GeriKişisel Bakım Kırmızı Kuşak Tarih mi Oluyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı Kuşak Tarih mi Oluyor?

Kırmızı Kuşak Tarih mi Oluyor?

Gelinliklerde renkli kuşak modası...

Yıllardır vazgeçilmeyen kırmızı kuşak tarih mi oluyor? Ünlülerde de örneklerini gördüğümüz rengarenk kuşaklar gelinliklere ayrı bir hava katıyor. Siz ne dersiniz, kendi düğününüzde bu tarz bir gelinliği tercih eder misiniz?

“Beyaz bir gelinliği tamamlayan aksesuar nedir?” diye sorulduğunda, eminim büyük bir çoğunluğunuz, eskilerden gelen bir geleneğe dayanarak, "kırmızı kuşak" diye yanıt verirdiniz.

Ama artık kırmızı kuşak tarihe karışıyor ve yerini yeni bir trende bırakıyor. Birçok ünlünün öncülük ettiği bu trend, son iki sezondur karşımıza çıkan siyah kuşak modası. Gelinliklere gotik bir hava katan siyah kuşakları tercih eden ünlüler arasında Tuba Büyüküstün, Vatan Şaşmaz’ın eşi Nurşen Şaşmaz ve Moris Kohen’in eşi Merve Kotil Kohen yer alıyor. Bu gelinlikleri bulabileceğiniz markalardan birkaçı ise Oscar de la Renta, Vera Wang 2011, Madam Trousseau… Siyah kuşak gelinlikler, kapalı düğün organizasyonlarına gotik bir hava yaratıyor.

Kırmızı Kuşak Tarih mi Oluyor

Merve Kotil - Tuba Büyüküstün - Nursen Şaşmaz

Havuz ve kır düğünlerinde ise tercihinizi rengarenk kuşaklardan yana kullanabilirsiniz. Lila, pudra, pembe, gri, yeşil ve lacivert gibi renkler de yine tercihlerini farklı renklerdeki kuşaklardan yana kullanmak isteyenler için birer alternatif niteliğinde olacaktır.

 

Kırmızı Kuşak Tarih mi Oluyor
 

Selen Sevigen - Burcu Kara

Bu arada gelinliklerde saten kumaşların yerini daha sade kumaşlara bıraktığı, tüllerin ön planda kullanıldığı, kat kat ve kabarık modellerin revaçta olduğu bir yıldı 2011 yılı. 2012 yılı sonbahar- kış sezonunda ise; daha dar ve bedene oturan, bolca dantel ve tüllerin kullanıldığı, kumaşlarda işlemelere yer verilen modeller karşımıza çıkacak.

Tekvandoda en üst kuşak olan siyah kuşak, moda dünyasında ve gelinliklerimizin belinde artık… Siyah kuşaklı gelinler geliyor, erkekler dikkat!

Hürriyet Aile Moda Yazarı
Ebru Takmaz

False