GeriEtkinlikler Oi Va Voi ve Büyük Ev Ablukada Aya Yorgi’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oi Va Voi ve Büyük Ev Ablukada Aya Yorgi’de

Oi Va Voi ve Büyük Ev Ablukada Aya Yorgi’de

Bayramda Babylon'dan konser ziyafeti!

Babylon Soundgarden İstanbul’da hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir performansa imza atan Oi Va Voi, Babylon Aya Yorgi bayram özel programıyla unutulmayacak bir gece için 21 Ağustos salı akşamı Çeşme’ye geliyor. 24 Ağustos cuma gecesi ise İstanbul’da adeta bir fenomen haline gelen Büyük Ev Ablukada sahneyi ele geçirecek. Gecenin afterparty’si ise Club Bangkok’tan!

Londralı altı genç müzisyenin kimlik arayışlarının dahiyane sonucu olarak ortaya çıkan Oi Va Voi Digital Folklore ve Laughter Through Tears albümleri ile Çingenelerin dünyasına bambaşka bir kapıdan girerek dünya çapında büyük bir ün kazandı. Daha hiçbir albümleri yayınlanmadan, BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül alan Oi Va Voi, Yiddish konuşma dilinde “Aman Tanrım” anlamına geliyor. Ebeveynleri Yahudi göçmeni olan Oi Va Voi, kökenlerine bağlı kalarak bildiklerini, hissettiklerini, modern dünyanın diliyle, yaşadıkları anın argosuyla, şimdiki zamanı yakalayıp, geçmiş zamana yüz çevirmeden müziklerine taşıyorlar. Grup hala bazı Yahudi düğünlerinde bile performans sergiliyor. Grup, ‘Laughter Through Tears’ öncesi demo Cd’leri ‘Digital Folklore’ ve verdikleri konserlerle hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaştı. Müzikleri soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin hoş bir kombinasyonundan oluşuyor. Elbette, KT Tunstall, Earl Zinger, Majer Bogdansky ve Özbek pop vokal Sevara Nazarkhan gibi isimlerin albümlerine katkıda bulunduğunu da belirtmek gerek.

Sevilen grup Oi Va Voi, Babylon Aya Yorgi ‘nin sıcak atmosferinde 21 Ağustos Salı akşamı yine gönülleri fethetmeye hazırlanıyor
İstanbul alternatif müzik camiasının en gizemli ve başarılı gruplarından, bir fenomen haline gelen Büyük Ev Ablukada, Babylon’daki ses getiren performanslarının ardından şimdi de Babylon Aya Yorgi’de sahne almaya hazırlanıyor. Birçok klişeyi reddeden, henüz hiç bir albüm yayınlamayan, hiç röportaj vermeyen buna rağmen aykırı duruşları, sağlam müzikleri ve eğlenceli performanslarıyla adeta bir şehir efsanesine dönüşen Büyük Ev Ablukada, 24 Ağustos Cuma akşamı Babylon Aya Yorgi’de!

Club Bangkok, gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir 'club night' başlatan üç enerjik gençten oluşmakta. 2010 ortalarında Doğu yanına Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı'yı alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Bangkok deejayleri bir yılı aşkın bir süredir bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardı. The Clash, The Sonics, Sex Pistols gibi 'Old-Skool-Indie'yi, 2004 sınıfından terk The Libertines’ı, Futureheads ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur’u ve Franz Ferdinand marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın.

Babylon Aya Yorgi

False