeleri temizleyebilirsiniz.

Beyaz sirke ve karbonat kullanarak da ütünüzün tabanını temizleyebilirsiniz. Bunun için bir bezin üzerin bir miktar karbonat ve beyaz sirke dökün. Isınan ütüyü de bu bezin üzerinde gezdirin.

Limon ve karbonat da ütünüzün temizlenmesine yardımcı olabilir. Bunun için bir limonu ikiye bölün ve birini alıp suyunu bir kaba sıkın. Sonra o sıktığınız limon suyunun içine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin ve hafif bir şekilde karıştırarak koyu bir kıvam elde edin. Bu hazırlamış olduğunuz karışımı ütünüzün tabanındaki lekeli alanlara sürün ve ütünüzün lekesinde ki derecesine göre bir 5-10 dakika bekletin. Daha sonra temiz bir bezle ütü tabanınızı hafifçe ovalayarak hem lekelerden hem de hazırlamış olduğunuz karışımdan ütünüzü arındırın.

Son olarak renksiz diş macununu, soğuk ütü tabanına sürün. Yumuşak bir şekilde ovalayın ve delikli kısımlarında macun kalmamasına özen gösterin. Bunun için kulak çubuğu ile ütünün delikli kısımlarını temizleyebilirsiniz. Ardından ıslak bir bezle de tabanı güzelce silin.

 

False