GeriSağlık Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir? E-Nabız üzerinden Covid-19 test sonucu sorgulama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir? E-Nabız üzerinden Covid-19 test sonucu sorgulama

Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir? E-Nabız üzerinden Covid-19 test sonucu sorgulama

Covid-19 vaka sayılarındaki artış sebebiyle koronavirüs testi ile ilgili bazı detaylar merak ediliyor. Koronavirüs testi devlet ve özel hastanelerde uygulanıyor. Peki koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir? E-Nabız üzerinden Covid-19 test sonucu sorgulama

Koronavirüs testi, sürüntü örneği alınarak uygulanır. Kişinin burnundan ve boğazından alınan örneklerin incelenmesi ile test sonucu belli olur. Hastalığın ilk aşamasında burundan veya boğazdan örnek alınması yeterli olsa bile, hastalığın ilerlediği durumlarda hava yollarından örnek alınması daha doğru bir sonuç alabilmek için önemlidir. Hastalığın ilerlemesine bağlı olarak burunda veya boğazda örnek kalmama durumu ile karşılaşılabilir.

KORONAVİÜRS TEST SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?

Covid test sonucunun çıkışı testin yapıldığı kuruma ve yoğunluğuna bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Buna göre PCR test sonucu 24 saat ile 3 gün arasında öğrenilebiliyor.

KORONAVİRÜS TEST SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Koronavirüs yani Covid-19 test sonucu e-Nabız ya da MHRS üzerinden öğrenilebiliyor. Ayrıca testin uygulandığı hastaneden de sonuç öğrenilebilir.

e-Nabız üzerinden korona test sonucunu öğrenmek için T.C kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Gelen sayfada sol kısımda "Tahlillerim" seçeneğine tıklanarak test sonucu görüntülenebilir.

False