GeriEtkinlikler İşte 2014'ün En Pinokyo Anneleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşte 2014'ün En Pinokyo Anneleri

İşte 2014'ün En Pinokyo Anneleri

Adil ışık'tan 750 TL'lik hediye çeki kazanan 40 Pinokyo Anne

Kazananların, kampanyalar@hurriyetaile.com adresine cep telefonu ve adres bilgilerini 30 Aralık Salı günü saat 12.00'a kadar göndermeleri gerekmektedir.

İşte 2014'ün En Pinokyo Anneleri ve pembe yalanları...


AYLA DERİNGÖL

Kızım hasta veya ateşli olduğunda annelerin dudakları şifalıdır. Seni öpünce şimdi iyi olacaksın derdim. O da buna inanıp şimdi iyileştim deyip oyun oynamaya başlardı.


HALE YÖĞEN

Çok küçüktüm.. Balığım ölmüştü ,annem de bana ailesini arkadaslarını çok özlemiş,artık o deniz de yaşıyor demişti..ilk başta bizi terketti diye çok üzülmüstüm annem bana öyle soyleyınce de ailesine kavustu die mutlu olmustum.Bir süre herkese benim balıgım annesinin yanına gitti diye anlatıyordum:)


SEBAHAT YILDIZ

Masal bitip hala uyumakta direnen küçük kızıma Hemen uyursa rüyasında Sindirella yi göreceğini ve birlikte eğleneceklerini söylüyorum Sabah rüyasını hatırlamıyor Sıkıldığını fark edersem rapunzel, pamuk prenses, uyuyan güzel... Seçenek çok :p


PRETTY WOMAN 

annem oyuncaklarımı toplamadığımda oyuncakçı baba var toplanmamış oyuncakları gördüğü evlere gidip oradaki oyuncakları alıp oyuncağı olmayan çocuklara veriyor derdi hadi gel o gelmeden hemen toplayalım derdi yarış yapardık tabi beni kandırır hepsini bana toplatırdı bende ben kazandım diye sevinirdim ne oyuncakçı babaydı yaa tüm oyuncaklarım onun sayesinde yerli yerindeydi :)


MÜJDE UYSAL 

Rahmetli anneannem çok yaratıcı eğlenceli bir kadındı.İlkokula giderken kullandığım kokulu silgileri yada kalemin arkasındaki silgileri ısırır kopartır bazende yutardım.

Annem babam ne söylese vazgeçmemiştim,ama annanem silginin köpek kakasından yapıldığını söyleyince şok olmuştum bir daha ısırmadım tabi hatta arkadaşlarımı bile uyardım.Arkadaşlarımdan bir tanesi pek inanmadı,sinemaya gittiğimiz bir gün onu inandırmak için yanımzda oturan amcaya sordum amca silgi köpek kakasından yapılıyo demi diye:D adam gülmekten cevap bile veremedi.

Bir gün apartman bahçesinde arkadaşlarımla oynarken sarı siyah mavi menekşelerden koparıp duruyorduk komşulardan biri kızdı azarladı,sonra annanem geldi.Koparmayın annanecim bak canlı onlar canları acır,çiçeklerin yanına gittiğinizde ellerinizi çırptığınızda dans eder o çiçekler dedi şüpheyle yaklaşmıştık ama deneyelim dedik yanına gidip elimizi çırptığımızda elimizin rüzgarından tabi ki çiçekler hareket etmişti ikinci şok... çiçekler dans ediyordu.. hala o menekşelerin yanına gittiğimde elimi çırpasım var canım anneannecim nur içinde yat..


SEVGİ N. 

Ben çocukken, örümceklerden çok korkardım, (Aslında hala korkuyorum ) Zaman zaman evimizde uzun ince bacaklı, klasik örümceklerden olurdu; bazı geceler uyumadan önce beni bir korku sarardı: ''Ya bu gece Örümcek gelip beni yerse'' diye yatamazdım, Anneme ''Örümcekler nerede'' diye sorardım. Annem örümceklerin düğünü olduğunu bu sıralar eve gelemeyeceklerini söylerdi ve ben buna gönülden inanır, rahat rahat uyurdum; bugün örümceklerin düğünü hala aramızda bir espri konusudur ;)


LERZAN

evet itiraf ediyorum senin o çok severek mercimek çorbası diye yediğin çorbada lahana,ıspanak,pırasa,kabak ve havuç ta vardı ama gene de adı mercimek çorbası ve ikinci itirafım tadına hiç bakmadım :(


RENASA

Oğlum 2-2,5 yaşlarında iken kış aylarında bere-atkı kullanmak istemezdi ne zaman dışarı çıkacak olsak hep sorun yaşardık. Ben de birgün yeni bir atkı bere takımı alarak bunun sihirli olduğunu ve kullandığında görünmez olacağını söyledim. Etraftaki eşe dosta da tembih ettim ki bizi görünce " aaa Kerem i neden getirmedin" desinler diye. Ben de o sırada beresini çıkarıp " işe burdaaa sizi kandırdık benim oğlum bu bereyle görünmez kahraman oluyor" diyordum. O kadar eğleniyordu ki artık hiç atkı-bere krizi yaşamıyorduk. Birgün evde saklambaç oynarken bir baktım ki beresini takmış yatağın üstünde öyle oturuyor. Ben "buldum seni" deyince "yaaaa ama hani görünmez oluyordum" dediğinde biran şaşkına uğradım ama "bu sihir yalnızca annelere etki etmez her şekilde ben seni görürüm" diyerek durumu kurtardım :)


GÜLİZ ÖZÇELİK

ikizlerime bir türlü pekmez yediremiyordum. Çizgi film izlerken siyah arılar çıktı bende ertesi gün bakın siyah arılar size siyah bal yapmışlar yemezseniz üzülürler dedim ve o günden beri kahvaltıda bir kase pekmez bitiyor.


HALE ŞEN 

Annem ben küçükken yeşil zeytin yersem gözlerimin yeşil olacağını söylerdi. Oyuncak bebeğimin yeşil gözleri gibi gözlerim olsun diye hep yeşil zeytin yerdim. Maalesef yeşil gözlerim olmadı ama yeşil gözlü bir eşim ve oğlun oldu. Yeşil zeytin gözlü oğlum diye sevdiğimde gülücükler dağıtıyor.


SEFA 

kızıma sabahaları kahvaltı ettirebilmek için hugoyu açıyordum.o yemeyince Hugonun kuyruğu kısacağını öylemiştim :o o yedikçe hugo yola devam ediyor zannediyordu,Hugo treninden düşmesin diye yiyiyordu ;):D


N.AYSUN YÜKSEL 

Kızım pek çok çocuk gibi yemek konusunda nazlıydı. O pek bilinen “Arkandan ağlar” yalanını ben biraz daha geliştirip bildiğiniz demagoji yapıyordum. Hikayemiz şöyleydi. Diyelim ki yemekte makarna var ve bir kısmı tabakta kalmış:

“Biliyor musun o yediğin makarnalar şu an midende nasıl eğleniyorlar. Miden açılıp kapandıkça lunaparktaki gibi aşağı yukarı yuvarlanıp kahkahalar atıyorlar. Tabakta kalanlar arkadaşlarından ayrı kaldıkları için çok üzülüyorlar şimdi bak. ‘Biz de mide lunaparkına gidecektik. Biz de onlarla eğlenecektik. Tabakta bıraktı Dilruba bizi’ diyorlar. Hadi, arkadaşlarından ayrı kalmasınlar. Onları da gönder yanlarına”. İtiraf ediyorum hep işe yaramıştır bu hikaye. Bahaneyle midenin de nasıl çalıştığını öğrendi. O da ayrı mesele ☺


GÜLAY 

Kızım henüz 2 yaşlarında.Arkadaşı olmadıgı için turunculu bir Japon balığı almıştık.Adı da balik NEMO.kizim balığına yem atıp zaman zaman onunla konuşurdu.Bir kış gecesi sobalı evimizde suyuna baktım cok soğuk yazık hayvancağız hasta olacak düşüncesiyle NEMOyu fanusuyla beraber sobanın arkasına koydum.Sabah kalktığımda soba gece cok yanmış.Ve nemonun suyu cok ısındığından ölmüştü.hemen suyun icinden çıkarttım .Birazdan bizim kiz hem ağlıyor hemde Nemonun nerde olduğunu soruyordu.Bende hemen **kizim BALIK NEMO da vardı ya babası onu arıyordu. Babasının sesini duyunca bizim Memo burdaki balkonun deliğine girmiş ordan yüzerek okyanustaki babasına kavusmus***deyince ağlamayı kesmişti .yoksa kızıma bunu nasil izah edebilirdimki baska.


EVİN ÇELİK

Çocukluğumda et yemediğim için annem "yersen saçların sarı olur" derdi, saçlarımın sarı olmasını çok istediğimi bildiği için..Yıllarca bu umutla et yemiştim. Sonunda gerçeği anlayınca da 16 yaşında okul harçlığımı biriktirip saçlarımı sarıya boyatmıştım.Hala güleriz o günlere..


NEHİR_1 

oğlumun küçücükken sakız şişirerek balon yapma çabaları dönemlerinde sakızı yutmasından üzüntü ve rahatsızlık duyuyordum. balon şişirme çalışmalarında sakızları yuttukça"içinde sakız ağacı çıkacak" diyordum. Birkaç yıl sonra kolunun üzerine düştü. röntgen çektirdik ve Dr. "yaş ağaç kırığı" teşhisi koydu. bunu duyan oğlumun tepkisini unutamıyorum. "eyvah !!! sakız ağacımın dalları kırılmış. " nasıl inandırdıysam çocuğumu içinde yıllardır büyüyen bir ağacı olduğunu düşünüyormuş.:)


ZEHRA AKÇAY

Babam yurt dışina gider hep cikolata şeker getirirdi annem hepsini saklardı ne zaman arayipta bulsak amann yemeyin o komsunun derdi buzdolabinda yine bir suru sey olurdu aman dokunmayin komsu birakti gelip alcak derdi bir gun ablam cok kizdi kim bu komsu onun evi buzdolabi yokmuda bizim eve birakiyor dedi buna ragmen aklimiz basimiza gelene kadar bu yalan hep surdu ve biz ilk zamanlar inandik evet sonralari inaniyor gibi yapip ucundan azcık götürduk herseyden :D


BAHAR TOPER 

merhaba, gazlı içeceklerin zararlarını malum hepimiz biliriz.bir anne olarak çocuğumun gazlı içecek tüketmesini istemem tabi ki...ben küçükken annem de gazlı içecek içmeyeyim diye benim en büyük zaafımdan yani sıvı yağ dan faydalanmıştı.gazlı içeceği akşamdan masanın üzerine bırakıp "sen bunu çok seviyorsun,bekle gör sabaha ne hale gelecek"demişti.sabah olduğunda gazlı içecek yerinde sıvı yağ vardı ve ben gerçekten içeceğin sıvı yağa dönüştüğünü düşünmüştüm.(laf aramızda çok uzun yıllar gazlı içeceğin sıvı yağdan yapıldığını zannettim.:))sonra bir daha ağzıma sürmedim.benim pinokyo annem iyiliğim için böyle bir yol izlemişti.şimdi bende çocuğuma aynısını söylüyorum.tabi zamane çocuğu inanmıyor ayrı:)siz de uygulayabilirsiniz.belki inanan çocuklarımız olabilir hanımlar...


REYHAN ALTAN 

Merhaba
Eşimle aldığımız ortak bir kararla ilk çocuğum oğlumla başlayıp daha sonra kızıma uyguladığımız komik ama yararlı bir uygulama oldu :)) Oğluma küçükken yalan söylediğinde alnında kırmızı ışık yandığını ve bu ışığı kendisi hariç herkesin gördüğünü söylemiştik. Yalan söylediği zaman oğlum ya hemen alnını kapatmaya çalışır yada gözleri şaşı vaziyette alnına bakmaya çalışırdı :)) Hatta aynaya koşup kendine baktığı zamanları bile bilirim :) Bu uygulama onu her zaman doğruyu söylemeye meyil etti.Oğlumuz büyüdü ve artık onda bir işe yaramıyor ama kızımdada aynı yalana devam ediyoruz ondada durum aynı oldu alın kapatma şaşı olma ve ayna hatta kızım birgün beresini alnına kadar çekip anne dolaptaki çikolatayı ben yemedim demişti , neden bere taktım dediğinde kocaman bir kahkaha atmıştı demek bere işe yarıyor yaşasın dediğini hiç unutmuyorum :))


GİZEM ÇETİN

Yaşadığımız ilçede yerel bir market anneler günü için kampanya yapmıştı. Züccaciye bölümünden anneler günü için alınan ürünlerde, çekilişe isim yazdırılıyor; çekiliş sonucunda 1 anneye altın kolye hediye ediliyordu. 1 Hafta boyunca harçlığımı hiç harcamadan biriktirdim ve bir gün okul çıkışında markete giderek anneme kek kalıbı aldım; çekilişe annemin adını yazdırdım. Normalde iştahsız bir çocuk olmama karşın, o hafta okulda hiç birşey yemediğim için akşamları kapasitemden fazla yemek yiyor olmam ve kek kalıbını aldığım gün okuldan eve geç gelmem (ilkokul 2.sınıf öğrencisiydim) anneciğimin dikkatinden kaçmadığı için beni çok sıkıştırdı ve sürprizimi öğrenmiş oldu. Kolyenin bize çıkacağından o kadar emindim ki çekiliş sonucunu öğrendiğimde bütün gün ağladım. Ertesi gün annem elinde altın bir kolye ile geldi işten. Çekilişi kazananının bir sebepten diskalifiye edildiğini ve ilk yedek talihli olarak kolyenin bize verildiğini söyledi. O kolyeyi annemin kendi parası ile aldığını öğrendiğimde 18 yaşındaydım:)


SEMİN B. 

Annem bana yemek yedirmek için, kendisinin aslında bir peri kızı olduğunu, dedemin peri padişahı olduğunu ve büyüyünce benim de peri kızı olacağımı ancak peri kızı olmam için peri kraliçesi olan anneannemin özel olarak benim için hazırladığı sihirli hapları yemem gerektiğini söylemişti.Bu haplar peri diyarında özel olarak benim için yetiştirilen çok sihirli haplardı.Ayrıca bu hapların etkisini çabuk gösterebilmesi için yine sihirli olan çok gizli karışımlardan da yemem gerektiğini söylemişti.Aslında peri olacağım diye tabak tabak yediğim hapların kuru fasulye,bezelye,barbunya;etkileri güçlensin diye yediğim sihirli karışımlarınsa kereviz,ıspanak ve karnabahar olduğunu ilkokula gidince öğrendim.O zamana kadar annemin tencerede yemek pişirdiğini değil sihirli iksirler hazırladığını zannediyordum.Okulda sayı fasulyelerine peri hapları,dedesine de padişah deyip kendini peri olacak sanan tek çocuk da bendim.:)


SELİN 

Oğlum Ateş, küçükken Şimşek McQueen fanatiğiydi. Her gün Cars filmini en az 1 kere izlerdik. Ona yaptırmak isteyip de yaptıramadıklarımı listeledim ve Şimşek McQueen ağzından dost-tavsiye mektubu yazdım. "Sevgili dostum Ateş, ben şu anda önümüzdeki yarışlar için kamptayım. Sana kendi özel güç iksirimden gönderiyorum. Bunu her gün içmelisin, annenin sözünü dinlemeli ve odanı dağıtmamalısın. vs, vs..."Altını McQueen diye imzaladım. Çıkartmalarla süsledim, zarfa koydum ve bir türlü içiremediğim pekmezi de bir şişeye koyarak özel bir etiket yapıştırdım. İkisini posta kutusuna koydum. Ateş akşam kreşten geldiğinde posta kutusundan paketini aldı ve okuduğumuzda sevinçten deliye döndü. Pekmezi de her gün bayıla bayıla içti. Mektubu benim yazdığımı birkaç yıl sonra eski kitapların arasında mektubu bulduğumuzda anladı. Çok güldük. Eeee, anne olmak bazen biraz kıvraklık gerektiriyor.


PERİHAN KOBAKÇAM

Evde DVD Player karşısında pilates topu, yoga matı ve egzersiz bandı ile yaptığım cambazlıkları gören bücürük "Sen ni yapıyoysun bööle?" diye sorduğunda "TVdeki abi ile evcilik oynuyoruz balım" diye aklıma gelen ilk yalanı söyledim. Rael Isocowitz adlı erkek bir pilates eğitmeninin ders DVDleri ile çalışıyordum bu arada. Akşam "Bugün kel kocaman bir adamla evcilik oynadı yerlerde, çok yorgun o" demeseydi iyiydi...

Çocuktan al haberi derler ya, ben bu fake haberi çürütene kadar beyefendi gülme krizine girdi pek tabii ki, tam şebek bizim küçük cadı. Burnum uzamakla kalmadı, uzun bir süre "sen yine fazla yedin kebapları, yarın evcilik bekler seni" diye maskara oldum ya, asıl ona yanarım...


VANSEV EREN 

Yıllar önce annem boğazlarım sürekli şişiyor diye dondurma yememi istemezmiş.
Ama tutturunca külah üzerine süzme yoğurt koyarak : Al bakalım işte kaymaklı dondurman der bende mutlu mutlu yalarmışım.
Annemin yaratıcı yalanları bende etkili olmuş olsa gerek ki bende Pekmez içmek istemeyen kızıma ,pekmez içirebilmek için en sevdiği şurup şişesine pekmez doldurup :Bak bu Pekmezol senin en sevdiğin şuruptan dediğimde bayıla bayıla içiyor...


ŞENAY FİLİZTEKİN 

Babam ben küçükken ve çok zayıf ve kemikli bir vücudum olduğundan bana üzülmemem için şu yalanı söylerdi:
Sırtındaki kemiklerin olması çok normal. Bütün insanlarda vardır. Eski çağlarda insanlar uçabiliyorlardı, bu yüzden sırtlarında kanatları vardı ama yıllar geçtikçe bu özelliklerini kaybettiler ve bize sadece kanatların çıktığı yerdeki bu kemikler kaldı.


PELİN UYSAL 

Ben iki ablamla beraber adini hatirlayamadigim bi programla yuzlerimizi 3 deniz kizinin oldugu bi fotoğraf a yapistirip facede paylasmistim, bi gün çocuklar face resimlerime bakarken bu resmi gorduler ve sok oldular, ben de onlara bizim aslinda deniz kizi oldugumuzu, ama babalarina aşık olunca denizin dibindeki perinin bize bacaklarimizi verdiğini ve insana donustugumuzu soyledim ve şu an biri 7 biri 8 yaşında olan benim saf sabilerim 2 sene oncesine kadar 2 _3 sene buna inandilar


MERYEM BERBEROGLU 
Tek bir bölümünü bile kaçırmadan izledin be anne. Ne anlıyorsun şundan bilmem dedim. Annemden müthiş cevap gecikmedi. Ben izlemiyorum ki ,Hatice Hanım bugün doktora gidecekti ''izleyiver komşu Caner bugün 'bombayı patlatacakmış' akşam bana anlatırsın '' dedi ona anlatacağım ondan bakıyorum . İyi anne .Sen anlatırken seni izleyebilir miyim bende film izler gibi çok zevkli dedim. Zevzek :) dedi.


TÜLAY MUMCU

balık yemeyen çocuklarıma tavuk sevdiklerinden bunun denizli tavuğu olduğunu söyleyip yedirmiştim


ÖZLEM C 

oğlum 2.5 yaşında ve arabada oto koltuğuna oturmak veya kemer bağlamak istemiyordu.Hatta uçakta bile kemer bağlamamak için ortalığı ayağa kaldırıyordu.Bu durum böyle devam edemezdi çünkü herhangi bir olumsuzluk olsa sorumlusu anne -baba olarak bizlerindi.
Çözüm aslında çok basitmiş.Onu, eğer kemerini bağlamazsa arabanın çalışmadığına ikna ettim.Babası da kemerini bağlamazsa sanki araba çalışmıyormuş gibi yapıyordu.Sadece koltuğa oturursa araba yavaş gidiyor,kemerini bağlarsa hızlanıyor.
Artık rahatız ve güvenle seyahat ediyoruz. 2-3 saatlik yolda bile asla çıkarmıyor Uçakta da aynı şekilde Tavsiye edilir.(Tabi çok büyümeden inandırmalısınız ;););)


ÇİĞDEM DEMİRAL 

4 katlı alışveriş mağazasından oğlum aniden ortadan kayboldu Olabildiğince bağırdım ''BARAN PEPE GELDİ ''
Alt kattan ses gelir neyde neydee! Bu çocuk benim aklımı alacak :)


SEVCAN ÜNSÜN 

- Kızımın yatma saati saat en geç 21:00. Ona yaşı gereği kaç saatlik uykuya ihyicaı olduğunu söyledim.Hatta hepimizinkini biliyor.Eğer bu saatten yarım saat bile eksik uyursa( zorunlu haller dışında tabi) günlük büyümesinin olamayacağını söyledim.Asla saatini geçirmez geçirdiğnde de "tüh yarın yerimde sayıcam" der. ( büyüme hormonunun en cok uyurken salgılandığı bir gerçek ama:) )

-Dişlerini fırçalamak istemediğinde mikropları konuştururum..." yaşasın bu gece özgürce o minik dişlere yerleşip yediği şeker.çikolata parçalarını ve dişlerini rahatça kemireceğiz bu gece fırça yok,su yok yaşasın özgürlükkkk :) " diyorum neşeyle ..hemen hayır hayır sizi temizleyeceğimm diyor emin olun çok etkili;)


ŞENAY SİLİĞ 

küçük kızıma espiri olsun diye arada bir seni leylekler getirdi kapımıza bıraktı diye söyler onu kızdırırdım,geçen yaz evin bahçesindeki ağaca leylekler yuva yapmış onu sonradan farkettik,kızım koşarak annem geldi annem geldi!
diyerek çığlık çığlığa içeri girdi ne oldu diye sordum annem beni almaya geldi artık sizinle yaşamıyacağım demezmi ,baktım ağaçta iki leylek yuva yapmış oturuyor yüzümdeki ifadeyi görünce kızımla gülmeye başladık ikimizde biliyorduk


HÜLYA ALTUNSOY

Gıdalar konusunda acımasız yalanlarım oldu. Çocuklarıma 3 yaşına kadar dondurma yedirmedim. Dondurmaya donmuş yoğurt diyordum. Bir gün bir ablam yeter artık dedi ve çocuklarıma dondurma aldı. Dondurmayla ilk kez tanışan kızımın tepkisi şöyleydi :"Anne bu yoğuyt çok şoğok. Işınşın da öyye yiycem" :))))


MÜFERRA UYSAL

Gecen akşam kızım süt istedi, aksilik evde kalmamıştı, ayran yapip verdim, bu süt değil dedi, olurmu bu amerikan sütü cailou nün memleketinden dedim, o akşamlık inanırdım:)


ZEYNEP TÜZÜN

Çocukluğumda bağışıklığım zayıf olduğundan sürekli hastalanan ve burnu akan bir çocuktum Nitekim annem okula kaç mendil gönderdiyse hepsi tükenirdi. Arkadaşlarımın sümüklü diye dalga geçmesi beni birgün o kadar üzdü ki ağlaya ağlaya eve geldim. Annem de bana burnumdaki akıntının beyninden geldiğini ve beynimin böyle temizlendikçe diğerlerinden çok zeki olacağım masalını anlattı ve tuttu biliyor musunuz bir daha hiç bu durumu dert etmedim.seni seviyorum anne


MEYREY

Kızım küçükken ona yemeğini yersen ya da odanı toplarsan kulağının arkasından küçük hediyeler çıkacağını söylerdim,o da hevesle sözümü dinler kulağının arkasından hediyesini beklerdi.Ben de gizlice elime şeker,çikolata vs.. koyup onun kulağının arkasına götürür sanki şeker oradan çıkmış gibi yapardım kızım da hayretler içinde bana bakar:'nasıl oldu ben de elimi koyuyorum ama olmuyor'derdi:rolleyes:


DUYGU BULUT 

:)Oğlum emziği bir türlü bırakmıyordu. Sürekli kaybolan emzikleri aramaktan , yenilerini almaktan bıkmıştık :) Büyüdüğü içinde diş yapısı bozulmasın diye emziği bıraktırmak istedik. Bir gün boyunca emziği hiç vermedik ama bütün gün uyumadı. Noel Baba'nın emziğini eskidiği için aldığını yenisini getireceğini söyledik. Geçende hafta bir alışveriş merkezine gittik bir animasyon vardı. Noel Baba'nın yanında bir sürü paket duruyordu. Oğlum koşarak Noel Baba'nın yanındaki paketlerden aldı yanımıza geldi. Anneeee bak getirmiş dedi :)


MİNE BAŞ BAYAR

Boşandıktan sonra anne kız bir evde yalnız başımıza kaldığımızda en büyük destekçim o zamanlar altı yaşında olan kızım oldu. İşten yorgun geldiğimde küçük bir kız çocuğunu yalnız büyütmeye çalışmanın yarattığı maddi ve manevi endişe ve gerginlikten başım veya başka yerim ağrıdığında gelip beni öpmesine, elini ağrıyan yerime koymasına, minicik yüreğiyle ve minicik elleriyle bana şefkat göstermesine bayılırdım. Zaman zaman ağrım da geçerdi hani o dokunuşla...

"SENİN ELLERİN SİHİRLİ, SEN DOKUNUNCA AĞRILARIM HEMEN GEÇİYOR" derdim. Yumuşacık sıcacık elini alnımdan çekmezdi.

Kızım bugün 16 yaşında. Ama başım ağrıdığında hala gelip elini alnıma koyar ve ağrının geçmesini bekler. Ve o ağrılar onun dokunuşlarıyla hala geçiyor inanır mısınız?
Ben inanıyorum ki;
Annelerin melek dokunuşlarıdır o küçük eller


ESİN AYARI

Merhaba,
Oğlumla yaşadığım güncel bir olayı aktaracağım; ingilizce drama gösterisinde alice harikalar diyarında oyununu sergileyecekler, oğlum da kral rolüne seçilmiş ; aşağı yukarı bir cümlelik rolü var.Bizimki biraz üzüldü tabi bu duruma, ben de rolün azmış gibi görünebilir ama bak sonuçta 'kral' olmuşsun düşünsene herkes kral olabilir mi deyince duraksayıp bunu düşünmeye başladı. Rolü belli olduğu günden beri onu sabahları uyandırırken kral diye sesleniyorum. Tabi biraz abartarak, kralım kalkar mısınız falan şeklinde. Bizimki bayağı bir havaya girdi ve rolünü çok benimsedi, gösteri yarın; eminim mutlu bir şekilde sahne alacak :)


EVRİM

Anaokulunda elma yerken ilk dişini çıkaran, 5 yaşındaki kızım üzülmesin diye diş perisinin yenisini getireceği yalanını söyledim.Kızım anne para verirsem mi getirir dedi ve yastığının altına cüzdanını koyup, her gece dişperisini beklemeye başladı.Aradan geçen zamanda bu yalanı kendimde unutup ,alışverişe giderken parasını aldım.Ertesi sabah kalktığında ise paraların olmadığını görünce sevinçle dişperisi gelmiş anne diye bağırmaya başladı.O mutluluğu görünce o dişperisi benim kızım diyemedim.
Şimdilerde ise anne paramı aldı , hala dişimi getirmedi diyor.:o 


MURAT ERDOĞAN 

Ben kıskanç biriyim. Çocukken de öyleydim. Bunu bilen annem ve babam kardeşim doğduktan sonra beraberlerinde kardeşimin o anki büyüklüğünün iki, üç katı kadar oyuncakla eve geldiler. Annem "Bak oğlum bunları sana kardeşin getirdi" dedi. 3-4 yaşlarındaydım daha ..... Ya sahiden yedim bu yalanı ya da yemiş gibi yapıp durumdan faydalandım. Şimdi bile kendi kendime düşünüyorum annemin söylediği bu yalan işe yaradı mı? diye....

False