Geriİsimler Sözlüğü Kangal İsimleri 2024 - En Güzel Havalı Ve İyi Erkek & Dişi Kangal Köpeği İsimleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kangal İsimleri 2024 - En Güzel Havalı Ve İyi Erkek & Dişi Kangal Köpeği İsimleri

Kangal İsimleri 2024 - En Güzel Havalı Ve İyi Erkek & Dişi Kangal Köpeği İsimleri

İri cüssesi, çevikliği, cesareti, sahibine, zekiliği ve görevine sadakatiyle dünyaya ün salan Kangal köpeklerinin dişilerine "Süslü", "Kontes", "Elmas" ve "Gümüş" gibi zarif, erkeklerine de "Herkül", "Cesur", "Fırtına", "Kemikkıran" gibi heybeti ve gücü temsil eden bazı isimler veriliyor. En güzel havalı ve iyi Erkek & Dişi kangal köpeği isimleri nelerdir sizler için derledik.

Kangal Kaymakamlığı Araştırma ve Uygulama Dokümantasyon Merkezi’ne göre köpeklere, görsel güzelliğine göre isimler veriliyor.

En Güzel Havalı ve İyi Erkek & Dişi Kangal Köpeği İsimleri

Erkek köpeklere de genellikle Toraman, Duman, Çomar, Yaman, Deli, Cesur, Poyraz, Talaz, Gürcey ve Fırtına gibi isimler veriliyor. Kafa şekli, iri vücut yapısı ve heybetli görünümü sayesinde ''Anadolu aslanı'' olarak da bilinen Kangal köpeklerine, dişilerde "zarif" erkeklerde de oldukça "heybetli" isimler daha çok tercih ediliyor. 

Dişi Kangal Köpeklerine Verilen İsimler 

Heybetli ve iri cüsseli olmalarına karşın dost canlısı ve çok cana yakın olan Kangal köpekleri sadakati ile de ön plana çıkıyor. Sahipleri ile bu köpeklerin arasında çok güçlü dostluklar kurabiliyor. Kangallar, bu özellikleri sayesinde aileden biri gibi büyük bir değer görüyor. Pek çok özelliği ile dikkati çeken Kangal köpeklerinin erkekleri için genellikle heybetli isimler tercih edilir. Dişi köpeklere ise çoğu zaman daha zarif isimler tercih ediliyor. 

Dişi Kangal köpeklerine sahipleri tarafından genellikle Boncuk, Cesika, Cıncık, Ceylan, Bulut, Elmas, Fındık, Gümüş, Filiz, Kartopu, Monika, Kontes, Manken, Pamuk, Süslü, Mercan, Sarı, Sümbül ve Zümrüt gibi oldukça zarif isimler veriliyor. 

Erkek Kangal Köpeklerine Verilen İsimler 

Erkek Kangal köpeklerinde ise daha çok Cesur, Ejder, Duman, Fırtına, Herkül, Kemikkıran, Karabela, Kurtboğan, Aslan, Pala, Panter, Tarzan, Zalım, Yakışıklı, Toraman, Zalim ve Zorba gibi gücü temsil eden çok heybetli çeşitli isimler tercih ediliyor. Köpeklerin isimleri güzelliklerine ve heybetlerine göre veriliyor. Cesur görünümlü bazı köpeklere cesur adı verilirken güzelliği ile dikkat çeken kangallara ise güzel ismi veriliyor. Görünüm köpeklerin isminde büyük bir rol oynuyor. 

Kangal Köpeklerinin Satışı ve Sahiplendirilmesi 

Kangal Kaymakamlığı Araştırma ve Uygulama Dokümantasyon Merkezi çalışanlarının yaptığı bir açıklamaya göre, Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan merkezlerinde kayıtlı 40 damızlık Kangal köpeği olduğunu ve nesillerinin devam etmesi için bu köpeklerin koruma altına alındıklarını söyledi. Kangal köpeğinin seveni ülkemizde oldukça fazladır. Türkiye'nin her tarafından, dünyasının da dört bir yanından Kangallara talep olduğunu da söyledi. Kangal köpeklerinin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde genellikle çiftlik benzeri yerleri, doğu illerinde de koyun sürelerini koruma amacı ile talep edildiğini ifade ediliyor. Fiyatı bin 750 lira ve 5 bin lira arasında değişen yavru ve yetişkin köpeklerin satışı ülkemizde sıkça yapılıyor. 

Çiftlikte bulunan köpeklerin fiyatı yavruların çifti bin 750 lira, tek dişinin fiyatı ise 750 lira olarak belirleniyor. Aynı zamanda tek erkekler de bin 250 lira olarak satışa çıkıyor. Ama genellikle çift alınması tavsiye ediliyor. Bunun nedeni ise neslinin devamını sağlayarak, gittiği bölgelere çift olarak gitmesini sağlamaktır. Diğer köpekler de 2,5 aylıktan 6 aylık olana kadar çiftini 3 bin liraya, 6 aydan sonraki erkek ve dişi fiyatları da standart olarak 5 bin liraya tek erkek olanları da 2 bin liraya, tek dişi olanları ise, bin 500 liraya satılıyor. Burada para değil de saf ırkın devamını sağlamak için bu işi yapıyoruz, onun için burada varız. Fakat bazı kişiler Kangal köpeklerini sahiplendirmeyi de tercih ediyor.

False