GeriNasıl Yapılır? Gümüş nasıl parlatılır? Evde karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gümüş nasıl parlatılır? Evde karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları

Gümüş nasıl parlatılır? Evde karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları

Gümüş, takıdan dekorasyona pek çok üründe kullanılıyor. Fakat gümüşler ilk günkü gibi kalmayıp bir süre sonra kararmaya başlıyor. Bu da hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor. Kararan gümüşleri ilk günkü parlatmanın bazı püf noktaları var. Peki gümüş nasıl parlatılır? İşte evde karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları

Gümüş takılar veya eşyalar ilk başta ne kadar hoş görünse de zamanla kararıyor. Hal böyle olunca gümüş eşyalar da hoş görünmüyor. Ancak kararan gümüşleri birkaç adımda parlatabilirsiniz. Gümüş eşyaları parlatmanın püf noktalarını sizin için derledik.

GÜMÜŞ NASIL PARLATILIR?

Karbonat: Gümüşleriniz karbonatla ovalayarak parlatabilirsiniz. Karbonatı az bir miktar suyla karıştırıp yumuşak bir bezle gümüşleri ovun. Ardından durulayarak kurulayın.

Sirke: Parlatmak istediğiniz gümüşün boyutuna göre bir miktar suya iki kaşık sirke koyun ve kaynatın. Kaynayan bu suya iki kaşık karbonat da ekleyebilirsiniz. Gümüşlerinizi bu suya batırıp en az yarım saat beklediğinizde ne kadar parladığını göreceksiniz.

Diş macunu: Yine yumuşak bir beze diş macunu sıkarak gümüşlerinizin her tarafına sürün ve ılık su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin. Ardından durulayarak kurulayın.

Tuz ve limon: Her zaman elimizin altında olan iki malzeme. Ilık su dolu bir kabın içerisine bir limon sıkın ve bir kaşık tuz ilave edin. Gümüşlerinizi bu karışımın içinde yeterli geldiği kadar bekletin. Büyük Gümüş eşyalar kabın içine sığmayacağı için bu karışımı bez yardımıyla da uygulayabilirsiniz.

False