Geriİsimler Sözlüğü Sümeyye isminin anlamı nedir? Sümeyye ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sümeyye isminin anlamı nedir? Sümeyye ne demek?

Sümeyye isminin anlamı nedir? Sümeyye ne demek?

Sümeyye ismi Arapça kökenli bir isim olup, ülkemizde de oldukça fazla kullanılan bir isimdir. Sümeyye ismi kız çocukları için tercih edilir. Yapılan araştırmalar sonrasında Sümeyye ismi ülkemizde 92.400 kişi tarafından kullanılmaktadır. Genellikle eski bir isim olarak bilinir. Anlam bakımından da oldukça derin anlamlara sahiptir. İşte Sümeyye ismi hakkında tüm detaylar.

Sümeyye isminin anlamı 2 farklı şekilde açıklanmıştır.

Sümeyye İsminin Anlamı

Sümeyye ismi özellikle Arap kültüründe büyük anlamlar ifade etmektedir. Sümeyye adının anlamları ise şu şekildedir;

 1- Sümeyye demek, İslam'ın ilk şehidi anlamındadır. İslam'da ilk şehit edilen kişiye Sümeyye adı verilmiştir.

 2- Sümeyye adının diğer bir anlamı ise ilk Müslüman sahabe hanımdır. Ayrıca Yasir’in annesi olarak da tabir edilmektedir.

Sümeyye Ne Demek?

Sümeyye bir isim olarak ayrı, sıfat olarak ise ayrı tanımlanır. Sümeyye demek, İslam'daki ilk şehit anlamında kullanılmaktadır. Kız çocukları için kullanılan bu isim, ilk Müslüman olan sahabelerden hanımlara denir.

Sümeyye ismi anlam olarak 2 farklı anlamı içerir. İsmin kökeni Arapçaya dayandığı için bu isim genellikle Arap kültüründe daha yaygın şekilde kullanılmaktadır. Arap kültüründe genellikle İslam'da ilk şehit anlamına geldiği için büyük bir öneme sahiptir. Sümeyye ismi Arap kökenli olmasına rağmen Kuran'da geçen bir isim değildir. Anlam olarak ayrılsa da genellikle içerik olarak hanımları anlatan bir anlama sahiptir. Sümeyye ismini tercih edecek kişiler anlam olarak iki anlamı da kabul edebilirler.

 

False