GeriNasıl Yapılır? Sarımsak kokusu nasıl geçer? Evdeki ve ele sinen sarımsak kokusunu gidermenin hızlı ve pratik yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsak kokusu nasıl geçer? Evdeki ve ele sinen sarımsak kokusunu gidermenin hızlı ve pratik yolları

Sarımsak kokusu nasıl geçer? Evdeki ve ele sinen sarımsak kokusunu gidermenin hızlı ve pratik yolları

Yemeklere ayrı bir lezzet katan sarımsak, kokusundan dolayı bazen çekinilerek tüketiliyor. Ayrıca elde ve evde de kötü kokuya neden olabiliyor. Peki sarımsak kokusu nasıl geçer? Ağızdaki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Evdeki ve ele sinen sarımsak kokusunu gidermenin hızlı ve pratik yolları

Sarımsak, kullananın elinde ve mutfağında koku bırakabiliyor. Ancak birkaç pratik yöntemle kokudan kurtulmak mümkün. İşte konuyla ilgili detaylar...

Evdeki sarımsak kokusu nasıl geçer?

Eve sinen sarımsak kokusunu bastırmak için çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan biri sirke ve limonlu su. Bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.

Pratik yöntemlerden biri olan mum yakmak sarımsak kokusunu yok etmek için bir alternatiftir. Yemeğinizi pişirdiktensonra yanan mumu mutfağınıza koyun ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi yemek yaparken de yapabilirsiniz. Mutfağınıza dekor amaçlı mum koyabilirsiniz ve yemekten sonra mumları yakmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Defne yaprağı da evdeki sarımsak kokusuna karşı etkili olabilir. Bunun için su dolu bir cezveye 4- 5 tane defne yaprağı ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. Ocağı kapattıktan sonrakaynayan suyu dökmeyin, bir kenarda bekletin ve o güzel koku etrafa yayılmaya devam etsin. Hoş ve ferah kokusu olan defne yaprakları sinmiş yemek kokularının yerini alacaktır.

Ellere sinen sarımsak kokusunu geçirmek için...

Elinizdeki sarımsak kokusunun geçmesini istiyorsanız, elinizi limonla ovup ardından soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Kokunun elinize geçmemesi için sarımsakları 1 saat kadar tuzlu suda bekletebilirsiniz. Birkaç adet karanfili avucunuzda bir süre tutmak da sarımsak kokusunu bastıracaktır. Ayrıca elleri kuru kahveyle ovalamak da sarımsak kokusunu geçirmede etkili olan bir diğer yöntem.

Ağızdaki sarımsak ve soğan kokusu nasıl giderilir?

Sarımsak ve soğan gibi ağızda koku yapan yiyecekler tüketildikten sonra dişler ve dil fırçalanır. Daha sonra da ağzı süt ile çalkalamak veya süt içmek bu besinlerden kaynaklı kokuyu giderebilir.

 

 

 

 

False