GeriEtkinlikler “Profesyonel Anne” nasıl olunur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Profesyonel Anne” nasıl olunur?

“Profesyonel Anne” nasıl olunur?

Huzursuz ve mutsuz anne-bebek kalmayacak.

Anne ile bebeğin hastaneden eve geldikleri andan itibaren huzurlu bir ortama ihtiyaçları vardır. Çoğu anne, eşi ve bebeği ile yalnız olmayı tercih eder. Sadece ihtiyacı olduğunda yanında bir kişinin yardımını ister. Oysaki genelde ilk haftalar hep bir kaostur. İşte bu noktada huzursuz ve mutsuz anne-bebeklerin yardımına profesyonel anneler koşar.

Hem kendi deneyimlerinden hem de etrafındaki yeni doğum yapmış annelerin ne kadar yardıma ihtiyacı olduklarını gördükten sonra “Profesyonel Anne” fikrini ortaya çıkaran Ayşe Berkiş Direkoğlu, annelere bu görevin ayrıntılarını anlatıyor.

“Ülkemizde yeni annelerin çoğu akrabalarının, annelerinin ve arkadaşlarının tavsiyeleri ve yardımları ile ilk günlerini hatta aylarını geçiriyorlar. Bu durum toplumumuzda ki aile bağlarının güçlü olması açısından pozitif olsa da yeni annelerin aradığı geniş kapsamlı yardımı karşılayamadığı zamanlar da oluyor. İşte bu durumlarda “Profesyonel Anne” devreye giriyor.

Arzu ettikleri gün ve saatlerde annelerin kendi evlerinde kolay bir lohusalık dönemi geçirmelerine, bebekleriyle iletişim kurmalarına, doğum sonrası duygusal zorlukları aşmalarına, eğlenceli ve konforlu vakit geçirmelerine destek olunuyor.”

Sunulan hizmetler

“Bakım” ve “Kutlama” üzerine odaklanılıyor. İlk günlerinde bebeğin banyosundan, besininden, uyku düzenine kadar yardımcı olunuyor. Arzu edilirse annelerin ufak tefek alışverişleri de gerçekleştiriliyor. Ayrıca bebeğin 6. ayda katı besine geçmesine yardımdan bir yaşına kadar almaları gereken besin listesine de yer veriliyor.

“Profesyonel Anne”nin “Bebek Hemşiresi”nden farkı

Bu iş sağlıkla ilgili bir iş değil. “Profesyonel Anne” sadece yeni anneler için huzur ve kaliteli anlar yaratıyor.

False